Vyletí ptáček

Vyletí ptáček https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76020/bmid_vyleti-ptacek-PJe-76020.jpg 4 51 10

Nechcete si koupit naslouchátko, které vám mohutně pozvedne sebevědomí? Je soused odvedle prachsprostý sňatkový podvodník, nebo geniální hypnotizér ohýbající hranice časoprostoru? Existovala v druhohorách vyvinutá mravenčí civilizace? Šlápli jste na kuří oko Edu Lubymu a bojíte se o holý krk? Pokud zjistíte, že se vaše město hemží vražednými paranoidními psychopaty, znamená to, že jste taky paranoidní? Kurt Vonnegut opět vstává z hrobu a také v druhé posmrtně vydané sbírce doposud nevydaných povídek ohromuje srdečným humorem, kuriózními nápady, výstředními postavami a naprosto nečekanými pointami.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Argo
Originální název:

Look at the Birdie , 2009


více info...

Přidat komentář

TaJeMa
10.06.2022 2 z 5

Tak toto nebylo nic pro mne;

DuSiČíst
28.02.2021 4 z 5

Moje první setkání s Vonnegutem. Nově si ho řadím mezi kvalitní povídkáře, hned vedle Roalda Dahla nebo Raye Bradburyho.

Neotřelé náměty a sympatické postavy, k tomu většinou i nečekaný nebo jinak zajímavý závěr.

Nejlepší povídka: Soukromý klub Eda Lubleyho
Nejhorší povídka: Zkamenělí mravenci
Nepochopená povídka: Nejlepší možné řešení


Greenfingers
03.02.2020 5 z 5

Kurt Vonnegut je pro mě zárukou kvalitního čtení a ani tentokrát nezklamal. Povídky v tomto výběru jsou zajímavé nejenom svými náměty, ale i zpracováním. Autor se pouští i do příběhů s kriminální zápletkou a vždy dokáže vykouzlit překvapivou pointu. Nejvíce se mi líbily povídky Zkamenělí mravenci a Soukromý klub Eda Lubyho.

Wendysek
06.07.2019 5 z 5

Parádní povídky!

JP
30.03.2019 3 z 5

Ne ani tak kvalitou, jako čistě chytlavostí námětu, povídky dost skáčou - někdy i banálnější kus, pokud je dobře rozehraný, zaujme víc, jak originální nuda. Vonnegutovo sociální cítění, jeho milé a naivní postavy, jeho pointy - je tam vše. Zároveň to ale, ve většině případů, nepřináší nic navíc. Je tam pár momentů, ale to najdete ve spoustě průměrných knih. Očividně jde prostě jen o to, namlátit nějaký love na jménu autora, shrnout zbytky z jeho šuplíku. Asi nejvíc mě bavily úvodní dvě: Konfido a Samkoun. Všemi protlačovaný Zrcadlový sál taky není špatný. Ostatní jsou už značně rozkolísanější. A abych byl upřímný, začínám si připadat, že už jsem na Vonneguta tak trochu starej, přeci jen mi vždycky připadal jako autor moderní, autor, co se hodně hlásil k mladým (studentům), v nichž spatřoval pozitivní budoucnost, světlo na konci tunelu. Já se na to dívám obráceně.

karel0684
12.04.2018 4 z 5

Na Kurta Vonneguta musí mít člověk náladu. Tentokrát jsem to četl déle, ale zase dost dobré. Povídky je lepší číst jednotlivě a nechat uležet. Výborná byla každá. Ta titulní je překvapivá... stejně jako ty ostatní. Doporučuji

ANATS
26.09.2015 3 z 5

Příjemný, oddechový, prostě fajn. Kurtovy povídky se mě hezky četly.
Každá jiná, svým způsobem tak trochu zvláštní a to je právě (asi) to, co se mě na Vonnegutovy líbí.
Nejlepší jsou Soukromý klub Eda Lubyho a Vyletí ptáček.
Hodně zvláštní je Konfido.

opic 12
08.10.2014 3 z 5

Kolekce pestrých povídek,kde u většiny,do poslední věty nevíte jak dopadnou a co očekávat. Parádní kousky jako:nejlepší možné řešení,král a královna vesmíru,vyletí ptáček,zkamenělí mravenci,zrcadlový sál. Skvostná je Konfido :-)

verusak
26.10.2011 3 z 5

nejlepší povídky Konfido, Soukromý klub Eda Lubyho a Zrcadlový sál

Boboking
29.07.2011 4 z 5

Nezklamala, opět skvělé příběhy.