Hnízdo na Zemi

Hnízdo na Zemi https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14873/bmid_hnizdo-na-zemi-vHw-14873.png 4 87 16

Vetřelci série

1. díl >

Přicházejí v noci, tiše jako smrt.... Rozmnožují se v těle svých obětí a při narození svůj živý inkubátor zabijí... Jsou to dokonalé vražedné stroje z cizího světa... Jsou to VETŘELCI Wilks byl vesmírným mariňákem s téměř osudnou chybou: měl srdce. Billie byla děcko, jediný přeživší z odlehlé základny kolonistů. Pekelná hrůza invaze vetřelců je svede dohromady, Billie a Wilks pomáhají jeden druhému přežít. Třináct let poté je Wilks ve vězení a Billie žije v sanatoriu, příšerné vzpomínky na masakr na Rimu ustavičně trápí její mysl. Nyní však vláda pověřuje Wilkse, aby vedl expedici na planetu vetřelců s cílem získat živého vetřelce. Boj korporací na Zemi ve vývoji vetřelců jako zbraně pro válku je však veden dosti bezohledně. Když se Wilksův tým vydává na cestu, po jejich stopě vyráží nájemný zabiják. A co následuje, není nic jiného než partyzánská válka na planetě vetřelců - a tažení vetřelců na Zemi!... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Aliens: Earth Hive , 1992


více info...

Přidat komentář

Luigi1
20.10.2023 5 z 5

Vetřelci jsou můj oblíbený film a tak jsem si rád přečetl i knihu

SimaX
15.09.2023 4 z 5

Jednoduché pohodové čtení, i když jsem knihu četl na etapy (nebyl moc čas), vždy jsem se k ni vrátil rád. Tématiku vetřelců mám rád a nevadilo mi ani odchýlení od filmů, aspoň byl větší prostor pro představivost. Vzhůru na další díl


Profesorskey
14.06.2023 2 z 5

Příběh je psaný krkolomným jazykem, který ho dělá špatně stravitelným. Zároveň zde bylo málo popisů ať už lokací, či samotných vetřelců, a všechno se tak jeví ploché a neosobní. Nějak se z knihy vytratil Ten strach a To tajemno, tak spojené s vetřelci. Zbyla akce, která kvůli nedostatečným popisům nepůsobí na nervový systém čtenáře, a příběh, který není úplně špatný, ale ani dobrý. Jsem v rozpacích, dvě hvězdy jen kvůli tomu, že mám vetřelce rád...

Richie1
21.04.2023 3 z 5

Tohle byla spíše oddechová záležitost, nenáročné čtení, které ale dobře udržovalo napětí a nenudilo. Děj byl celkem jednoduchý, předvídatelný, dialogy místy toporné, romantická linka hodně naivní, nicméně to mělo spád a přímočarost. Určitě to nemělo kvalitu Fosterova Vetřelce, ale i tak to je slušné čtení.
21.4.2023 - přečteno podruhé ... 60%

TERRORDROME
14.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Je to taká braková votrelecká fan fikcia ktorá do čitateľa pod tlakom zhusta hustí všetko to čo poznajú z filmov, vrátane scény kde mariňák učí ženštinu narábať s pulznou puškou. Komando je vyslané na planétu votrelcov kde si trochu zastrieľajú na xenomorfov, ukáže sa aj pár pterodaktylov a nakoniec to istia atómovky. Viac než béčkový akčný výsadok skôr zaujmú rôzne veci okolo, teda korporátne intrigy a kultisti uctievajúci votrelcov ako spasiteľov. Kombinácia fanatikov a nenažrancov vedie svet do temných hlbín za zvieračom, čo je zároveň vábnička na ďalší diel. Prečo nie.

-miker-
17.09.2022 3 z 5

Ako fanusik Alien univerza som si dal zavazok precitat si pribehy zo serie knih Vetrelec a Vetrelci + Vesmirna boure.
Musim sa priznat, ze hned prva kniha (Hnizdo na Zemi) ma celkom sklamala. Dej je miestami predvidatelny a niektore klise sceny by som radsej v pripade autora vynechal.
Nie je mozne sa zosobnit ani s jednou z hlavnych osob. Su chladne, bez duse, obcas s nelogickym spravanim.
Na druhej strane kniha nenudi a nenuti cloveka prehryzat sa dlhymi opismi ci monologmi. Ako jednohubka fajn

danny_21
28.02.2022 3 z 5

Mám pocit, že Vetřelčí sága se u mě zatím nesetkává s úspěchem. Perrym spuštěná edice zubounů nabízí alternativní pokračování tam, kde skončili Cameronovi Vetřelci, ale vybíjená Vetřelců v podání dvou původních přeživších na mě působila stroze, neučasně a nějak mě to emočně míjelo a to nemluvím o vzniklém fanatickém náboženství na matičce Zemi - kvalitou někde na úrovni Lebbonova universa, filmové kousky se naštěstí ubíraly lepším směrem - 55 %

DarkAvenger
20.07.2021 5 z 5

Příběh je takové alternativní pokračování k druhému filmu i když dnes už víme že třetí film se vydal jinou cestou. Ovšem knohu si můžeme užít i tak. Stejně jako já která se při čtení nenudila.

