Zabíječ lidí

Zabíječ lidí https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15049/warhammer-zabijec-lidi-15049.jpg 4 146 12

Warhammer - Gotrek a Felix série

< 9. díl >

Gotrek a Felix jsou zpátky a jejich nové dobrodružství je zavede na sever, kam se vypravili, aby pomohli Říši v její nikdy nekončící válce s Chaosem. Cestou se zastaví v Nulnu a tam se znovu sekají s trpasličím mechanikem Malkaiem Makaissonem, který pomáhá říšským silám tak, že přepravuje jejich děla na frontu ve své vzducholodi, Duchu Grungiho. Po sérii ošklivých neštěstí ale začne být jasné, že jim práci kazí sabotér a je na našich hrdinech, aby zase zachraňovali situaci.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Manslayer , 2007


více info...

Přidat komentář

BigFous
25.03.2024 4 z 5

O poznání lepší než předchozí díl.. Long tentokrát vsadil i na nostalgii a zafungovalo to. Vrátil nějaké známé postavy.. Udělal z toho "detektivku" a docela mu to sedělo.. Zase se to odehrává v jednom městě. Po Skavenech a hordách Chaosu to jsou tentokrát kultisti, který se snaží sabotovat kde co.. . Škoda konce,kde to u Kinga gradovalo,tak to tady stagnovalo...

Covenant
06.03.2023 3 z 5

Chtěl jsem napsat spoustu sprostých slov o zdlouhavém a trapném konci. Nicméně podle zdejších komentářů vidím, že nejsem jediný nespokojený. A přitom to tak pěkně začalo a do dvou třetin knihy vydrželo... Jakoby se autor ponořil do psaní, bavilo ho, dokud na něj nakladatel nezačal tlačit s termínem. Longovi došla fantazie, měl málo řádků, tak natáhl jednu scénu, přes třetinu knihy. Možná je nefér, moje hodnocení. Ale ten konec byl opravdu long.


Set123
29.01.2022

I tento komentář píši s celkem dlouhým odstupem od čtení, takže jej berte jen z části vážně. Chystám se v brzké době jít číst dalšího zabíječe a u té příležitosti jsem si povšiml, že mi u několika komentář chybí (což má úzkostlivá dušička nezvládá).

Šel jsem toho času do čtení této knihy s jistým skepticismem, což mi možná dopomohlo k tomu, že se mi později tolik líbila. Zápletka je na první pohled poněkud záhadnější, než jak tomu bylo u většiny Zabíječů a to jí dodává ráz jisté originality.

Ač jsem je také viděl rád, fakt, kolik starých postav Long do knihy zatáhl do jité míry opět podtrhuje skutečnost, že jeho vyprávění stále ještě není úplně svébytné. Za mě knihu potahala hlavně Ulrika, se kterou Long pracuje výborně, jak ukázal v budoucí trilogii (Z krve zrozená, V krvi zakalená a S krví spjatá, což jsou všechno zkrátka skvělé knihy, myslím, že jsem je všechny přečetl v maximálním rozsahu dvou dní.), která, po mém soudu, patří k tomu nejlepšímu z Warhammeru.

Krom toho, že se kniha dobře čte a toho, co jsem již napsal už snad nemám co říct. Až na jednu věc. Možná je to jen zbožné přání a zcela si vymýšlím, ale zdá se mi (prosíííím), že onen poslední soboj, který je tu předmětem velké kritiky a který je, nebojme si to přiznat, dost zvláštní je aluzí na Hugovo Devadesát tři. Dost mi to připomíná souboj hraběte (nebo co on měl za titul) Lantenaca na lodi. Ten souboj je veden s kanónem, který se v bouři na lodi odpoutal a začal dost šíleně likvidovat podpalubí. Ale kdo ví.

GLaDOS_cz
13.07.2021 4 z 5

Tento díl se oproti předchozímu vydařil, byl mnohem záživnější, rychleji se četl a naši hrdinové se vrátily do centra Říše, přesněji do průmyslového města Nuln, který je mi dost známý. V knize se objevuje celá plejáda starých známých postav, což rozhodně potěší. nepotěší samotný závěr knihy, který je trochu zvláštní.

Přijde mi, že Nathan sám občas zapomene, co se dvojici stalo. V minulém díle zapomněl, že Felix sebou měl tahat pytel zlata, zde v rozmezí několika hodin až dnů felix obdrží tolik zranění, že by neměl být schopen vstát a přežít bez krevní infůze. U Gotreka to tak nevadí, toho jsme totiž viděli rozchodit horší zranění.

Vilonejaky
07.02.2021 3 z 5

Podľa prečítaných recenzií sa zdá, žeby malo ísť o najlepšieho Zabíječa od Longa. Ja len skromne dúfam, že tomu tak nie je...

