Hurikán Ivan

Hurikán Ivan https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477325/bmid_hurikan-ivan-wRq-477325.jpg 3 19 8

Rozhovor s Ivanem Bartošem. Předseda České pirátské strany v knize mluví o svém dětství a dospívání, o poměrech, z nichž pochází, o své adolescentní divokosti, průšvizích během středoškolského pobytu v USA, o divokém pití a hraní po hospodách… A také o tom, jak poznal svoji ženu Lydii a jak ho toto osudové setkání proměnilo. Pronikavé a vášnivé reflexe neuralgických témat naší současnosti jsou vyvažovány odlehčenými momentkami a lidsky křehkými místy a představují Bartoše jako komplexní osobnost, které nechybí nadhled a smysl pro humor.... celý text

Přidat komentář

tomasR9FT
07.01.2024 5 z 5

Skvělá kniha! :-)

Chesterton
07.04.2023

Sebestředné, nedospělé, předvolební. Ivan Bartoš je dozajista osobnost stejně jako většina z nás :o) ale číst se to, dospělou (neřkuli zralou) optikou, moc nedá . . .


IvonaK
05.04.2023 4 z 5

Ivánek je můj člověk. Hraje discgolf. :D

etranger
15.02.2022 3 z 5

Nic zásadního se nekonalo. Nic převratného jsme nezjistili, snad jen, že v čele pirátské strany je člověk z generace prvních kapitalistických dětí a z toho plynou i zásadní omezení. Moderní myšlení naráží na limity - hlavně nebýt moc levicovej; takže ve výsledku se Bartoš shodne se strýkem Andrejem - dobro je jen otázkou správné technologie. Kontroverze se nekonají, pomineme li tedy rovinu účesu.

MildeZ
23.09.2021

Rozhodnul jsem se také nehodnotit a opravdu kniha osciluje někde mezi autobiografií a knihou rozhovorů, ale to na zážitku neubírá. Zařadil bych to nesjpíše někam do kategorie, kdy neurazí, ale ani nenadchne ;-) Ale jako taková lehce hlubší sonda do života Ivana Bartoše se to dá přijmout :-)

Petra21
20.09.2021

Rozhodla jsem se tuto něcojakobiografii nehodnotit počtem hvězd, neboť jistě každý čtenář trpí jakoukoliv předpojatostí, obzvlášt v době kulminujicích předvolebních vášní. Rozhovor vedl pan Ohnisko značně volně a dal tak široký prostor k vyjádření se k různým společenským fenoménům. Mnohdy zastihl Ivana Bartoše ve značně osobních rovinách a situacích. Zřejmě tak chtěl ukázat lidskou všednost pro mnohé kontroverzního politika, nicméně mě samotnou tyto situace vlastně poněkud rušily.

HrabM
13.09.2021

Tyto rozhovory s předsedou Pirátské strany ve mě zanechaly pozitivní dojem. Ukazují Ivana Bartoše i z jiné stránky než jen jako politika.
Kniha navíc není zbytečně dlouhá a je decentně doplněna momentkami z rodinného života.

jprst
10.09.2021

Že by to byla propagační brožura na nového "spasitele" ČR ?