Drsná země

Drsná země https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174583/drsna-zeme-174583.gif 4 55 55

Virgil Flowers série

< 3. díl >

Vražda majitelky reklamní agentury zavede detektiva Virgila Flowerse na nepravděpodobné místo činu: do pokojného rekreačního střediska na severu Minnesoty. Počet podezřelých narůstá a Virgil musí odhalit dávná tajemství… Virgil Flowers si užívá zasloužené dovolené. Avšak ne na dlouho. Lucas Davenport jej povolá k vyšetřování vraždy, jež se udála na severu Minnesoty v rekreačním středisku určeném výhradně pro ženy. Virgil se dostaví na místo činu a zanedlouho se ponoří do spleti vztahů mezi obětí, hosty, personálem střediska a obyvateli blízkého města, včetně několika atraktivních žen. Seznam podezřelých se Flowersovi rozrůstá před očima a on pomalu poznává, že toto příjemné místo u jezera přitahuje vraždy – a několik z nich má na svědomí stejný ďábelský pachatel…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Rough Country , 2009


více info...

Přidat komentář

jprst
01.09.2022 5 z 5

I třetí díl série se autorovi vydařil, hlavní hrdina Virgil Flowers je díl od dílu sympatičtější. Je patřičně akční, jeho styl vyšetřování se dost liší od běžné policejní práce, více sází na postřeh a intuici, to drží příběh ve stupňujícím se tempu až do samého závěru.

denisa7400
26.01.2020 5 z 5

Virgil opět nezklamal


dominika83
15.07.2019 5 z 5

Mám knihy od tohoto autora moc ráda. Tato kniha se moc pěkně čte, stejně jako ostatní. Děj odsýpá. Líbí se mi, že je děj vložen mezi komunitu lesbiček. Virgil je sympaťák. Mě se líbila moc...

1amu
27.03.2018 4 z 5

Virgil Flowers, vyšetřovatel je mladší alter ego svého šéfa Lucase Davenporta. Rád a vědomě s potěšením koketuje s jeho manželkou, ale zejména s adoptovanou dcerou Letty, což Lucase někdy opravdu vytáčí a Virgil z toho má legraci. Má slabost pro něžné pohlaví a spíše se mu daří než naopak. V této čtivé knize však naletí. Děj má spád, odehrává se v kouzelném prostředí rekreačního zařízení s jezery okolo. Na rozdíl od svého šéfa má jinou metodu vyšetřování. Proleze všechny možné i nemožné kouty a s každým ztratí řeč. Tak se dozvídá věci, které by jinak běžnému vyšetřovateli ušly. Při tom se občas zaplete s krásnou ženou (což k němu patří), stylizuje se do kovbojské podoby, což se ženám líbí a je nezadaný ! Vždy je od Lucase D. dost daleko a nenechá si do své práce kecat. Je dobře, že autor vložil (jak je jeho dobrým zvykem) novou postavu. Inu Virgil tomu dává potřebný šmrnc.

čef
27.08.2017 5 z 5

Virgil Flowers je o dost zábavnější detektiv než Lucas Davenport. Jednak má vtipné hlášky a navíc poslouchá rock i když má místy co dělat, aby mu jejich texty nezpůsobily nevratné změny na mozku. Děj jeho případů je také poněkud akčnější a neobejde se bez pronásledování v terénu a přestřelek. V této knize je v centru zájmu sex a to hetero i homo a s tím spojená láska, žárlivost, nenávist, rvačky a vraždy. Prostě - osobitý styl pana autora si vždy užívám a tedy nejenom v tomto výborném románu.

hanap
14.06.2017 4 z 5

Prostě výborná kniha, John Sandford je můj srdeční autor a vyšetřovatel Virgil Flowers je můj oblíbený hrdina.

šipek
13.10.2015 4 z 5

Tak mé první setkání s tímto autorem a asi ne poslední. Dávám 4 hvězdičky. Kniha je srozumitelná , člověk se v ní neztrácí. Postava detektiva Virgila je mi sympatická , hlavně ten závěr mu krásně vyšel což jsem i očekával.

kneslova
22.04.2014 3 z 5

Virgil je sympatický, ale ten děj slábne

Palele
21.02.2014 3 z 5

Virgil Flowers si užívá zaslouženou dovolenou a spolu s ním si zřejmě vybral dovolenou i autor. Kniha se čte dobře a Sandford odvádí jako vždy dobrou práci, přesto tomu něco chybí. Není to ten nabušený styl, na který jsem si u něj tak nějak zvykla. Těšila jsem se na drsné chilli, co mi propálí chřtán až budu lapat po dechu a sotva jsem se zadýchala, ani to nezaštípalo. Ale Sandforda mám ráda a Virgil je prostě sympaťák, takže u mě dobrý :)

Autorovy další knížky

John Sandford (p)
americká, 1944
2018  80%Mise Saturn
2001  84%Pravidla oběti
2011  82%Temný měsíc
2014  85%Zlá krev
2006  87%Jistá oběť