Na tomto diely sa mi páčil (ako všetkým) predovšetkým návrat starých známych postáv - Ulrika, Makkaison, Hraběnka ale v uplnom závere došlo aj na predzvesť Šedého Veštca. Neviem prečo, ale strašne som si užil čítať rozhovor medzi Ulrikou a Felixom, v ktorom spomínali na svoj vzťah a aj na to, čo by bolo, keby bolo. (Musím si prečítať trilógiu o Ulrike!) Ba dokonca aj samotná zápletka nebola zlá. Do 2/3 knihy proste paráda.

Na druhej strane, posledné kapitoly ma nebavili (po tom ako už utekali z univerzity za vzducholoďou). Ale ten záverečný súboj? Ten bol pre mňa asi doteraz najhorší zo všetkých, čo som čítal v tejto sérii. Nudný zdĺhavý nonsens.

Pre odlahčenie som si vybral túto hlášku:
Felix: "Jak můžeš vědet, že byl nešikovný už při narození?" Gotrek: " Ten? Ten nepochybně zakopl při vylézání z dĕlohy! "

Hodnotenie 7/10
Hviezd 4/6

Luigi1
25.05.2020 5 z 5

Jsem rád,že se tento spisovatel rozepsal a dal té sáze nový náboj.Hrdinové se snaží pomáhat,ale vše jim kazí škůdce,podaří se jim ho najít a zneškodnit?

Jirka92333
12.04.2020 5 z 5

Moje rozpaky z předaní štafety pánů spisovatelů se absolutně vyvrátili. Knihy jsou skvělé i nadále. Pro mě vždy skvěle zpestření když mám náladu na knihu plnou akce a řeznických soubojů. (Což je dost často:-D:-D:-D).

Franc
26.12.2018 2 z 5

Četbu jsem si užil, ale dojem z čteného krapet snižuje závěr. Aniž bych chtěl cokoliv prozrazovat, nemohu než vyjádřit jisté rozpaky.

První polovina byla parádní jízda v tom nejlepším slova smyslu. Neustále se něco dělo, akce střídala akci. Gotrek s Felixem se nezastavili a jejich meč a sekera rozhodně nezahálela. Bohužel v tomto duchu kniha neskončila. Ať konec akci nepostrádal, vše mi přišlo uspěcháno, a závěr nedotažený.

Ne že by se jednalo o špatný kus. První polovina však nemůže úplně překonat rozpaky z nepovedeného závěru.

Miro.slav
22.07.2016 5 z 5

Long píše dobre, viac než dobre. Pri knihe som sa ani na chvíľku nenudil. Zabíječ orků a Zabíječ lidí sú nadupanými knihami s neustálymi dejovými zvratmi, akciou a očakávaním, čo sa stane v ďalšej kapitole. Gotrek a Felix sa vracajú do Nulnu a rovnako ako v Zabíječovi skavenů, aj tu hrdinskí zabíjači strávia takmer celý príbeh. No oproti Zabíječovi skavenů tento pobyt na jednej lokalite nenudí, ale je konečne zaujímavý. Poteší aj postava mechanika Makaissona, občasné retrospekcie, ale aj bojové scény. Teraz sa predmetom záujmu Gotreka stali ľudia, ktorých kosí ako nič (som rád, že Long vybral aj túto možnosť, keďže práve medzi ľuďmi sa nachádza veľa monštier). Záver knihy je otvorený a núti človeka siahnuť po ďalšom diely. Odporúčam.

Nezabudnuteľná scéna:

"Nějaký muž před Felixem se doslova rozpadl na dvě poloviny; Gotrek prošel mezi půlkami těla a zahleděl se na maskovaného čaroděje.
„Už těch tvých kejklů začínám mít dost!“ vyštěkl, sebral z trosek dělovou kouli velikosti melounu a hodil ji po muži.
Čaroděj zavřeštěl a sehnul se, ale ne dost rychle. Koule ho zasáhla z boku do hlavy a rozdrtila ji jako vaječnou skořápku."

OSTROVID
05.02.2016 4 z 5

O poznání lepší než předchozí kniha, Long se s každým dalším zabíječem zlepšoval...

Rawar
05.01.2015 5 z 5

Nemá cenu srovnávat s Kingem, King to měl jako zakázku ale jeho srdce patřilo Terrarchům. Nemám přesné informace kolik ze svého srdce do toho vložil Long, každopádně dobrodružství Gotreka a Felixe má pořád šťávu a už se moc těším na nového zabíječe, a propos, proti lehce odlišnému způsobu psaní pana Longa vůbec nic nemám, jen tak dál

Mikko
05.03.2014 4 z 5

Po nepříliž presvědčivém zabíječi Orků přicházi na řadu živější a příjemější Zabíječ lidí. Určitě potěší dobře vymyšlená nekonvenční zápletka a hlavně návraty dobře známých postav jako je Malakai nebo Ulrika. Trošku mě sice zklamal závěrečný souboj, ale přesto hodnotím kladně a to ****