Temný měsíc přehled

Temný měsíc https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81305/temny-mesic-81305.jpg 4 76 76

Virgil Flowers série

1. díl >

Tři vraždy v malém městečku ve státě Minnesota mají za následek, že se Virgil Flowers z Úřadu kriminálního vyšetřování ocitá ve víru událostí rozpoutaných vrahovou osobní pomstou - a ta teprve začíná dostupovat svého vrcholu. Virgil Flowers je třikrát rozvedený, na policistu má možná trochu dlouhé vlasy, a než se dal do služeb minnesotského Úřadu kriminálního vyšetřování, vystřídal během tří let několik zaměstnavatelů. Nikdy se ale nesetkal s ničím podobným: ve venkovském městečku Bluestemu kdosi spoutá ve sklepě osaměle stojícího domu jeho stárnoucího majitele, polije jej benzinem a dům zapálí. Tři týdny předtím se v Bluestemu stal obětí vraždy postarší manželský pár. Jak se ukáže, oba případy spolu souvisejí a mrtví ani zdaleka nejsou jedinými, kdo přijde o život… ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Dark of the Moon , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temný měsíc. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Nočnípták
07.06.2022 4 z 5

V knihovně jsem popadla Sandforda, který ležel na pultě. Ouha, on to nebyl další Lucas Davenport. Takže nová série. Ne, že by se mně to nelíbilo, ale přece jen... Virgil není Lucas. Třeba si zvyknu až zkusím další díl.

moudivlacek
04.06.2022 4 z 5

Vyšetřovatel Virgis je člověk podle mého gusta, nemá rád zbraně a nosí je jen z nutnosti, byť je vášnivý lovec a rybář. Jeho velkou devizou je jeho mozek, má správnou dedukci a pomaloučku si skládá střípky a detaily. Je odhodlaný nenechat se ovlivnit žádným člověkem a je ochotný připustit i chyby ve vlastních řadách. Z jednoho vyšetřování se stane jedno velké obrovské, kde není jen jeden zločin. Virgil postupně jde tvrdě za svým - odhalit vraha. Vraha jsem si tipla až ke konci příběhu, přesto mě ta závěrečná tečka trošku překvapila. Každopádně - Virgil si mě získal a já se budu těšit na další setkání s ním.


čef
03.06.2022 5 z 5

V této řadě není slabých knih a tato není výjimkou. Pátráme po vrahovi a tajemství leží v hluboké minulosti. Mnoho falešných stop, podezřelí jsou i mnozí hodně blízcí a vztahy jsou popsány bez barvotiskového sentimentu. Nechybí ani tvrdé přestřelky s mnoha mrtvými, takže pro čtenáře tohoto žánru je kniha svátkem, tak jako je to i u ostatních děl hlavního autora.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Temný měsíc v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených110x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

John Sandford (p)
americká, 1944
2018  80%Mise Saturn
2001  84%Pravidla oběti
2011  82%Temný měsíc
2014  85%Zlá krev
2006  87%Jistá oběť