Význam nemocí

Význam nemocí https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66808/vyznam-nemoci-66808.jpg 5 12 3

Abecedně řazený seznam nemocí s výčtem příčin: tzv. fyzický, emocionální, duševní a duchovní blok. Autorka vidí příčinu v "metafyzice" nemocí a poskytuje odpovídající rady.

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Eugenika
Originální název:

Ton corps dit: aime-toi!


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
19.05.2022 4 z 5

Já jsem tedy knihu celou četla, od začátku až do konce. Zajímal mě celkový pohled. Autorka se netají tím, že při popisu souvislosti nemocí s životním pohledem či myšlenkami nebo emocemi vychází především ze své dlouholeté praxe. Obecně považuji za prospěšné si přečíst docela obsáhlý úvod, jak to všechno funguje, a potom kratičký závěr, kde jsou rady, jak odhalit příčinu prakticky jakékoliv nemoci.

Vadí mi striktně dodržované tykání v ženské osobě, údajně tak byl celý originál napsán; i když někdy musela překladatelka chtě nechtě přejít do mužské, vlastně jen třikrát - u penisu, varlat a u prostaty. A sem tam oslovovala i dítě, pokud se daná nemoc objevuje především v dětském věku.

A přesto, že s některými významy bych tak úplně nesouhlasila, nebo spíš bych se radši ptala svého nitra, než si nechala podsouvat pravděpodobný význam (někdy byl i formou že buď je to pro to anebo pro tamto, takže stejně docela obecný), líbila se mi ta myšlenka jako celek.

Když to čtete popořadě, postupně proberete všechny své možné negativní vlastnosti, reakce a postoje, takže výslednou myšlenkou je, že si škodíme sami, "bacily" jsou jen technickými prostředky, které k sobě svým myšlením přitáhneme, a když se budeme snažit žít v míru se sebou samým i se vším a všemi okolo sebe, nebudou nás muset nemoci na nic upozorňovat.

I bez vazby na konkrétní nemoci mi kniha pomohla pojmenovat své hlavní chyby, svá témata, na kterých je dobré zapracovat. Takže bych tuto četbu doporučila, samozřejmě s otevřenou myslí :-)

miri.f
13.07.2018 5 z 5

Perfektně a výstižně napsaná kniha... Stejně jako druhá čtenářka, která zde píše komentář, ani já nečetla knihu od A do Z, jen jsem se zaměřila na své vlastní obtíže. Kniha mi i nadále slouží jako návod pro poznání tělesných stesků mých blízkých a jejich řešení. Je to tedy další z knih, ke které se člověk pravidelně vrací, a která mu může přispět dalšími vhledy a radami...


Chytuš
06.02.2018 5 z 5

Nemohu říct, že bych tuhle knihu opravdu celou poctivě přečetla - přece jen se jedná o výčet jednotlivých nemocí a k nim vždy popsaný blok v emocionální a duševní rovině. Pečlivě jsem si ale prostudovala svoje neduhy a neduhy mých nejbližších (a ačkoli to nerada přiznávám), tak popsané problémy na nás seděly... Prostě každý má svůj úkol, který si nosí v sobě a dokud ho nevyřeší, bude se takový problém projevovat někde ve fyzické rovině (nejen jako nemoc). Není to potěšující ani uklidňující čtení, nicméně inspirativní zcela určitě ano. Pokud tedy chcete poslouchat a opravdu pochopit...