Whitney, moje láska

Whitney, moje láska https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10237/whitney-moje-laska-10237.jpg 5 188 188

Westmoreland série

< 2. díl >

Whitney žije se svým otcem na venkovském anglickém panství. Ten nedokáže prudkou, vášnivou a vzdorovitou dívku zvládnout a posílá ji do Paříže k tetě. Tam Whitney vyrůstá v půvabnou mladou dámu. Po návratu uvažuje, že se provdá za svou dávnou lásku. Vévodu z Claymore, dobyvatele ženských srdcí, okouzlí její krása a inteligence. Využije finančních problémů jejího otce a nabídne mu půjčku výměnou za její ruku. Whitney se brání, přestože ji vévoda přitahuje... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Whitney, My Love , 1985


více info...

Přidat komentář

Očenko
16.09.2023 5 z 5

Krásná romantika,oddechovka.

Vera26
22.02.2023 3 z 5

Knihy od autorky mám ráda, ale v tomto případě musím říct, že to není kniha, kterou musím číst znovu a jsem ráda, že jsem ji mám za sebou. Plně souhlasím s hodnocením Kačka227, kniha je napsaná poutavě, nechcete ji odložit, ale když se pak nad ní zamyslíte, tak děj nula a chování hlavních hrdinů je někdy až nelogické.


Karmen86
14.12.2022 5 z 5

Opět nádherný příběh.

Ivusak7
14.08.2022 5 z 5

Super super super, krásný příběh dvou lidí. Whitney se mi líbila jako postava moc. Clay mi občas přišel jako nafuka, ale obdivovala jsme ho za jeho trpělivost s Whitney. Krásný příběh dvou lidí

petraj30
04.07.2022 5 z 5

Nádherná kniha, nádherný příběh a já mnohdy dojatá k slzám obracela oči v sloup.
Whitney se mi na začátku velmi líbila, často jsem se při jejich hádkách nasmála, pak ale razantně změnila chování a stala se z ní uplakaná nána, co si vůbec neví rady. Clayton byl typický muž romancí, kterému všechno déle trvá, proto mě jeho činy ani nepřekvapovaly.
O co tu vlastně šlo? Jen si to vyříkat. Stačily by 2 minuty. No... v normálním světě tohle není možné (tedy doufám), proto nad tím mhouřím oči a beru to jako další povedenou fantasmagorii. Mně se to moc líbilo, i přes to "ale."

Luciska13
16.06.2021 4 z 5

První kniha od autorky, co jsem přečetla a určitě ne poslední, opravdu mě příjemně překvapila. Ale stejně, jako zde už pár čtenářek zmínilo, mám z příběhu trochu protichůdné pocity. Na jednu stranu mě příběh naprosto pohltil a já jsem nemohla přestat číst, musela jsem dál zjišťovat, jak se bude příběh vyvíjet. Na druhou stranu mi přišlo, že občas byla nedorozumění a jejich četnost trochu přehnaná, nehledě na chování hlavního hrdiny, které šlo mnohdy také mimo mé chápání. I tak ale kniha stojí za přečtení a rozhodně ji doporučuji.

Leona91
16.04.2021 5 z 5

Byla to má první kniha od autorky a musím rict, že ba napsána skvěle. Vůbec jsem nečekala takou kvalitu. Velmi se mi líbilo, ze hrdinka od samého začátku nevzdychala pouze po jednou muži. Vlastně prvně jsem myslela, ze si vezme Nikoho jediné co hodnotím negativně je posledních pár strany knihy - nelíbilo se mi jak choval k manželce pouze díky jednomu papíru, vůbec ji nekompromitoval a ona mu okamžitě odpustila ani ho netrápila. Každopádně do té doby do byla solidní jízda a já se těším na další knihu, mám burnout potřebu přečíst všechny.

Radka1727
27.03.2021 5 z 5

Ze série Westmorelandovi je tohle moje srdcovka. Zatímco pubertální Whitney bezhlavě dětsky zamilovaná do Paula dospěla v rozvážnou, inteligentní a sebevědomou ženu, hormonální bouře udělala z rozumného, citlivého, chápavého, velkorysého, něžného, ochranitelského a dlouho trpělivého Claytona žárlivého egoistického kreténa, který se z prvního nedorozumění nepoučil a rozjížděl to dál ..... Nakonec, jako v každé správné romanťárně, rychle prozřel a dal si všechno správně dohromady, aby svoji životní lásku neztratil navždy.... Konec je dost useknutý, chyběl mi epilog ve kterém se dozvíme, jak jejich život pokračoval. Naštěstí se s celou rodinkou ještě (i když okrajově) setkáme v dalším díle série věnovaném bratrovi Claytona Stephenovi.

Kačka227
21.02.2021 3 z 5

Já jsem tak ráda, že jsem to dočetla. Je to napsané velmi poutavě. Knížku jsem nemohla odložit, ale zároveň jsem si uvědomovala, že chování hlavních postav se mi vůbec nelíbí. Jsou věci, které se nedají odpustit... Bože, jak si dva lidé, kteří se tak milují, mohou tak ubližovat. Pro mně to už bylo příliš a vím, že si to víckrát nepřečtu.

