Více než lidé

Více než lidé https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289545/bmid_vice-nez-lide-N9h-289545.jpg 4 30 4

Mutanti – Radioaktivní města, která přetrvala po Výbuchu, dala vzniknout rase Mutantů – obyčejnými lidmi nenáviděné nejenom z důvodu chybějících vlasů a zbylého porostu, ale také kvůli neobvyklým telepatickým schopnostem. Ale ani Mutanti nevěděli, že mezi „Lysáky“ přicházejí na svět také paranoici, osoby kruté a zlé, rozhodnuté zničit lidstvo, aby se k moci dostali telepaté. Kromě toho, že se Lysáci snaží o soužití s většinovou společností, musí tak rovněž bojovat s paranoidními renegáty o to, zda půjde o soužití poklidné, nebo zda dojde ke gigantickému pogromu... Hogbeni – Podivuhodná rodina mutantů s neuvěřitelnými schopnostmi žije mezi obyvateli amerického venkova a snaží se nijak nevyčnívat. A až na drobné problémy s atomovým reaktorem v kurníku, létáním a transmutací prvků se jim to vcelku daří... Vraťte se s námi do dřevních dob žánru science fiction v příbězích vyvolávajících nejen nostalgický úsměv, ale i uznání nad vypravěčským uměním mistra krátkých příběhů Henryho Kuttnera!... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Mutant , 1953


více info...

Přidat komentář

Pavel_B
15.01.2023 4 z 5

Mutanti, dielo čiastočne poplatné dobe vzniku - päťdesiate roky minulého storočia , doba reálnej hrozby celosvetového vojnového atómového konfliktu.
V knihe ku konfliktu došlo. Ľudstvo prežije a popri telesných deformáciiách potomkov časti preživších v dôsledku rádioaktivity, sa vyvinie aj menšinová skupina telepaticky nadaných ľudí. Detailný pohľad na spôsob života telepatov a ich snahu prežiť v majoritnej spoločnosti.
Rodina Hobgenovcov je krásnou ukážkou humornej stránky autorovho diela - a konečne sa môžete dozvedieť aj to , ako to bolo so zánikom Atlantídy.

Malarkey
26.07.2022 3 z 5

Kniha, která je rozdělená na dvě, v podstatě, novely. K tomu jedna od sebe zároveň neopisuje, ale u obou si uvědomíte, že myšlenky, které tu Henry Kuttner předává jsou zatraceně zastaralé. A dneska už docela i nefungující.

První část - Mutanti - mě vysloveně nebavila. Taková otřepaná tématika, ze které navíc cítíte, že je psaná po druhé světové válce. Čerpá z ní inspiraci, zachází za hranice, co by se mohlo stát, kdyby se z druhé světové stála atomová válka a zároveň využívá aktuální nenávist k tehdy prohrané velmoci - k Němcům.

Druhá část - Hobgeni - už byla o chlup zábavnější a i čtivější. Vlastně byla i důvodem, že jsem knihu neodložil hned. Taková vzorová padesátá léta u mutantů, se kterými je místy docela i sranda.

Obecně vzato dílo science fiction, které do žánru jistě patří, ale dalo by se polemizovat o tom, zdali je i mistrovské, jak uvádí nápis edice, kde tato kniha vyšla. Tenkrát možná zajímavé, ale dnes už ani ne k pousmání.


Teredo
27.12.2020 3 z 5

Část s Hogbeny se mi líbila mnohem více, než část první, která mi přišla občas zbytečně zdlouhavá.

aspik83
16.08.2016 1 z 5

Tak pro mě jen blablabla, nic se neděje, blalbla, svět nás nenávidí, tak budeme dělat, že nejsme, blabla, nuda, bez akce, možná dobrá myšlenka, ale knížka o ničem...(jako každá, kde přeskakuji stránky...)

Štítky knihy

mutanti radiace postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Henry Kuttner
americká, 1914 - 1958
2001  84%Čarovný svět Henry Kuttnera
2010  86%Roboti nemají ocas
2008  84%Past v čase
2016  77%Více než lidé
2009  72%Elak z Atlantidy

Kniha Více než lidé je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce59x
Chystám se číst16x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x