Vítězství větší než smrt

Vítězství větší než smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493993/bmid_vitezstvi-vetsi-nez-smrt-Pjq-493993.jpg 3 27 14

Jsem Tina. Docela obyčejná holka, řekli byste. Jenže k té mám daleko. Obyčejné holky nepřišly na Zemi z hvězd. Obyčejné holky v sobě nemají meziplanetární záchranný maják, časovanou bombu, co je může každou chvíli vystřelit k nejšílenějšímu dobrodružství jejich života. Obyčejné holky nejsou klonem zavražděné hrdinky Královské flotily. Nevím o žádné obyčejné holce, jejímž osudem by bylo spasit galaxii. Můj maják začal vysílat. A já jsem teď v pořádné kaši. Vědí o mně – moji lidé, ale i ti druzí. Nepřátelé, které mám srazit na kolena. Jenže co když jsem, i přes všechny sliby a přípravy, prostě jen Tina? Obyčejná holka…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Victories Greater Than Death , 2021


více info...

Přidat komentář

sabi_z_knihy
20.01.2024 1 z 5

No... tak to dalo zabrat. A jakože hodně. Neříkám, že nápad nebyl dobrý, ovšem zpracování značně pokulhávalo. Nebo mně to tak aspoň připadalo, po tom, co mám načtené značně propracovanější sci-fi. Jakože... možná to nebylo zas tak špatné, ale pokud máte už přečtené vesmírné sci-fi od Kaufman a Kristoffa, tak pouštět se do této knížky ani nemá význam. V určitých místech je to hodně podobné, ale na úroveň K&K knížek to ani zdaleka nedosahuje.
Po většinu knížky jsem se do čtení musela doslova nutit a nebylo tu moc chvil, kdy by čtení ubíhalo.
Postavy... hlavní postava Tina mi dávala hodně zabrat. To byla tak random hrdinka. Po většinu knížky jsem ji a její chování silně nedávala. A ostatní postavy... no moc lepší to s nimi nebylo. Jakože - asi tu není jediná postava, kterou bych si nějak zvlášť oblíbila.

No, co tak říct závěrem? Pokud máte chuť na nějaké vesmírné sci-fi, radši (znovu) sáhněte po Auroře nebo Aktech Illuminae.

1/5

instagram: sabi_z_knihy

traceybeegee
19.09.2023 4 z 5

Dobrý den,
hlásím se s další recenzí na titul VÍTĚZSTVÍ VĚTŠÍ NEŽ SMRT, který se ke mně dosttal v rámci štafety od @valentyny Szarkove, @bavi_me_cist_kNihy

Autorka CHARLIE JANE ANDERSONOVA

374 stran

Jedná se o knihu young adult a musím přiznat, že se příběh Tiny docela dobře četl.
Má kratší kapitoly, díky tomu stránky rychle ubihaly.
Občas Teda na mne působily dialogy trochu chaoticky, ale autorka to vyvážila spádem děje.
V romantické lince tlačila trochu na pilu, ale jinak ok.
Mimozemské dítě, které musí bojovat za spravedlnost proti vrazednemu oddílu zloduchu, to je dědictví Tiny.
Nebo je to vše úplně jinak?
Tina, děvče, které už od dětství vychovává maminka v přesvědčení, že je potomkem mimozemské civilizace.
Její touha zjistit pravdu o tom, kdo vlastně je.,je opravdu silná. V tom jí pomáhá její přítelkyně Rachel a další přátelé.
Je oravdivym klonem nebo jen obyčejná holka?
Je opravdu tou super hrdinkou, která může zachránit celý svět?
Může vyhrát válku v galaxii proti silným soupeřům se svými přáteli?
A ještě řeší otázku své sexuální orientace...,
Kniha se mi líbila.
Dávám 4 z 5.


Kaila146
01.09.2023 3 z 5

Nevím proč, ale kniha mě něčím nadchla. Netuším čím, nebyla nijak extra dobrá.

Princezna22
15.06.2023 2 z 5

Přebal knihy naprosto nádherný,tim mě kniha nalákala. Ale obsahem nic moc Teda. Ráda přenechám někomu jinému. Postavy se mi pletly.. Do cca 100 strany to šlo "šlo" číst.. Pak říkám co to je... Ne nepovedlo se to, ale nápad asi dobrý..

Anonym877
06.04.2023 odpad!

Knihu jsem si koupila z jediného důvodu - velmi stupidního důvodu, to přiznávám, - jelikož mě nadchl přebal knihy. Navíc zbožňuji sci-fi. Ale tato kniha je jedno velké NE. Normálně nemám potřebu knihy kritizovat, ale tato kniha? NE a NE a NE. Příběh nedává smysl, postavy a jejich konverzace jsou neuvěřitelně cringe, člověk nemá šanci se v příběhu zorientovat a forma psaní, jakou autorka píše...?
Při čtení jsem byla přesvědčená, že knihu napsala 12ti letá dívka.
NEDOPORUČUJI.

Jaehyun
01.03.2023

Nebudu hodnotit, protože jsem knihu nedočetla. 70 stran mi stačilo k tomu abych ji odložila a už se k ní nevrátila.

Áňa 998
25.02.2023 3 z 5

Knihou jsem se prokousávala strašně dlouho. Hlavní myšlenka je skvělá, jen je tu tolik postav a názvů... že jsem to do hlavy prostě nebyla schopná narvat. Je zde i romantická LGBT linka, která by mi nevadila, kdyby byla do kniha vpravena trochu přirozeněji. Takhle to vypadalo, že jí tam chce autorka za každou cenu narvat.

