Věrnost je mou ctí

Věrnost je mou ctí https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74368/bmid_vernost-je-mou-cti-Ylf-74368.jpg 4 24 8

Osobní výpovědi bývalých příslušníků SS. "Věrnost je mou ctí" popisuje příběhy jednotlivců, kteří nosili znaky SS na svých uniformách. "Věrnost je mou ctí" je dokument zachycující myšlenky a činy vojáků Waffen SS, kteří bojovali ve 2. světové válce. Veteráni všech hodností a národností z divizí SS vyprávějí své válečné příběhy. Příběhy krátké, ale pro ně nezapomenutelné. Osobní výpovědi vojáků východní i západní fronty napříč celým obdobím války. Kniha není plná jen příběhů, ale je členěná do 9 hlavních kapitol, přičemž u každé je krátký úvod než je dán prostor pro osobní výpovědi vojáků. Kniha je tištěna na křídovém papíře a doplněna velkým množstvím fotografií.... celý text

Literatura faktu Historie Vojenství
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Loyalty is my honor , 1995


více info...

Přidat komentář

jan.para
22.09.2023 4 z 5

Kniha obsahuje řadu témat (výcvik, nasazení, život po válce), ke kterým se vyjadřují bývalí členové Waffen-SS. Nepřišlo mi to, že by vojáci omlouvali svoje činy, nebo obhajovali nacismus. Dostali téma a o tom mluvili. Taktéž nesouhlasím s předchozím komentářem, že by autor glorifikoval členy SS. Pro všechny, co se zajímají o 2. světovou válku to bude zajímavé čtení.

Jochen77
05.01.2023 3 z 5

Klasický Williamson, vždy a všude glorifikující členy SS a válečné zločiny a službu v KT upozaďující. Jeho knihy mají vynikající fotografické přílohy, vždy se dozvíme, kdo a v jakém množství z dané divize obdržel různá vyznamenání. Boje příslušníků SS byly vždy houževnaté, tvrdé a jen výjimečně museli ustoupit. Holt ostrovan, který nikdy nezažil okupaci a válku a Němce vidí jen v růžových brýlích.


čef
03.10.2021 4 z 5

Kniha je opětovným potvrzení toho, jak se, když za války přestanou platit mírové a začnou platit válečné zákony, z lidí se stávají primitivní živočichové, každý koná dle své podstaty a také výchovy. Takže všude chaos a zabíjení nevinných. Poté odsouzení vybrané sorty. SS to tedy vyžrala za všechny, ale ani, v této poměrně objektivní knize, zde samozřejmě nemůže být místo pro ospravedlňování nelidských zvěrstev, kterých se dopustily. Pro zájemce o druhou světovou válku určitě zajímavé.

Lavastan
26.12.2020 4 z 5

Zajímavá kniha, která seznamuje s příslušníky zbraní SS. Je jasné že mezi milionem mužů, kteří bojovali pod Waffen SS bylo mnoho slušných vojáků, tak i zabijáků a šílenců. Navíc v nelehké a kruté době, kterou druhá světová válka byla, byl vítězem ten, kdo přežil.

Patapuf
28.07.2018 4 z 5

Parádní čtení.... řekl bych se pro fanoušky tohoto žánru lepší než třeba poslední díly Leo Kesslera... tady tohle jsou alespoň opravdové zážitky a někdy je to přehlednější a pochopitelnější než smyšlené příběhy... je dobré se to dozvědět i názor druhých...

n.ezn.amy
01.04.2018 5 z 5

Výborná kniha, která člověk nutí se přehodnotit zažitý názor, který mu byl masivně vnucován, že vojáci SS byli jen nelidská monstra. Tato kniha ukazuje, že i tito lidé byli lidmi, kteří možná byli myšlenkově zmanipulováni, přesto to byli obyčejní lidé a skvělý vojáci

achilles
13.10.2016 5 z 5

Já jim věřím, není důvod jim nevěřit. Léta komunismu nás naučila nyní věřit spíše tomu, kdo byl dříve ten zlý. Překvapilo mě ale líčení vojáků o zvěrstvech nejen Rusáků, ale hlavně Britů, Američanů a Kanaďanů.

Dera
26.08.2012 3 z 5

Byli muži v uniformách SS nelidská monstra, nebo to byli zkušení a elitní vojáci? Krátké příběhy mnoha vojáků SS doplněné o kvalitní dobové fotografie.