Liják

Liják https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270702/bmid_lijak-0u5-270702.jpg 4 19 19

Vin Cooper série

< 3. díl >

Když je americký atašé v Turecku, plukovník Emmet Portman, nalezen ve svém bytě v Istanbulu rozřezaný na kousky, dostanou vyšetřování jeho smrti na starosti zvláštní agenti Vin Cooper a Anna Mastersová. A hned v následujících dnech začínají umírat hroznou smrtí Portmanovi spolupracovníci. Je jasné, že tu řádí sériový vrah. Jenomže tu jsou jisté nesrovnalosti. Proč to vypadá, že k jedné vraždě došlo z náboženských důvodů a k druhé nikoliv? Proč jsou vraždy zjevně prováděny s vojenskou přesností? A proč si někdo pohrál s Portmanovou e-mailovou schránkou a vymazal konverzaci za několik dní? Cooperovi nedává smysl hrozná spousta věcí - a nikoliv nejméně důležitou z nich je Annin plán vdát se za právníka JAG, plukovníka Richarda Waddinga, jemuž nikdo z těch, kdo s ním kdy přišli do styku, neřekne jinak než plukovník Debil Dick. Cooper s Mastersovou musejí čelit útoku, pronásledování, výprasku a pohřbení zaživa, to vše na cestě mezi Tureckem, Irákem, Egyptem a Oak Ridge v USA. Mnohem snáz by se jim ovšem vyšetřovalo, kdyby spolu mluvili.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Hard Rain , 2008


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
15.08.2023 3 z 5

Liják má dobrý začátek, který zajistil můj okamžitý zájem o příběh. Agent Cooper dodává textu svěžest svým vtipem a špičkováním se svou kolegyní agentkou Mastersovou.
Děj byl zajímavý a místy napínavý a postupně odhalí dalekosáhlé spiknutí.
Autorův styl mi vyhovuje a celkově knihu hodnotím jako zdařilou.

hnusák
26.11.2021 2 z 5

Nemůžu si pomoci, dočetl jsem do jedné třetiny, a toto vyšetřování mne fakticky nijak nezaujalo, i když je pravda, že Cooper má docela slušný hlášky.


Leona333
14.04.2021 4 z 5

Zajímavý námět, zajímavá místa, kde se děj této krimi odehrává. Pozvolna se vše rozjíždí. Propletenec se pomalu začíná rozmotávat a Vin Cooper s Annou Mastersovou nás vtáhnou do napínavého, až dramatického závěru knihy...

Acquenta
02.11.2016 4 z 5

Perfektní detektivka s nádechem romantiky...a ten smutný konec...dojalo mě to :-/

Hella
27.08.2016 3 z 5

Tak za mě tentokrát 100% rozhodně ne. První půlka neskutečně zdlouhavá a zbytečně protahovaná. Druhá polovina lepší, ale pro změnu jsem se trochu ztrácela v souvislostech typu "kdo s kým proti komu a proč". Sympaťák Vin sice občas vtipný, ale proti předchozímu "Na ostří nože" slabota.

biki
20.04.2016 5 z 5

Opět vynikající a zase trochu jiné oproti minulé knize. První polovina plyne v poměrně poklidném tempu, když připomíná klasickou detektivku - spousta pochůzek, vyptávání tu či onde, hrabání se v papírech i forenzních důkazech, do toho jiskření v osobních vztazích obou hlavních hrdinů - dalo by se říct až trošku nudné. Ale jak začínají vycházet najevo nové skutečnosti, napětí stoupá a z ničeho nic děj začíná velmi svižně ubíhat. Oba hrdinové procházejí řadou dramatických situací "na ostří nože", ale Vinova vynalézavost á la MacGyver, jim zachraňuje krk. Konspirace bují, různé zájmové skupiny kují pikle, v podstatě nikdo neví, kdo s kým ... prostě počtení jedna radost. Až teda na poslední půlstránku, kde mě autor opravdu nas...l, což ale neovlivní celkové hodnocení.

Autorovy další knížky

David Rollins
australská, 1958
2015  80%Liják
2015  86%Na ostří nože
2013  85%Důvěra až za hrob
2018  94%Válečník
2017  77%Hlídka duchů