Mrtvá v Temži

Mrtvá v Temži https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455586/bmid_mrtva-v-temzi-1wm-455586.jpg 4 104 44

Vraždy v Cherringhamu série

1. díl >

Cherringham je klidné městečko, kde čas plyne pomalu a nic zvláštního se neděje. Dokud se jednoho dne neobjeví v řece nad jezem tělo mrtvé ženy. Sarah nevydrží nečinně přihlížet bezradné policii, které se nedaří vypátrat vraha její přítelkyně. Spolu s bývalým policistou Jackem, který bydlí na hausbótu nedaleko místa tragédie, se vrhá do případu, kde každý z podezřelých má co skrývat.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Murder on Thames , 2013


více info...

Přidat komentář

Pavlnka
26.04.2024 4 z 5

Příjemná, poklidná detektivka z anglického venkova. Myslím, že mám další oblíbenou sérii.

PREBURDA
28.01.2024 4 z 5

Utlá, poklidná, příjemná knižní detektivka. Na jeden večer nebo odpoledne ke kávě nebo dobrého čaje. To mám ráda. Vyšetřování vraždy něco ve stylu seriálu "To je vražda, napsala", ale s jinými aktéry. Žádný krvák.


emilieselden
26.01.2024 3 z 5

Pěkná poklidná anglická detektivka. Na odreagování ideální. 3,5*

janina66
09.01.2024 4 z 5

Velmi čtivá a příjemná detektivka. Prima dvojice, Sarah a Jack. Kniha neměla hluchá místa a děj pěkně odsýpal. Vraha jsem tušila správně.
Moc hezká obálka. Určitě si přečtu pokračování.

Fazolecek
04.09.2023 3 z 5

Něco mezi 3 a 4 hvězdami. Vzala jsem si na dovolenou čtečku a tuto knihu v papíru. Čtečka hned druhý den přestala fungovat, nezbývalo, než si přečíst toto.
Velmi rychlá detektivní oddechovka. Nebylo to zlé, ale ani nic překvapivého. Vraha jsem tušila hned jak se v knize postava objevila...
Knihu jsem zanechala v hotelové knihovničce na Krétě.

Dela90
12.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Cherringham je poklidné městečko, dokud se v Temži jednoho dne nenajde mrtvá žena. Policie případ klasifikuje jako nehodu. Jenže to by nesměl být v okolí vysloužilý detektiv, který si myslí něco jiného. Společně se Sarah, kamarádkou oběti se pouští do řešení zapeklitého případu. A opravdu každý má co skrývat.


Milé, oddechové čtivo s detektivní zápletkou. Ono na těch 139 stránkách není moc co vymýšlet, ale i tak Vás to vtáhne do děje a vy chcete vědět, kdo je tedy vrah.

Ideální kniha na dovolenou. Líbila se mi Sarah, která se jako jediná snažila rozlousknout pravdu. A pak potkala Jacka, vysloužilého policistu. A společně rozplétali tuhle záhadu.

Jack byl jedinečný v jedné noční akci (nebudu konkretizovat) a tak se mi líbila scéna s otravnými babičkami (Bucklandovy vrány) v budce.

A moje detektivní já lehce zklamalo, protože jsem si celou dobu myslela, že to udělal úplně někdo jiný.

Knížka mi dala přesně to, co jsem od ní chtěla a jako odpočinkové čtivo rozhodně doporučuji.

Hodnocení: 3,5/5

Aknel26
27.04.2023 4 z 5

Detektivní jednohubka se sympatickou dvojkou vyšetřovatelů. Všechny knihy série na mě působí spíš jako povídky, mají kolem 130 stran, a vůbec bych se nezlobila, kdyby vycházely ve svazcích třeba po třech nebo čtyřech. Vzhledem k tomu, že jich je napsáno už přes 40, byla by to i tak slušná řádka. Nicméně nakladatelům by se to tolik nevyplatilo - a koneckonců my čtenáři bychom přišli o ty krásné obálky.
Ve vyšetřování hlavním hrdinům hodně pomohla náhoda, na co vsadili, to jim vyšlo. Ale ono v tom malém formátu není moc prostor na chybné kroky.

Knižní střípky
23.04.2023 3 z 5

Pohodové a poklidné detektivky z anglického venkova. Nic světoborného to není, ale na nic světoborného si to ani nemá tendenci hrát, takže jsem spokojená. Naordinovala jsem si první tři díly po čtení jedné náročné knihy a svůj účel splnily.

MiroslavKutík
23.04.2023 3 z 5

Jednoduchá a pěkná detektivka není třeba moc přemýšlet a jen číst. Čte se to rychlé a mohlo by to byl i delší o nakou tu kapitolu..

iveta3689
05.03.2023 3 z 5

Noc zvláštního. Děj nejde do hloubky, dialogy neslané nemastné. Výhodou je, že je knížka krátká a čte se celkem dobře. Záležitost na odpoledne, snadno zapomenutelná.

martina.culik
19.12.2022 3 z 5

Knížka pro podzimní odpoledne - nic převratného, ale milá detektivka. Dalším dílům dám určitě šanci při příštím podzimním odpoledni.