AniDi
09.11.2020 5 z 5

Krásné romantické čtení, řekla bych, že bez zbytečných klišé. K odpočinku jako dělaná.

vikaa
01.10.2020 4 z 5

Čtení pro ženy, kdy si hlavní hrdinka myslí, že miluje někoho, koho ve skutečnosti nemiluje a miluje toho, o němž si myslí, že ho vůbec nemiluje. Tak tohle mi něco silně připomíná:-)

luci2
31.05.2020 5 z 5

Knizka se mi líbila. Whitney byla liška mazana, nebojacna a zpočátku naivní zamilovaná holka. Clayton zase byl muž s ohromnou kurazi a přesvědčením. Dokonalý par až na konci bych Claytna nakopla a být v kůži Whitney bych mu tak rychle neodpustila. Lituji jen toho, ze autorka nepřipsala trochu víc stránek o jejich usmiřování, protože si měli co vysvětlovat, ale možná tato věta “Jestli někdy zjistím, ze jste jen pomyslela na to, ze mě chcete znovu opustit...zamknu Vás ve vašich komnatach a zabarikaduji dvere”. Přičemž na otázku jestli s ni tam zůstane také? Si jeho odpověď musíte sami přečíst ;-) Přeji hezké pocteni. A kdo by Claytna taky nakopal....nebojte se to říct :-D

MonaLisa42
02.12.2019 3 z 5

Nevím, co si o této knize mám myslet...
Od čtení jsem nemohla odtrhnout oči, ale občas jsem si říkala jestli to není už trochu přehnané. Začátek byl skutečně úžasný, ale později těch hádek a omylů už bylo trochu moc (jakmile se usmířili, už se opět něco přihodilo). Nechápu jak se zamilovaný člověk může tak špatně chovat ke své ženě... Skutečně jsem se při čtení nasmála, ale někdy se mi chtělo doopravdy brečet. Autorka prostě dokáže čtenáře plně vtáhnout do děje...
První díl série byl daleko lepší. Ale ani tato kniha nebyla špatná. Děkuji!!!

Ála1968
08.08.2019 5 z 5

Nikdy jsem nečetla nic krásnějšího.Tohle je moje srdcovka a už navždy zůstane.Bylo to nádherné

ketvin
14.03.2018 5 z 5

Sympatičtí hrdinové a krásně spletitý příběh plný i dalších charismatických postav, o kterých chcete vědět víc...

Spoiler?
Divila jsem se, že se Paul jen tak vzdal, ale byl to prostě Paul.

Lembac
07.11.2017 3 z 5

Hmmm, je to pohádka a červená knihovna k tomu, ale i tak jsem z knížky trošku rozpačitá. Whitney mi přišla jako celkem normální, otevřený a trošku rozvernější teenager. Jako čtrnáctiletá se zamilovala do Paula Sevarina, naprosto upřímně mu svůj obdiv dávala najevo a ještě i po pěti letech k němu cítila velkou náklonnost. Prostě první zamilování, nic neobvyklého. Ovšem to, co ( jí ) provádí Clayton, mi už připadá výrazně přes čáru i na tehdejší dobu a způsoby. Vždyť to místy hraničí se stalkingem, do nebe volající manipulací a domácím násilím! I když mám v ženských románech ráda hlavní hrdiny trochu tajemné a arogantní, tenhle pán už své činy podle mého přeháněl a zneužíval své převahy věkové, společenské i finanční. Proč se do něj nakonec Whitney zamilovala, mi nebylo moc jasné, ale budiž.

Knížka se četla plynule, vzájemné škádlení mezi Whitney a Claytonem nepostrádalo humornou jiskru, jen by kniha mohla skončit tak o 150 stránek dřív. Potom už těch nedorozumění, hádek, slz a smiřování bylo krapet moc.

Evaho73
01.07.2017 5 z 5

Citíte sa zle ? Máte chuť sa zavrieť, vypnúť a odreagovať sa ? Ak áno, tak toto je práve knižka, ktorá ulahodí Vašej ubolenej duši !!! Krásna rozprávka pre naše ženské srdiečka, pri ktorej aspoň na chvíľu zabúdnete na všetko okolo :-).....

vivalamuff
06.11.2016 5 z 5

Není nad větší romantiku. Není nad McNaughtovou. Její knihy jsou nej v tomto žánru... :-)

liletka_a
25.03.2016 5 z 5

Tak toto je jedna z nejlepších knih, co jsem za poslední dobu četla. Ze začátku mě trošku odrazoval počet, jelikož 523 už vypadá na pěknou bichli..;) Po začtení jsem změnila názor a utíkalo mi to snad ješte více než průměrná 250/300stránková..:) Musím přiznat, že jen málokdy mám od začátku stejný vkus s hlavní postavou, ale tady hned od začátku jsem si stejně jako Whitney více oblíbila Paula, přišel mi milý a zábavný. Vévoda z Claymore měl se mnou stejnou práci jako s Whitney, ale musím přiznat, že od půlky mě už měl lapenou..:) Jak Whitney tak Clayton byli oba neskutečně tvrdohlaví, s velmi bujnou fantazií a v neposlední řadě s velmi vášnivou povahou.;)
Co se týče děje, jak už jsem psala, ubíhal mi rychle, je svižný, zábavný a opravdu romantický, občas mi vadí hodně přeslazené děje, ale tady se to vyrovnávalo hádkami a nedoruzuměními, kterých bylo požehnaně..:D Až jsem se divila, co si dokážou z něčeho vyvodit..:D. Opravdu krásně se mi to četlo, musela jsem si to hned postahovat, protože se k ní budu určitě vracet a mohu jen DOPORUČIT pro všechny romantiky..:) Kdybych mohla, dám 6 hvězdiček!!

LimedkaMikki
01.02.2016 5 z 5

Tohle je jedna z mých prvních setkání s ženskými romány. Vlastně jsem to četla dřív, než romány pro teenagery :D A možná i pro to zůstane v mém srdíčku. Whitney je jedna z mých neoblíbenějších hrdinek červené knihovny.

Štítky knihy

1. pol. 19. století romance historické romance

Autorovy další knížky

Judith McNaught
americká, 1944
2007  90%Království snů
2005  90%Whitney, moje láska
2006  88%S tebou až navěky
2009  89%Láska nebeská
2004  88%Dokonalá