Vzali mi i dítě

Vzali mi i dítě
https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71770/vzali-mi-i-dite-71770.jpg 4 31 31

Hrdina románu má od dětství konflikty se svými politicky přepjatými sousedy. Neudělá jim nic dobrého. Když pak odchází z domova, netuší, že zasel špatné zrno. Poznává to až poté, co se už dospělý a vybouřený vrátil do rodného města s manželkou a tříletou dcerkou. Kam až sahá lidská zloba, pocítí v okamžiku, kdy je mladé rodině odebráno dítě a on sám i se svou ženou jsou nevinně odsouzeni.... celý text

Přidat komentář

Peťula91
22.05.2023 3 z 5

Příběh, který mě pohltil až narozením dcery Vaška. Nejsmutnější byly intriky na samotném dítěti, které za nic nemohlo.

alnahu
05.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Tento příběh ze života je opravdu velmi smutný.Dočteme se v něm co vše dokáže lidská nenávist ,zášť a zloba.Příběh Vaška ,který zrovna nebyl od dětství žádné neviňátko,ale nakonec se usadil a se svou ženou Jiřinou měl dcerku a právě o tu je připravili závistiví sousedé.Falešně manžele obvinili ,že týrají své dítě,aby ho sami mohli dostat do péče.Rodiče byli odsouzeni ,každý jiným trestem Jiřina se nakonec své dcerky vzdala a měla další děti,ale Václav nikdy na svou malou Vendulku nezapoměl.


le21nka
18.03.2022 4 z 5

Kniha je napsána na základě skutečné události. Bohužel konflikty s politicky angažovanými lidmi obyčejní lidé opravdu neměli šanci vyhrát. Určitě stojí za přečtení.

kiraa
18.01.2022 5 z 5

Údajně vystavěno podle skutečnosti. Život Vaška by se dal nazvat sjezdem divoký řeky. Od malýho kluka až po dospělost. Sám se víc než míň choval jako pěknej smrad a ultrasobec. I to byl jeden z důvodů, proč rodina Tomkova dosáhla toho čeho dosáhnout chtěla. Zlo nelze odstranit zlem a tady si zloba a pomsta doslova podávaly ruce. Nejsem zastáncem toho, že by měl člověk rejt rypákem v zemi. Ale umět se zastavit, nadechnout a na pár minut zapojit mozek, má leckdy větší šanci na úspěch než rovnou někomu, obrazně řečeno, nakopat zadek . Ne, Vašek nepřitahoval průsery, on jim šel cíleně naproti. Já ho v podstatě politovala asi až na posledních deseti stranách. Prostě to byl materiál stejně jako bába, dědek i Karel Tomkojc :)
Paní Věrku mám ráda stejně jako karamelovej větrník. Ten taky vždycky zbodnu rychlostí světla :)

Pechule
29.12.2021 3 z 5

Nijak zvlášť mě kniha neoslovila, ale u V. Řeháčkové to tak mám, buď je kniha super nebo mně nic neříká. Téma dobré, ale nějak špatně uchopené.

tittanie
19.07.2020

Autorku jsem si oblíbila jako dítě. Tak jsem sáhla i po její literatuře určené pro dospělé. Jsem trochu zklamaná, příběh mi přišel místy překombinovaný, ale je i tak zajímavý a stojí za přečtení. Autorka si často vybírá takové těžké témata.

Ann98
28.03.2018 5 z 5

Nemám slov. Po dlouhé době se mi do ruky dostalo něco, co za přečtení rozhodně stálo! Po obědě jsem knihu začala číst a skončila jsem večer poslední stránkou. V okamžiku, kdy sousedka začala uskutečňovat svůj plán s Vaškovou dcerou, mě zamrazilo a tento pocit trval až do konce knihy. Umocnilo to i zjištění, že byl příběh napsán na základě skutečné události. Knížka je svým způsobem depresivní, ale stojí za to si ji přečíst!

nikikostadinova
25.06.2016 5 z 5

Velmi zajímavé čtení. Asi takto, od určité chvíle a to se přiznávám, mi nebyla hlavní postava příliš sympatická. Pořád jsem čekala až trošku dospěje, to se pak stalo, a na konci jsem se s jeho povahou a psychologií smířila. Ale...konečná část knihy, mně nejdřív rozesmutněla, pak naštvala. Opravdu nemám ráda, protivné, závistivé a prolhané......lidi (když už jim tak musím říkat). A úplný konec ? Trochu potěšil, trochu možná rozčaroval, ale celkový dojem je skvělý.

Veve131
25.06.2015 5 z 5

Zajímavý a smutný příběh.

JaKlima
01.10.2014 5 z 5

Zajímavý příběh.

Helena Lacková
14.09.2014 3 z 5

Za dob komunismu měli vysoce postavení lidé ve straně moc ovlivňovat životy druhých. Sousedská žabomyší válka zničila celou rodinu a ovlivnila život dvou generací. Jak smutné, ale pravdivé

1v8na
04.09.2014 4 z 5

Příběh byl napínavý a poučný. Nechápu, jak lidé mohli být takové svině a jen proto, že si někdo dupnul, že chce to a to dítě, byli ochotni dělat takové křivárny. Vaška mi bylo líto, i když i on byl v mládí pěkný hajzlík