Božena Němcová očima kluka, který nechtěl číst Babičku -

Božena Němcová očima kluka, který nechtěl číst Babičku - https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353102/mid_bozena-nemcova-ocima-kluka-ktery-ne-L30-353102.jpg 5 30 11

Velikáni do kapsy série

< 4. díl >

Nejslavnější česká spisovatelka je dnes postrachem lecjakého školáka, kterého nebaví povinná četba. Ale věděli jste, že na Boženu Němcovou nasadila rakouská císařská policie tajné agenty, aby ji hlídali jako nebezpečně bystrou a vlivnou osobu? A napadlo vás, že kdyby se narodila v dnešní době, byla by z ní reportérka nebo hvězda Facebooku? Víc se dozvíte ve čtvrtém díle edice Velikáni do kapsy, ve kterém její příběh zkoumají kluk, který nechce číst Babičku, jeho češtinářka a do toho jim mluví manžel Boženy Němcové.... celý text

Přidat komentář

eva-lupen
10.12.2022 5 z 5

Taková útlá knížečka a tolik informací! Z celé série mne zaujala nejvíc, protože v ní bylo i hodně dění okolo, které s Boženou souviselo. Takhle by se měl učit dějepis!

Evžen82
26.04.2020 5 z 5

Za mě úžasně napsaná kniha, která zábavnou formou vzdělá děti i dospělé.


dagmar7365
29.03.2020 5 z 5

Kniha je určena dětem a troufám si říct, že její zpracování by je skutečně mohlo přitáhnout a pobavit. Mně se moc líbila. I když se snaží o zábavnou formu doplněnou vtipnými kresbami, tak pořád zachovává určitou úroveň, a přináší spoustu zajímavých informací ze života Boženy Němcové.

Anetka03
22.03.2020 5 z 5

Kniha krásně graficky udělána. Co se týče textu mi to přijde dobré, je to odlehčené a opravdu si z toho pamatujete základní poznatky z jejího života.

Knižní střípky
10.10.2018 5 z 5

Kniha je skvělá, zaujala i mou desetiletou dceru a i já jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací o mé oblíbené paní spisovatelce. Děti dozajista zaujme spoustou vtipných ilustrací a touto nenásilnou a zábavnou formou se jim rozšíří obzor a mohou z knihy čerpat i pro školní účely.

Danago
04.08.2018 4 z 5

Knížka je velice vtipně a čtivě napsaná a perfektně doplněná obrázky.
V knížce se dozvíme spoustu detailů, o Boženě Němcové , které jsme nevěděla a zopakovala jsem si to co jsem znala ze školy. Knížka se skvěle čte. Určitě budu v sérii
Velikáni do kapsy pokračovat

SBH
24.06.2018 4 z 5

Moderní žena, která se narodila sto padesát let v předstihu. Vtipný, trefný styl pana Němečka s údernými ilustracemi pana Chluda tvoří dokonalou kombinaci. Škoda, že mě zrovna tato osobnost nijak neoslovila. Taková Scarlett O´Hara našich dějin. Šla si za svým, ale moc štěstí jí to nepřineslo.
Rozhodně ale za dvě odpoledne člověk zjistí spoustu detailů, díky nimž si paní spisovatelku lépe zařadí. Už se těším na Marii Terezii.

JanaT.
30.05.2018 5 z 5

Velmi zajímavě zpracovaná životopisná kniha. Popisuje život a dobu Němcové,jaký byl,plasticky a názorně.Umím si ji díky knize představit lépe jako osobnost,nejen jako vážnou dámu z pětistovky. A dceři páťandě pomocí této knížky zkouším objasnit některé historické události,o kterých se právě učí,ale málo je chápe...

bagel
15.04.2018 4 z 5

Kniha vhodná nejen pro děti, poučí se i mnozí dospělí.

Marekh
04.02.2018 4 z 5

Kniha se mi líbila, určitě je vhodná pro děti. Touto formou se děti dozví o jejím životě a díle. Kromě běžně známých informací se čtenáři také dozví různé zajímavosti. Ilustrace jsou také pěkné.

Mám rád knihy od Boženy Němcové a vždy mne zajímal i její život, včetně jejího tajemného původu. Když jsem viděl tuto knihu v knihovně v dětském oddělení, neváhal jsem a knihu si půjčil.

jarmik
15.11.2017 5 z 5

Pí Němcová vychází z vyprávění jako emancipovaná žena, která si často volila obtížnější cesty, protože jí tak velel charakter, sebevědomí a touha po seberealizaci.

Když bych měl vyjádřit svůj osobní čtenářský dojem, tak jsem se tématu bál. V zásadě mi totiž osud žen v období před rozšířením antikoncepce, hygieny, medicíny a rovnoprávnosti připadá jako peklo na zemi. Autor však příběh pí Boženy podává empaticky, ale zcela bez sentimentu.