Aghatte
13.11.2022 1 z 5

Děsná nuda, přiblblé dialogy, neschopná policie a hrdina proti své vůli s krásnou asistentkou. Kromě krásných obálek série není nic, co by člověka potěšilo při čtení. Možná jako epizodka v telce by to bylo lepší, kde by svoji roli splnilo prostředí, atmosféra venkova, louky, řeka, psíci, kostelíček, kavárničky… jako kniha je to prostě ploché.

Modrina
10.11.2022 4 z 5

Zaujala mě obálka a perex, tak jsem to zkusila. A jsem ráda. :) Vůbec to nebylo špatné, byť nijak objevné. Ale já jsem spokojená a další díl si určitě přečtu. :)

Rowana
09.11.2022 4 z 5

Poměrně krátký, příjemně plynoucí, klidný, odpočinkový detektivní příběh se zajímavou zápletkou a sympatickými vyšetřovateli - americkým policistou ve výslužbě, který je v malém anglickém městě tak trochu outsider, a rozvedenou mámou od dvou dětí, která místní i zdejší poměry zná, ale přece jen z koloritu "našince" stihla během života také trochu vypadnout a až teď má příležitost si to pořádně uvědomit. Po další knížce ze série určitě sáhnu.

zimolka
05.10.2022 4 z 5

Pěkný příběh na jeden večer.

Avila
04.10.2022 4 z 5

Pohodová detektivka na jedno odpoledne, z prostředí anglického venkova.
Sarah i Jack jsou sympatická trochu nesourodá dvojka která mě bavila i v druhém díle série (který jsem omylem četla před tím prvním)
Rozhodně si přečtu i další pokračování.

Olča220
06.09.2022 4 z 5

Ať si kdo chce, co chce říká, ale mně se to líbilo a moc. To, co jsem očekávala, jsem i dostala, Vraždy v Midsomeru v menším měřítku a s nepoměrně menším počtem mrtvol.
Krásně popsaný anglický venkov, příjemní lidé a nesourodá dvojice “detektivů”, určitě budu pokračovat v sérii.

Nessie72
09.07.2022 5 z 5

Podle mého výborná detektivka, která je sice stručná, ale i tak má atmosféru anglického venkova, do které snadno vklouznete, zajímavé postavy, rozuzlení dávající smysl. Nemám jí co vytknout. A dámy v mýtné budce na mostě jsou prostě skvělé. :-)

Danago
05.07.2022 2 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek od nakladatelství Alpress, trochu jsem se jí obávala už proto , že je tak krátká a obálka, i když je přenádherná, ve mně evokovala styl , který já osobně moc nevyhledávám.

Máme tu detektivku z anglického prostředí, kdy se smrt mladé dívky zhodnotí automaticky jako sebevražda případně nehoda . Ale Sarah, její kamarádce z dětství, to úplně nesedí a určitou shodou okolností se seznámí s bývalým americkým policistou Jackem. Spolu krok po kroku odkrývají , co se mohlo vlastně odehrát.
Na mě byla tato detektivka hodně pomalá, přestože je tak krátká. Nedokázala ve mně vyvolat žádné větší napětí.
Toto bude deální čtení pro sváteční čtenáře, kteří ocení kráké kapitoly , kde se jedná, jak o vyšetřování, tak i o rodinný život hlavních hrdinů. Kniha je prvním dílem nové série a určitě se vedejší příběh bude dál rozvíjet spolu s dalším detektivním případem. Jakmile se seznámíme blíže s prostředím a obyvateli městečka Cherringham, bude to takový návrat domů. Z každé strány knihy na vás nádherně dýchne anglická atmosféra. Takže kdo máte rádi knihy tohoto typu určitě nebudete zklamaní.
Bohužel na mě tu právě těch popisů a vedlejšího děje bylo až moc, v porovnáním s tím samotným činem a vyšetřováním. Motiv pachatele mi také přišel dost slabý, i když věrohodný. Pro mě byla kniha prostě málo akční, ale právě čtenáři, kteří toto pozvolné tempo preferují budou spokojení. Milovníkům anglické detektivní školy a krátkých příběhu můžu s čistým svědomím doporučit.
Za sebe očekávám,že další díly budou lepší a lepší, že toto je jen rozjezd, tak pokud budu mít možnost ještě jednou vyzkouším.

INCOGNITOREADER
04.07.2022 4 z 5

Pohodová detektivní jednohubka z anglického venkova. Vzhledem k rozsahu tady není místo na nějaké odbočky a zdržování. I když se tu samozřejmě objevují klišé, která žánr provází tak mi to v tomto případě vůbec nevadí a čtení jsem si užil. Navíc mě kniha vytrhla z dlouhé čtecí krize. Takže za mě rozhodně doporučuji a budu v sérii pokračovat.