Who The Fuck Is David Koller?

Who The Fuck Is David Koller? https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309641/bmid_who-the-fuck-is-david-koller-oxK-309641.jpg 4 49 9

První knižní interview s rockovou legendou. Unikátní knižní rozhovor básníka Milana Ohniska se slavným českým rockerem Davidem Kollerem — zpěvákem, bubeníkem, jedním z lídrů kapely Lucie, ale taky neúnavným bojovníkem proti komunistům a zkorumpovaným politikům. Velmi otevřené vhledy do Kollerova hudebního i osobního života jsou doplněny bohatým vizuálním materiálem, včetně řady dosud nepublikovaných fotografií.... celý text

Přidat komentář

jitka7326
28.11.2020 5 z 5

Zajímavý formát doplněný fotkami. Chybělo mi víc informací o albech Lucie.

attila1
14.10.2020 3 z 5

Davida mám ráda a knížka je pěkné napsaná a doplněna fotografiemi.


Vesmich
20.05.2020 4 z 5

Zaujala mě ta obálka a celá ta grafika. Stálo to tady ve školní knihovně, tak mi to nedalo. Vzala jsem to jedním vrzem. Kapelu jsem neposlouchala nijak vášnivě, hudba nemá v mém životě zrovna extra pozici. Ten rozhovor s D.K. je rozhodně napínavý, vlastně mě nenapadlo, že už je to starej chlap. Od dětství jediný cíl a jediný směr. To je vždycky silné. Výpovědi plejády rozličných lidí, které tvoří druhou část knihy, jsou většinou o ničem a nic by se nestalo, kdyby nebyly vůbec vysloveny. Nicméně to na mě v momentech, kdy se D.K. více pouštěl do společenských témat působilo dost prostince a nemohu si pomoci, ale bylo z toho patrné, že čím je člověk starší a společensky angažovanější, tím více je znát, když mu chybí nějaké ucelené formální vzdělání.

callahanh
13.01.2019 4 z 5

Celkově vzato rozhodně zajímavá a přínosná kniha, ale asi jsem čekal něco víc. Pozitivem budiž to, že Koller toho o sobě prozradí opravdu hodně a čtenář se dozví věci, o kterých mnohdy nemá ponětí (kdo "přebral" Kolerovi první manželku, že i on jel v drogách atd.) a nebojí se přiznat i vlastní chyby a selhání z mládí. Rozhovor je přímý, otázky zcela jasné a zpovídaný i tazatel se příjemně a věcně doplňují. Je ale pravda, že mi tu hodně informací chybělo (ani slovo o skupině Alias, o většině alb Lucie se úplně mlčí, sólové a jiné projekty Kollera jsou zmíněny jen letmo a ne všechny), což mě trošku zklamalo. Formát knihy je hodně zvláštní a dát na více než polovině stran prostor různým osobnostem, které se o Kollerovi vyjadřují, je sice dobrý nápad, ale prostor je zbytečně velký, názory se mnohdy opakují a někdy jsou vytržené z kontextu. Jako celek je ale kniha velmi dobrá a i vzhledem k unikátním fotkám určitě stojí za přečtení, jestli bych se k ní ale někdy vrátil, je otázka. 75 %

hellena1523
29.04.2018 5 z 5

Forma mě nadchla. Je pravda, že kdyby se vizuální stránka trochu usměrnila, kniha by měla jen pár stránek. Ale plno fotografií a celkově grafika mě prostě bavila.
Přišlo mi, že rozhovor byl veden na úrovni. Občas jsem měla pocit, že chce tazatel někam Kollera nasměrovat, ale to je, myslím si, pochopitelné. A pokud jde o knihu, v níž má dotazovaný dostatečný prostor pro vyjádření či uvedení výroků na pravou míru, pak mi to vlastně ani nevadí.

Acamar
04.03.2018

Kniha, která by měla přiblížit osobnost Davida Kollera...Těžko hodnotit knihu rozhovorů, ale mne tedy moc nenadchla, především svým zpracováním.

Kniha má cca 150 stran, samotný rozhovor s D.K. je na 50 stranách, 10 z toho jsou fotografie a samotný tisk docela provzdušněný, ve dvou sloupcích, se zdůrazněným, z kontextu vytrženým citátem a obřím číslem stránky, které samotné zabere málem čtvrtinu strany (vizuálně to evokuje spíše populární časopis než knihu)...Zbytek knihy tvoří fotografie, "hodnocení" D.K. očima přátel, známých osobností (pro změnu mi připomínající zadní obálky bestsellerů)...
Informační hodnota nějaká samozřejmě je, ale formát knihy mi přijde opravdu hodně nafouklý a cílící na čtenáře obrázkových časopisů nebo koho... Oproštěno od tohoto marketingového balastu, asi by to vydalo na nějaký obsáhlejší rozhovor v hudebním časopise.

Zapůjčeno manželem z knihovny, ještěže tak.

střapatá
19.01.2018 4 z 5

Koller si své soukromí chrání, tak jsem byla překvapená, kolik toho o sobě nakonec prozradil. David patří k mým oblíbencům a přečetla jsem snad každý dostupný rozhovor s ním, přesto mi kniha přinesla nové a netušené informace a zajímavosti o této legendě. Pro fanoušky jednoznačně doporučuji!

KatieKuli
30.10.2017 4 z 5

Kniha zajímavá hlavně díky osobnosti Davida Kollera. Přišlo mi trochu nevyvážené období před Lucií a během Lucie a teď. K tomuto období se vztahovalo nejméně historek. "Druhá" část věnovaná odpovědím ostatních kolegů, známých či neznámých kolem Davida Kollera mohla být taky lépe zkorigována. Chápu, že se vyjádřit nějak inovativně a komplexně k jakékoli osobnosti je problém (alespoň pro několik z nich to byla spíš výzva). Ale celkově se názory na Davida Kollera prostě opakovaly (pochopitelně). Fotky vtipné, hodně se mi líbil i neotřelý formát a design knihy!

Tatrman
25.10.2017 4 z 5

Zajímavý rozhovor s touto ikonou české hudby doplněný o možná ještě zajímavější medailonky českých osobností hodnotící tohoto hudebního "všeuměla". Úsměvná je mnohdy taky fotogalerie z Kollera života (zejména jeho účesy vlastního střihu:-)