Případ na Zlaté horečce

Případ na Zlaté horečce https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465948/bmid_pripad-na-zlate-horecce-lKj-465948.jpg 5 14 9

Vodácké detektivky série

< 4. díl >

Již čtvrtá autorova detektivka z trampsko-vodáckého prostředí. Celý kraj kdysi vzrušila série loupeží v klenotnictvích, zejména ta poslední, ze které si lupiči odnesli obzvlášť bohatou kořist. Pak ale byli odhaleni a zatčeni. Jen jejich lup se nikdy nenašel. Šéf lupičské bandy byl ve vězení zabit. A přitom to byl on, kdo lup ukryl a jediný, kdo věděl kde. Jeho kumpáni se po odpykání trestu postupně vracejí, a když je indicie zavedou na jedno tábořiště, ke svému nemilému překvapení zjistí, že už tam zlato hledá někdo jiný. Na čtyři stovky trampů se tam sjely, aby se na pár dní vrátily do časů dávno minulých a tábořiště proměnily v zlatokopecké městečko Dawson City. Střet těchto dvou světů vede k vzniku mnoha kuriózních i humorných situací. Kdo ale nakonec najde mapu k lupu a tím i skutečné zlato? Část lupu byla nalezena, Zlatá horečka skončila. Kde je ale zbytek? Peníze, drahé kameny, zbraně? Naši hrdinové se vracejí do kraje kolem Vlasákova, aby to objasnili. Zjišťují, že se o ukryté bohatství zajímá i někdo další. Na kraj padá stín, objevují se oběti. Komu se dá věřit a komu ne? Najde se lup a budou viníci potrestáni? A co skrývá tajemná mohyla, kde se podle pověsti má nalézat hrob samotného Attily?... celý text

Detektivky, krimi Literatura česká
Vydáno: , Klika
Originální název:

Případ na Zlaté horečce , 2021


více info...

Přidat komentář

murdoch
05.03.2024 4 z 5

Zatím asi nejodlehčenější setkání s Hafranovým dílem, ani ne tak moc detektivka, jako spíš příjemný dobrodružný příběh, krásně čtivé, vyvolávající touhu okamžitě vyrazit na vandr... Což je v poslední době náročné jak kvůli času (rodina no, dospívající dcery, kterým se snažím věnovat, dokud o to ještě stojí), tak i kvůli nedostatku spoluvandrovníků (zvláštní, jak mí vrstevníci o vandry ztratili zájem). Díky Hafrane - a i když to letos na Zlatou horečku nezvládám, doufám, že se objevím za dva roky na té příští.

kokrokr
08.05.2022 3 z 5

Dobrodružný román z trampského prostředí začíná velkým potlachem na Spáleném potoce. Pořádají se zde různé soutěže pro účastníky a v pozadí se odvíjí krimi zápletka s hledáním ukradené kořisti z prodejny klenotů. Shromáždění trampů končí a menší část lupu se najde. V druhé části knihy známá parta pod vedením Česneka a Hároše v pátrání pokračuje. Najdou zbytek lupu, pár mrtvol i něco navíc. Celkem příjemné a vtipné čtení za tři a půl bodu.


Nočnípták
05.10.2021 4 z 5

Již čtvrtá Hafranova detektivka ze série a pro mne nový objev. Úžasný objev. Pro mne je to nejen detektivní příběh, ale i setkání s trampskými kamarády. Je úplně jedno, že mají jména, která jsem nikdy neslyšela, ale jsou tak podobní těm mým z osady Sacramento. A camp u potoka. Není to ten náš?
Čtu, čtu a najednou stojím v potoce a na pánvi se mi blýská zlato. Zlato!! Zavolám a proberu se. Sedím doma nad knihou. Ale já jsem opravdu cítila vůni ohně a jehličí.

Marylaa
10.07.2021 4 z 5

Asi už si nemůžu, jako u předchozích dílů, stěžovat třeba na střídání první a třetí osoby, protože by mi na to někdo mohl říct: "Tak proč to čteš?". No proč asi? Protože jsou to skvělé a čtivé knihy. A to i tá část, kterou by se dalo nazvat pomalý rozjezd. Na tom mi vadí jen to, že jsem si připadala jako nějaký krveřiznivec, nedočkavě jsem čekala kdy už bude nějaká vražda. A teda hlavně jsem měla obavy, že tam nebude Kozina.
Trochu nadbytečný mi připadal ten konec.
Jo a ještě jedno mi vadí, jméno jednoho z mých oblíbených knižních hrdinů použité jako synonymum nepřilíš inteligentního člověka :D Jsem si ale jistá, že ten poručík Novák není zas takový blbec, jak si o něm myslí vypravěč :)

kuruteku
02.04.2021 5 z 5

Jásám, jásám. Sice to mělo velmi pomalý rozjezd (nutný pro pochopení) a toho opravdu trampského tam bylo více až v druhé půlce, stejně ta Zlatá horečka přidala další námět do kotlíkovských záměrů. Snad až povolí ...
A nejsem sám, kdo si všiml, že v partě nějak není moc Hastrmana?
Díky, autore, díky, vydavateli, díky, distributore!

bazyk21
28.03.2021 5 z 5

Opět skvěle vypointované a hlavně plné vtipu a trampské romantiky, prostě skvěle čtivé. A jen drobná poznámka - my mít v naší partě Klikaře, tak skončím za mřížemi na prvním vandru ;o))

Doug
26.02.2021 5 z 5

Další velice čtivý a zábavný případ ze série s oblíbenou trampskou partou.

Marla
22.02.2021 5 z 5

Já tam přece byla taky, na Zlaté horečce, ale jen proto, že jsem musela stihnout vlak jsem o celý případ přišla....nebo že by se mi to jen zdálo? Že znám místa a lidí z knihy? Nene, nezdálo! Díky Hafrane za uvěřitelnou a čtivou knihu, byla jsem jako doma!

moničina
16.02.2021 4 z 5

Zase vtipné s excelentnym opisom prostredia a kempovania ako aj výborný opis jednotlivých postav a nálad pri jednotlivých dejoch. Na rozdiel od prechádzajúcich knih je tu však kriminálna zápletka menej napínava a nezačína hneď od začiatku a preto som dala len 80%. Ináč, perfektne ako vždy, a zase ľutujem, že to nikdo nesfilmuje.