Veronika Žilková: Dělte dvěma

Veronika Žilková: Dělte dvěma https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482549/bmid_veronika-zilkova-delte-dvema-dGb-482549.png 4 49 21

Populární herečka i životem ostřílená žena a matka se u příležitosti 60. narozenin ohlíží za svým životem a kariérou. „Říkám si, jaký návod na život si čtenář asi odnese, pokud bude čerpat z mých vzpomínek. Jak se párkrát rozvést? Jak zvládat malé miminko, a přitom stihnout být nevěrný? Jak se vypořádat s pocitem nechtěného dítěte a s výchovou hraničící s krutostí? Doma mě učili – s nikým nespi! Slavná Irena Kačírková mi radila – vyspi se s každým, ať máš na co vzpomínat! Sama nevím, který návod je lepší…“ říká spisovateli a publicistovi Petrovi Mackovi v nejrozsáhlejší a nejintimnější životní zpovědi, ve které se nevyhýbá ani nejcitlivějším tématům a doposud nevyřčeným tajemstvím.... celý text

Přidat komentář

Lu_Si
05.03.2023 5 z 5

Veronika Žilková mě nikdy moc nezajímala a její osobnost mi nebyla moc blízká....a přesto jsem tuhle knihu četla jedním dechem a se zaujetím. Člověk ji může obdivovat, odsoudit nebo obojí, ale rozhodně se nebude nudit. Dost odvážná kniha, některá tvrzení pro mě za hranou (hlavně o těch, co tu už nejsou s námi), ale to je věc vkusu. Knihu na 100 % doporučuji!

DominaCZ
30.01.2023 odpad!

Berrysek má recht...tuna vylhaných kydů.


Berrysek
02.01.2023 1 z 5

Kniha je napsana ctive, ale to je jedina pozitivni vec, co o knize mohu napsat.....co se obsahu tyce, tedy zivota Zilkove, jsem az chvilemi musela knihu odkladat a pokladat si otazku, zda to mysli opravdu vazne....

Kdyz pominu Zilkove (pro me nepochopitelne) vysoke sebevedomi a to ve vsech smerech..... chce se mi uvest zname rceni ,, Nebejt ji a malejch brambor, tak by prasata nemeli v zime co zrat".... zda se mi to jako zivot Jamese Bonda, Matky Terezy a Alberta Einsteina v jednom.... I kdybych se nakrasne ridila Nazvem knihy - Delte dvema, tak ani polovine z toho se mi nechce verit..... jak bych taky mohla, kdyz si Zilkova casto protireci, jedno tvrzeni vyvraci druhe a ani nemusite otacet stranku....Cele to na me pusobi, ze na par realnych zakladech je dodana ,, zajimava" omacka, takove
,,historky z nataceni".. .. a ty zaklady jsou pro me natolik otresne, ze bych se s tim bala sverit pomalu vlastni rodine, natoz to troubit do sveta....

Samozrejme do tohoto hodnoceni nezahrnuji tragedii, ktera Zilkovou potkala...

Na knihu jsem byla zvedava, protoze ji provazela velka reklama, ale jedine, co me osobne sokovalo je, ze jsem si dosud o Zilkove myslela, ze to je chytra zenska, ale tato kniha moje predstavy rozbila do zakladu...

Zaverem snad jen dodam, ze ostudy uz bylo dost,ze se dalsiho pokracovani,jak napovida posledni veta doslovu,jiz nedockame....

zazvorka
12.11.2022

Čtivé, paní Žilková má o čem vyprávět. Chápu, že pro prodejnost knihy chtěla udělat maximum, nicméně přesto si myslím, že některé věci mohly zůstat nevyřčeny, zejména pokud se týkají osob, které se k věci nemohou vyjádřit. Každý však máme vlastní způsob zpracování svých chyb,či kopanců od života. Někomu možná pomáhá medializace.

cori
29.10.2022 3 z 5

Kniha má 13 kapitol a věnuje se nejen soukromému životu, ale i působení v Městských divadlech pražských, v Divadle na Vinohradech, v Černém divadle i v televizi. Paní Žilková ve svém rozhovoru mluví velmi otevřeně a nevyhýbá se ani životním prohrám a traumatům (role pozdního nechtěného dítěte, které si musí zasloužit lásku rodičů, nevěra prvního manžela s nejlepší kamarádkou, druhé manželství s alkoholikem, dcera závislá na drogách, péče o nemocného syna, který se narodil bez bránice, dvě děti v pěstounské péči, dobrovolný potrat, smrt dalšího syna, zákaz činnosti....i nešťastná první osudová láska s Janem Hartlem). Další rána přišla po napsání knihy, kdy si třetí milovaný manžel Stropnický našel mladší milenku a požádal o rozvod.
Paní Žilková má můj velký obdiv, že to všechno zvládla a nedala se také na pití či prášky.

sahha
27.08.2022 3 z 5

Nejsem vyloženě fanynka paní Žilkové, ale ráda jsem si knihu přečetla. Kniha je čtivá, úplně ne se vším se ztotožňuji, ale je to její vyprávění...

Ditules
12.07.2022 3 z 5

Poslední odstavec knihy je o to bolestnější, když se podíváme na realitu. Veronika Žilková neměla jednoduchý život - od dětství po aktuální stav. Kniha je psaná formou rozhovoru s novinářem Petrem Mackem. Jediná věc, která mě šokovala, byl vztah s panem Menzelem.

