Vlčí pouto

Vlčí pouto https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492389/vlci-poutokYj0iD-lEV-.jpg 5 23 8

Kniha reflektuje boj o záchranu mláděte polární vlčice Flocke, které zemřela matka i oba její sourozenci a jež byla vychována v lidské rodině. Autorka popisuje její výchovu a dospívání i všechny související zkušenosti, peripetie a emoce.

Přidat komentář

Klarv
09.02.2024 3 z 5

Mám načteno dost "vlčích" knih a tato mi přišla slabší. Vím, že autorka není spisovatelka, ale nějak to nebylo ono. Obrazový materiál perfektní. :) Některé věci byly také fajn a trochu z jiného pohledu. Vadily mi popisky fotografií, kde bylo skoro doslova to, co na předešlé stránce v textu. Přišlo mi to jako takové nahodilé vzpomínky. Konec knihy mi přišel trošku utnutý. Jak se tedy vlci sžili? Měli mladé? Jak Flocke zemřela? Stářím v klidu v tom výběhu v zooparku, v kolika letech?

Betti
15.01.2024 5 z 5

Moc se mi líbí, že v knížce je dobře vysvětlen rozdíl mezi psy a vlky. Příběh polární vlčice Flocke je dojemný, která jako vlče bojovala o život. Jsem ráda, že byla na konci knihy zapojena kapitola o úspěchu prodeje knížky.


Renike
15.01.2024 5 z 5

Vlčí pouto je moje poslední 4.kniha od autorky, a stejně krásná jako ty další. Jsem ráda ze všechny byly i u nás vydané. Příběhy krásné, fotky ještě krásnější. Flocke byla úžasná vlčice.

angelak
07.01.2023 5 z 5

Kniha je o záchraně polární vlčice Flocke - užasný příběh a nádherné fotogragie jak vlčice vyrůstala.

Niky Coffee
22.11.2022 5 z 5

Nejedná se o žádné náročné čtení, o to víc si cením, že je knížka přístupnější veřejnosti. Na základě příběhu, který byl radost číst, si myslím, že se úspěšně řadí mezi spisovatele, kteří boří nesmyslnou démonizaci vlka. A zároveň ho ani neromantizuje a respektuje ho jako divoké zvíře. Fotografie povyšují knížku do nebeských výšin, profesionální, ale i s citem zasazené do kontextu. Kapitola Zima a u ní fotka nádherného vlka ve vločkách. Ocenila jsem, že se využila možnost dokumentovat vlčici od štěněte, jsou to cenné snímky. Oceňuji i to, jaký papír v knize je, zachovává kvalitu fotek, přesto to není papír, který se na světle leskne, což je u čtení docela nepříjemné. Nikde jí nechtěli knihu vydat, tak si jí vydala sama. Po diletantském překladu a ještě horší korektuře Půlnočního slunce u tak velkého nakladatelství, klobouk dolu za to, jak precizně to zvládla sama. Na konci knihy mi přišlo láskyplné, že Askani nadchla i svou maminku a sestru natolik, že s ní sdílí psaní knih. Jako člen vlčích hlídek doufám, že takových knih bude přibývat. Aby postupně mizel názor, že vlk je krvelačná bestie, která do naší přírody nepatří. A naopak, každá zmínka o tom, že se jim daří bude vzbuzovat čirou radost.

Hipi
15.05.2022 5 z 5

Tanju Askani mám ráda, píše krásné knihy o vlcích. Tentokrát opět o vlčici Flocke, ale s novými fotkami. Jako vždy krásné a inspirativní.

Lena79
08.05.2022 5 z 5

Příběh o záchraně polární vlčice mě doslova nadchl. Publikace je doplněna nádhernými fotografiemi. Není asi úplně jednoduché vychovávat tak sebevědomé a nespoutané zvíře jako je vlk.

Jenny46
27.04.2022 5 z 5

Krásný příběh tentokrát záchrana bílé polární vlčice a nádherné fotografie.

Autorovy další knížky

Tanja Askani
česká, 1962
2019  95%Vlčí stopy
2018  92%Naše vlčice Flocke
2022  97%Vlčí pouto
2023  97%Vlčí zázrak - Příběhy ze života s vlky

Kniha Vlčí pouto je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce13x
Chystám se číst22x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x