Případ zmizelých kormidelníků

Případ zmizelých kormidelníků https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496661/bmid_pripad-zmizelych-kormidelniku-MoZ-496661.jpg 5 16 10

Vodácké detektivky série

< 5. díl >

Již pátá autorova detektivka z trampského prostředí. Opět se setkáte s trampskou osadou Daisy a zažijete s nimi dva detektivní případy. V prvním pomáhají členové osady kamarádovi, který se ocitl ve velkém průšvihu, v druhém si myslí, že stráví klidnou dovolenou na vodě, ale to by nesměli mít smůlu na divné události......

Přidat komentář

lenka.g
25.02.2024 5 z 5

Ty jo, příjemné překvapení!
České autory moc nečtu, tentokrát jsem se ale nechala zlákat vysokým hodnocením a tím, že je mi prostředí blízké... a dobře jsem udělala! Určitě se poohlédnu po dalších autorových dílech a budu doufat, že v českých luzích, hájích a řekách zůstane ještě dost živých, aby měl o čem psát :)

Bedřich63
19.01.2024 5 z 5

Kniha opět obsahuje dvě autorovy detektivky, jak už jsem si zvykl.
Opět je to hodně drsné, ale přitom velmi milé. Autor píše svým nenapodobitelným stylem a opírá se o svou znalost trampského a vodáckého prostředí a některých řek a trampských míst, které dokreslují kulisy příběhů.
Pokud se mi podaří sehnat další díly, určitě budu i nadále věrným čtenářem Vodáckých detektivek, které jsem si pro sebe nazval "Naivní detektivky", ale v dobrém.


Bepo
26.07.2023 5 z 5

Autor opět nezklamal. Jeho knihy mi lehce připomínají Jaroslava Velinského, tím nechci říct, že autor kopíruje, to v žádném případě. Jan Frána je svůj, a jeho knihy se čtou velmi dobře. Jen víc takových autorů a knížek.

douchova11
24.02.2023 5 z 5

Pan Frána opět nezklamal - dva pohodové detektivní příběhy, u kterých si člověk hezky odpočine a pobaví se.

kuruteku
18.10.2022 5 z 5

Není to detektivka pro každého, ale každý vodák, tramp, horolezec, příznivec svobodomyslných kolektivů zajásá. A věrný čtenář obzvlášť. Z obou případů mne až mrazilo. A to i když u druhého jsem měl pocit, že víkend omladiny party už jsem četl mezi nějakými vodáckými povídkami.

bazyk21
09.09.2022 5 z 5

příjemné detektivní příhody trampské party

moničina
26.08.2022 5 z 5

Opať vydarený dej, perfektný opis prostredia, dobrá partia. A tie témy, kde na ne autor chodí? Rozhodne je to niečo neodpozorovane z iných knih. Možno by mal autor zapojiť deti našich trampov do deja aj v ďalších knihách, dobre to tam zapadlo. Mladý Kveták, Klíšte, vidím tu velký potenciál do budúcnosti. Eventuálne by mohol vyskúšat aj jeden krimi príbeh len o nich, bez dospelych. Ale mohol v oboch dejov viac zapojiť Kosinu. A tá ilustrácia ja na obale knihy je super, tá ma rozosmiala, aj detail s tou vranou.

Marylaa
26.06.2022 4 z 5

Opravdu bych tuhle partu nechtěla znát osobně, kam se hnou stane se vražda. A tentokrát je jedna z detektivek opět docela temnější a těch mrtvol je tam hodně. Nechtěla bych je znát osobně, ale na každou další knihu o nich se těším.
Jen ty pohádky mi brání v tom dát plný počet hvězdiček, je to jako by napínavý film přerušil večerníček. Tak s nimi dělám to, co u filmu s reklamou, přeskakuju. (Pokud by byly na konci, brala bych to jako bonus, asi jako potitulkové scény v některých filmech)
A trochu mi vadilo naivní chování policistu v první povídce. Nejen Nováka-Watsona, ale i Kláry. Ale beru to, že tohle patří k žanru detektivek, kdy vraždy vyšetřuji amatéři (a Kláru ospravedlňuji i okolnosti)

Doug
22.06.2022 5 z 5

Výborně propracovaný děj i postavy, překvapivý vývoj a navíc humor, který pomáhá odlehčovat místy docela temnou atmosféru. Hafran opět potvrzuje své spisovatelské umění a já doufám, že nás čeká ve společnosti jeho literární party ještě mnoho čtenářských zážitků.

Marla
20.06.2022 5 z 5

Další krásné strávené chvíle se známými z osady Daisy. Vždy mi při čtení Hafranovÿch knih připadá, že píše o lidech, které znám a o místech, na kterých jsem někdy byla. V této knize nechybí jako vždy humor a napětí a dost velký prostor dostávají i mezilidské vztahy.