trudoš
29.07.2020 4 z 5

Psal se rok 1979. Saddám Husajn se stal prezidentem, sovětská vojska pronikla do Afghánistánu a Ridley Scott natočil Vetřelce. Která z těchto událostí má pro dějiny smysl je zřejmé, i vzhledem k tomu, že Husajn je už passé a v Afghánistánu rozkopává bábovičky někdo úplně jiný. Holt ne nadarmo se říká, že pero je mocnější meče, tím spíš, když s tím perem ovládáte kameru. A poté co se k projektu připojili velikáni jako James Cameron a David Fincher, logicky to směřuje ke zrodu kultu, jemuž se výborně daří dodnes.
Knižní řadu Vetřelci nakopl v roce 1992 spisovatel Steve Perry románovou adaptací komiksu Marka Verheidena. Oba tvůrci se přitom rozhodli neexperimentovat, pročež vyprávění postavili na kombinaci akce a hororu. Krátké kapitoly, strohá stylistika a svérázný armádní humor dělají ze čtení perfektní odpočinkový relax, což ještě umocňuje apokalyptické vyznění celého příběhu. A vůbec přitom nevadí, že se Hnízdo na Zemi vydalo úplně jinou cestou než o pár let později filmové univerzum.

frantisek8863
10.12.2017 3 z 5

Postavy se společnou vetřeleckou minulostí se setkávají po mnoha letech aby se pokusili zničit vetřelce na jejich planetě. Mezitím si náboženští fanatici vytváří na Zemi svůj ráj.Docela to ušlo, jen my to přišlo trochu neučesané a strohé.

yaoiyuri
26.06.2016 5 z 5

Konečně po tolika letech jsem si tuto knihu mohla přečíst a přidat do své skromné vetřelcopredátoří knihovničky! Když jsem si asi před 10 lety kupovala všechny knihy, které s tématikou vetřelců a predátorů česky vyšly, první díl této série se mi nepodařilo sehnat. Příběh je super (konečně mi pár věcí z dříve přečtených, ale navazujících dílů, začalo dávat smysl). I když ta romance Billie/Mitch mi přišla hodně uspěchaná a přidaná jen na efekt.

Netvrdím, že anglický originál je po literární stránce dílo hodno nobelovky, ale myslím, že v češtině veškeré literární ambice knihy pohřbil ne moc povedený překlad a odfláknuté korektury. Na moha místech z českého textu vyloženě čpí odér původní angličtiny. Serge je přece familiárnější forma od anglické podoby hodnosti seržant (tzn. náš serža), tudíž nechápu, proč to v knize zůstalo nepřeloženo!
Překladatel spoustu věcí pouze otrocky převedl z jednoho jazyka do druhého a vůbec se nezamyslel na tím, že fráze fungují v různých jazycích jinak (ó můj bože, ó můj bože, ne každé anglické sh*t přece musí být do češtiny přeloženo jako h***o) dialogy mezi postavami pak působí příšerně strojeně a uměle. A co to podivné (ne)skloňování vlastních jmen, občas se z textu nedalo pochopit, zda je postava muž či žena.

Je velká škoda, že něco takového může, především lidem, kteří nejsou nijak zarytí fanoušci vetřelčího univerza (protože fanoušek dokáže pro svou lásku překousnut leccos) zkazit prožitek ze čtení a odradit je od dalších dílů (které díky bohu už překládal někdo jiný).

Terva
08.11.2015 5 z 5

Přicházejí v noci tiše jako smrt........ První knižní díl série Vetřelci, je v podstatě povinností pro člověka jako jsem já. Milovník Vetřelců a Predátorů si tohle nemůže nechat ujít. Tato kniha popisuje setkání Wilkse s Vetřelcem. Má totiž za úkol přivést jednoho živého. A nebude to žádná sranda. Zdařilé dobrodružství plné krve jsem přečetl jedním dechem. .....jsou to dokonalé vražedné stroje z cizího světa. Kdybych byl Bůh, sám bych se smál lidské hlouposti.

cantona
10.04.2015 3 z 5

Vetřelci jsou můj nejoblíbenější sci-fi film. Je fakt, že tento žánr mi moc neříká, ale Vetřelci jsou klasika. To nemůžu říct o této knize. Příběh byl fajn, ale četlo se to dost špatně a chvílemi to byla dost nuda. Takže tady průměr.

Jack Bauer
17.03.2014 3 z 5

Být to lépe napsané, hodnotil bych plným počtem. Příběh je dost dobrý, ale četlo se to jak nějaký brak.Hrozně primitivní styl psaní. Samé „Ó, bože,ó bože " a vůbec divná mluva. Přesto si rád přečtu další díly mého neoblíbenějšího sci-fi filmu, nejedná se o doslovný přepis, ale o navazující pokračování.

Adria Orici
13.02.2014 5 z 5

Moc pěkná "divočina" . Sedlo mě to dokonale, chybělo mě v příběhu více citových situací, nejspíš jsem "zkažený " Space operou . Děj velmi akční . Pro některé předvídatelný , ale jak sem psal v jiných příspěvcích , vypnu a bavím se . Rozhodně nenudila .

MildeZ
27.10.2013 4 z 5

Pro mě jakožto fanouška série Vetřelce a všeho dalšího do toho zasahujícího byla tato kniha balzámem na duši. Jedná se o dílo, kdy jak psal kolega předemnou - vypnu a bavím se. To je myslím úplně nejvýstižnější ;)

Štítky knihy

mimozemšťané kosmické lodě

Autorovy další knížky

Steve Perry
americká, 1947
2016  79%Vetřelci komplet - svazek 1
1998  78%Hnízdo na Zemi
2010  87%Star Wars omnibus: Stíny Impéria
2000  74%Net Force
2007  83%Stíny Impéria

Kniha Hnízdo na Zemi je v

Právě čtených2x
Přečtených118x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených8x
Knihotéce54x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x