Věrka, dcerka za všechny drobné

Věrka, dcerka za všechny drobné https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30646/verka-dcerka-za-vsechny-drobne-30646.jpg 5 18 18

Věrka série

1. díl >

Čertovské nápady devítileté Věrky nevyvolávají jen smích a úžas, ale přivádějí také k zoufalství. Vydejme se za ní do prázdninového ráje, kde se může do sytosti vyřádit a kde najde zvířecí kamarády, kteří s ní rádi hrají veselé divadlo.

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
03.05.2019 5 z 5

Ať čtu od Věrky Řeháčkové jakoukoli knihu, vždycky to je příběh z prostředí, ve které jsem vyrůstala, tedy super vzpomínkový. Moc se mi tyto knihy líbí. Jen že na té obálce neměla být fotografie dívky, které rozhodně nemůže být 9 let. Její obrázek nekoresponduje s příběhem, když si ji např. představím v kádi plné krému na dorty :)

Ann98
10.10.2018 5 z 5

Myslím, že docela povedené završení trilogie o Věrce. Být o něco mladší, knihu bych si s chutí přečetla znovu. Je to přesně ten typ četby, který bych jednou koupila své vlastní dceři. Pro devítileté čtenářky naprosto vhodné. Nápady hlavní hrdinky se určitě budou zamlouvat všem čtenářům.


tatafa
07.01.2017 5 z 5

Krásná a velice čtivá knížka, díky které jsem na základce doslova zamilovala do knížek paní Řeháčkové, a od té doby mne to již nepustilo. Vřele doporučuji!

MarketV
25.05.2014

Začalo to tím, že jsem asi ve čtvrté nebo páté třídě dostala na Vánoce stejnou knížku jako kamarádka, a to právě Věrku. Předháněly jsme se ve čtení, kdo bude mít knížku dřív přečtenou, pak přišel na řadu druhý díl a taky třetí a postupně se přidávaly další čtenářky. Knížka se pro nás tři kamarádky stala kultovní, úsměvné příběhy Věrky, která brala doslovně všechna přísloví, dostávala se do různých komických situací, bojovala s partou nafoukaných kluků, vymýšlela jim přezdívky, to všechno jsme úplně hltaly. Byly jsme nehorázně zklamané, když jme dočetly poslední stránky třetího dílu, a tak jsme se rozhodly vymyslet a napsat vlastní ,,pokračování´´. Už nevím, jak naše pokračování dopadlo, ale myslím, že jsme s tím pletením se paní Řeháčkové do řemesla brzo skončily.
Myslím, že je to krásná vzpomínka na dětství, kdy jsme se ještě dokázali zabavit knížkou, vymýšlením příběhů a běháním po venku.