Jajiinka
03.12.2022 3 z 5

Jak už jsem zmínila, jedná se o knihu young adult a proto musím uznat, že příběh se moc dobře četl a stránky rychle ubíhali. Možná to zapříčinili i kratší kapitoly, díky nimž se kniha stala velmi čtivou. Romantika mi tam přišla taková trochu na sílu. Také i zde máme jakési dodržování korektnosti, takže je zde zastoupena i LGTB komunita – kamarád hlavní postavy. Autorka zde na to až moc upozorňovala a občas to na mě působilo až rušivě. Občas se mi stalo, že jsem se v ději ztrácela a dialogy na mě někdy působili až chaoticky.

Kate3003
24.11.2022 2 z 5

No já jsem od této knihy čekala úplně něco jiného než jsem nakonec dostala. Kniha měla zajímavý nápad, ale jeho potenciál byl naprosto ubyt tématem genderu. I přesto, že je toto téma velmi aktuální v knize bylo dost upřednostňováno před dějem. Bohužel se tomu úplně nepřizpůsobil ani překlad, kdy nebinární postavy, které se v knize vyskytují o sobě v jednom dialogu mluvili ve více rodech. Co knize ovšem nemůžu upřít je čtivost, stránky mizí jedna za druhou přestože děj není až tak zajímavý. Ještě bych chtěla ocenit krásnou obálku, kterou mě kniha na první pohled zaujala.

Moniska2410
24.09.2022 1 z 5

Co napsat, začátek dobrý, ale pak se to dostalo někam,o čem radši pomlčím.
Jako námět dobrý, ale to zpracování hrůza.
Dialogy chaotický, vlastně všechno mi přišlo chaotický a zbytečně moc výrazů. Na konci knihy je teda slovníček,ale ten jsem po chvíli vzdala. Nevím jestli byl překlad doslovný,ale to pojmenování lodí, popisy mimozemšťanů až po rozmnožování, bylo pro mě strašný.
Nechápu tu hysterii, že všude se cpe LGBT. Nic proti ničemu, ale už je toho všude plno.

spencer
22.09.2022 2 z 5

Vítězství větší než smrt vypráví příběh Tiny, kterou její matka vychovala na Zemi, přestože nikdy nebyla člověkem. Je totiž mimozemšťankou, a ne ledajakou. Má v sobě jakýsi meziplanetární záchranný maják, který jednoho dne nasdílí její polohu spojencům a nepřátelům. V doprovodu Rachel, své nejlepší kamarádky, se Tina tak vydává do vesmíru, aby se svému osudu postavila vstříc.

Přestože anotace a obálka působily velmi lákavě, úplně jsem si čtení této knihy neužila. Příběhu totiž chybí postupné uvedení do dění, jehož absence způsobila velkou smršť informací v jeden moment. Předtím, než se pořádně seznámíte s jednotlivými postavami jste vhozeni do koloběhu nejrůznějších událostí. To má nakonec za následek to, že se v nich začnete ztrácet. U postav můžu pouze ocenit způsob jejich představení. Autorka zahrnula i jejich pronouns (zájmena), které nám dost napomáhají při oslovování. LGBTQ+ linka titulu taktéž přidala na hodnocení, i když v jejím případě zastávám stále názor, že si zasloužila větší péči.
Je škoda, že se vše dělo velmi rychlým tempem a na počtu postav nebylo ubráno. Kdyby autorka trochu ubrala na akci a více se věnovala jednotlivým postavám, mohl být titul více zdařilejší...

kate9326
26.07.2022 5 z 5

Super, měla jsem půjčeno, chci si ji koupit, určitě se dá číst znova...

Kni-holka
14.07.2022 5 z 5

Mimozemské dítě, ohromné dědictví, vražedný oddíl zloduchů...to je dědictví, které bylo Tině odkázané už při narození. To nezní moc povzbudivě, co? Jenže touha po tom zjistit, kdo je, čí je klon a dostát svému odkazu je silnější než strach. Ovšem nebude to lehké. Protože co když je Tina jen a jen obyčejná dívka, na kterou však spoléhá celá galaxie?

Příběh je napínavým sociálně politickým příběhem. Snoubí se zde potřeba určení sebe sama, své podstaty i pohlaví, s bojem proti upřednostňování jednoho druhu, genocidě a šílené touze po vlastním vylepšením.

Být superhrdinkou není těžké. Mnohem těžší je být dobrým člověkem. To, že je Tina klonem hrdinky kapitánky Argentianové, ještě neznamená, že i ona bude hrdinkou. Dostala možnost, ale musí zamakat, aby toho docílila. Je to jak v běžném životě. To, komu se narodíme, nám ukazuje směr, možnosti, ale je na nás, abychom se jich chopili a pracovali na nich. Z tohoto úhlu pohledu se mi kniha opravdu moc líbila.

Vítězství větší než smrt ukazuje, že tahle galaxie je děsivá a pokroucená dávnými zločiny. Ale vítězství Soucitu, fašistické organizace vedené šílencem Marantem, by bylo ještě horší. A vždy se najde důvod, proč bojovat.

DreamerX9
12.06.2022 2 z 5

Kniha mě vůbec nenadchla. Nápad není špatný ale co mi nesedlo tak postavy a dialogy. :/

Štítky knihy

space opera kosmické lodě pro dospívající mládež (young adult) sci-fi LGBT, queer, LGBT+ akční sci-fi

Autorovy další knížky

2017  62%Všichni ptáci na nebi
2019  69%Město uprostřed noci
2022  53%Vítězství větší než smrt

Kniha Vítězství větší než smrt je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce39x
Chystám se číst34x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x