Věrnost je mou ctí diskuze

Věrnost je mou ctí https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74368/bmid_vernost-je-mou-cti-Ylf-74368.jpg 4 23 23

Osobní výpovědi bývalých příslušníků SS. "Věrnost je mou ctí" popisuje příběhy jednotlivců, kteří nosili znaky SS na svých uniformách. "Věrnost je mou ctí" je dokument zachycující myšlenky a činy vojáků Waffen SS, kteří bojovali ve 2. světové válce. Veteráni všech hodností a národností z divizí SS vyprávějí své válečné příběhy. Příběhy krátké, ale pro ně nezapomenutelné. Osobní výpovědi vojáků východní i západní fronty napříč celým obdobím války. Kniha není plná jen příběhů, ale je členěná do 9 hlavních kapitol, přičemž u každé je krátký úvod než je dán prostor pro osobní výpovědi vojáků. Kniha je tištěna na křídovém papíře a doplněna velkým množstvím fotografií.... celý text

Literatura faktu Historie Vojenství
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Loyalty is my honor , 1995


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

Jochen77
25.10.2023 3 z 5

Aha, takže Oradour, na kterém se zcela zjevně vyřádila 2. SS div. se zapálil sám a Der Führer, který potlačoval pražské povstání střílel vždy do vzduchu? Pochopitelně, že vám příbuzný neřekne, že za vesnicí na východě nad dírou stříleli Židy a v Praze popravovali děti a jejich matky Na Zelené lišce. Der Führer je namočen ve spoustě válečných zločinů!

9516
30.01.2018

Bratranec mé maminky sloužil u waffen ss, pancéřová divize Das Raich v 3 pluku pancéřových granátníků der fürer,válku přežil,pokud vím,tak se distancoval od takzvaných válečných zločinů,vždy zdůraznoval,že byli bojová jednotka v přední linii a ani nebyl čas aby se mstili někde lidem,byli kolikrát rádi,když si mohli odpočinout v chalupě v Rusku,kde jim domácí něco uvařila teplého,mohli se vyspat,umít, pravda,jednou mi řekl,že s ruskýma politrukama nepárali,ale nějakou genocidu na obyvatelých odmítal.Zůčastnil se i tvrdých bojů u Kurska,nemám důvod mu nevěřit.Tvrdil,že po ústupových bojích Rusů,nacházeli vypálené vesnice a povražděné obyvatele. Nemám důvod strýci nevěřit,zemřel roce 1998. Pro mě je a zůtane hrdinou.Měl jsem ho moc rád a jeho minulost jsem neřešil.