Romalu
11.07.2022 2 z 5

Nevím, jestli to není materiál spíš na nějaký rozsáhlejší rozhovor, dokument, podcast... Přečetla jsem jednou, špatně se to nečetlo. Zajímavý pohled na život, ale asi paní Žilková pro mě není osobnost, kterou bych potřebovala mít v knihovně. Jsou životopisy, které jsem přečetla, a myšlenky těch lidí ve mně zůstaly do dnes. Tady se to tak nestalo.

Marika Vanova
22.06.2022 3 z 5

(SPOILER) No, co k tomu říct, čte se to rychle. Život paní Žilkové je zajímavý, ale pro mě naprosto neinspirativní. Sice mám taky více dětí, ale život pro rodinu pro mě znamená něco o dost jiného.
V knize mi dost vadilo, že nám prozradila o jiných lidech, o co asi nestáli, nevěřím, že se všech zeptala, zda může zveřejnit ve svých pamětech, že tenhle dost pil a tahle byla na potratu, to se prostě nedělá a divím se, že to pan autor napsal.
Také je mi líto její z dětství špatné a pokřivené uchopení víry a Boha. Velká škoda pro ni a její rodinu.

jeany23
30.05.2022 5 z 5

Velice zajímavá biografie, rozhodně ne nudná a dost otevřená. Paní Žilková si toho prožila za dva - tolik sebeobětování, milostných avantýr, práce...Kdyby kniha vyšla později, bylo by zajímavé její vyjádření k rozvodu se Stropnickým (mim. v knize je z něj přímo cítit sebestřednost a pedantství). Rozhodně jde o jeden z nejzajímavějších memoárů, co jsem kdy četla.

RMarkéta
24.05.2022 5 z 5

Trefný název knihy a totéž platí i o samontné knižní obálce. Co si budeme vykládat, Veronika Žilková je živel, dost přímá a upřimná osoba. V šedesáti letech už má člověk samozřejmě právo na to, aby se za svým životem ohlédl a napsal své paměti. Takové bilancování není na škodu. Ovšem život této sympatické a nenapodobytelné herečky by vydal na několik románů a ty by taky stály za to. To tedy ano. Díky za to, že ji máme. S velkou chutí jsem si knihu přečetla.

Ronny
16.05.2022 5 z 5

Veronika Žilková mi byla vždy sympatická a nechápala jsem jak může zvládnout péči o tolik dětí a její bohaté pracovní aktivity. Je to prostě živel,krásná,nadaná žena s velkým srdcem,má můj velký obdiv za svou upřímnost a obětavost!! V průběhu vzniku knihy ještě netušila,že jí život chystá další životní ránu, a to zradu posledního manžela,kterého do poslední stránky své autobiografie obdivuje a věří, že s ním zústane do smrti.

cleopatra11
24.04.2022 5 z 5

I když Veroniku nemusím, ale sympatická mi je, s chutí jsem si přečetla tuto knihu.
Podrobná sonda do života rozvětvené rodiny. Myslím, že teď, když ji Stropnický opouští, může být jen a jen ráda.

Mánička178
14.04.2022 4 z 5

Celebrity nijak nevyhledávám, ale po shlédnutí jednoho pořadu na mě působila Veronika Žilková docela sympaticky, proto jsem si její memoáry přečetla se zájmem. Jde o otevřenou zpověď, hodně přímou, někdy se mi zdálo až příliš... herecké prostředí popsané opravdu bez servítek :D Zajímavé, kolik toho jeden člověk v životě dokáže prožít a unést... :)

lidunka1
27.03.2022 4 z 5

Přečetla jsem jedním dechem. S Veronikou máme společnou přísnou katolickou výchovu a až zcestnou potřebu každého zachraňovat. Nechápu, jak mohla vydržet spát roky 4 hodiny a nezhroutit se. Velmi oceňuju upřímnost a poctivost.

Jana283
17.02.2022 4 z 5

Neuvěřitelná ženská, která má odžito na 30 životů. Silná, upřímná a inspirativní zpověď.

alzbeta4340
17.02.2022 5 z 5

Zajímavý životní příběh, docela otevřeně podaný. Rozhodně se nedá říct, že se paní Žilková někdy ve svém životě nudila. Já bych ocenila trochu víc informací, jak vlastně funguje takto velká rodina - ale chápu, že to už se hodně týká dětí a jiných příbuzných, kteří chtějí mít třeba větší soukromí.
Dobré počtení, ráda doporučuji.

Barticek
05.02.2022 5 z 5

Velmi otevřený a upřímný rozhovor.

IvčaKraťaska
22.01.2022 3 z 5

V celku povedené. Na můj vkus trochu moc prostoru věnovaného odehraným rolím a představením. Upřednostnila bych více zážitků z osobního života, rodiny, osobní a životní postoje, názory. Toto je vcelku podrobný popis pracovního života. Kniha je plná fotografií.

myšpa
23.12.2021 5 z 5

Čtivá kniha, veselé i smutné...

Autorovy další knížky

Petr Macek
česká, 1981
2019  77%Pérák: Oko budoucnosti
2021  79%Veronika Žilková: Dělte dvěma
2020  70%Dominika Gottová: Můj táta Karel
2007  73%Golemův stín
2015  67%Sherlock Holmes - Hitlerův posel smrti

Kniha Veronika Žilková: Dělte dvěma je v

Právě čtených1x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených4x
Knihotéce11x
Chystám se číst33x
Chci si koupit6x