Výměna manželek

Výměna manželek https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12142/mid_vymena-manzelek-65cf96ed915c0.png 3 49 14

Psychologický román s ženskou tematikou je inspirovaný slavnou reality show Výměna manželek a očima důvěrné přítelkyně jedné z účinkujících popisuje zásadní změny, ke kterým došlo ve vzájemných vztazích v rodinách účastníků. Nevyrovnaná a úzkostlivá Ally, vychovávající v dlouholetém spokojeném manželství dospívajícího syna, vidí ve své půvabné přítelkyni nedostižný vzor, ať se jedná o domácí práce, výchovu dětí či vystupování ve společnosti. Překvapí ji, když se suverénní kamarádka přihlásí do soutěže a s lehkým srdcem nechá manžela a pubertální dcery v péči cizí ženy jen proto, aby si s představou jistého vítězství vyzkoušela něco nového. Závěr soutěže ale nedopadl tak, jak Ally s přítelkyní očekávaly, u diváků vyhrála její konkurentka, přímočařejší a svobodomyslnější žena, ochotná respektovat přání a potřeby jiných. Křečovitá reakce kamarádky nutí Ally podívat se na život její rodiny trochu jinak a přiznat si, že v tomto zdánlivě dokonalém vztahu to v mnoha ohledech není ideální. Cítí se jako zrádkyně, protože kamarádka ji pomohla překonat psychickou krizi po smrti mladšího syna, ale je pro ni paradoxním přínosem, že události kolem celého natáčení pomohly právě jí, která se pokusu účastnila jen jako pouhý divák, změnit dosavadní postoje a uvědomit si vlastní životní priority.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Queen Mum , 2006


více info...

Přidat komentář

lucia0925
07.06.2020

Kniha je čtivá, jen škoda těch chyb v překladu, bylo jich celkem dost. Příběh je celkem zajímavý, dokáže upoutat pozornost, ale ten konec je takový nijaký. Přijde mi nedokončený, ušitý narychlo...

Ctenar1202
22.01.2020 5 z 5

A tak tohle byla moc příjemná oddychovka. Kniha Výměna manželek od Kate Longové je o dvou kamarádkách, kdy jedna z nich, přihlásí svou rodinu do Výměny manželek.
Není to žádné obyčejné čtení o tom, jak se ženy prohodí a fungují v nových rodinách. O žití v rodině se dozvídáme formou rozhovorů na kameru a potom samotným vyprávěním kamarádky jedné z účastnic, která též rozvíjí svůj vlastní příběh.
Kniha je plná emocí a moc se mi líbila. Ač jsem na knihu narazila v obchodě nespočetněkrát a zaujala mě obálkou, do ruky se mi dostala až v předchozích dnech.


ber-tram
09.05.2019 4 z 5

Dobrovolně jsem na to nečučel, ale jakmile už TV z vůle druhého běží, po očku přihlížíte, děj se co děj. A jako v každé konfrontační reality show i ve Výměně manželek objevíte střep sociologického zrcadla i útržky životní moudrosti. Střep proto, že to zrcadlo bývá rozbito napadrť, a útržky proto, že moudrost bývá sobecky osobitá, individuální. Proto jsem po sociologické beletrii motivované manželskou rošádou sáhl. Dobrovolně. 22/19

flowerrose
20.05.2018 3 z 5

Trošku "limonáda",ale šlo to...

katerina5604
10.03.2018 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale asi to není přesně "můj šálek kávy". Občas jsem se v knize ztrácela a nevěděla jestli jde o přítomnost a nebo jestli Ally zase vzpomíná. Docela často jsem chtěla Kim "praštit" něčím po hlavě, protože mi lezla krkem. Na konci jsem čekala, že se stane něco "wow", ale konec se mi zdál takový nedokončený. Pro mě to byla oddechovka na upršené odpoledne a odbočení od žánru, které většinou čtu. :)

amelie.m
16.09.2017 1 z 5

Na můj vkus trošku těžkopádné čtení. Pro mne nepřirozené užívání přímých a nepřímých vět, občas jsem se ztrácela i v tom, zda jsme v přítomnosti nebo ve vzpomínkách. Čtení se vleklo a já jsem ráda, že ji mohu odložit. Nadobro.

Knižní střípky
25.06.2017 4 z 5

Kniha se velmi dobře četla, od samého začátku mě vtáhla do děje a bylo mi hned jasné, že toto dobře nedopadne. Minimálně pro jednu z hlavních hrdinek rozhodně ne. Autorka podala bez příkras snahu o až chorobnou dokonalost. Rozhodně se nejedná o sluníčkový románek se šťastným koncem. O to více se mi líbil.

Danago
27.04.2017 4 z 5

Výměna manželek otřese naprosto nečekaně životem právě tam , kde se to nejméně očekává, ale takový je život.
Knížka mě velice mile překvapila , od začátku mě vtáhla do děje a neodložila jsem ji až do konce. V příběhu jsou dokonale vykreslené postavy je naprosto uvěřitelý, žádná pohádka, žádná sladká romantika. Knížka má spád je velice dobře a čtivě napsaná. Knížka je smutná, ale já jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla.

knihomolka525
03.07.2016 5 z 5

příběh jakoby ani nebyl vymyšlen.Žádný pomalý rozjezd,spisovatelka zařadila rovnou nejvyšší rychlost a věřte,že to bude jízda!Dobrý překlad to se musí nechat.

Acquenta
29.12.2015 4 z 5

Krásný, čtivý, ale smutný příběh. Kniha mě bavila, doporučuji

ruzovka
27.09.2013

Knížka mě zaujala , doporučuji k přečtení , je zajímavým pohledem do dvou, vlastně tří rodin.
A je i zajímavé , jak Výměna manželek otřese jejich životem.

Malinali
17.08.2013 4 z 5

Zajímavé čtení. Ne vždy je vše růžové jak se zdá. A nikdo není dokonalý

Marčullkas
22.07.2013 3 z 5

Propletení života tří odlišných žen. Ally, která se vyrovnává se svým těžkým osudem, její sebevědomá, rázná sousedka. A třetí žena "vyměněná manželka", která obrátí život v ulici.

kuti
17.06.2012 3 z 5

Jako není to špatná knížka. Ukazuje čtenáři dva různé způsoby života a my si můžeme vybrat, ke kterému bychom se přikláněli, který má jaké výhody. Obě manželky mají v něčem pravdu a v něčem ne. Autorka si vybrala zajímavý námět. Ale myslím si, že by se dal využít mnohem líp. Je to dobrá kniha. Ale na dané téma bych čekala něco lepšího.

Štítky knihy

anglická literatura psychologické romány reality show anglické romány

Autorovy další knížky

Kate Long
britská, 1964
2008  62%Výměna manželek
2005  68%Příručka špatné matky
2006  73%Jak překousnout babičku

Kniha Výměna manželek je v

Právě čtených1x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce17x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x