Včera tě budu milovat

Včera tě budu milovat https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203804/bmid_vcera-te-budu-milovat-203804.jpg 4 92 26

Včera tě budu milovat série

1. díl

Marina má vše: peníze, přátele i skvělou budoucnost. Navíc se už od dětství důvěrně zná s pohledným chlapcem od vedle, který je matematický genius a pochází z jedné z nejslavnějších rodin v zemi. Em nemá nic: je uvězněna v malé cele uprostřed vojenského komplexu. Zbývá jí jen hlas chlapce z vedlejší cely a seznam úkolů, který najde v odtokovém kanálku. Přesto mají Marina a Em společnou jednu důležitou věc: jsou jedna a tatáž dívka. Em nyní musí cestovat v čase o čtyři roky zpátky, aby zabránila děsivé budoucnosti, před kterou prchá. Je jen jeden způsob, jak to udělat: Em musí zabít člověka, který vynalezl stroj času – svého nejlepšího kamaráda z dětství a chlapce, kterého celé roky tajně miluje. Ale Marina se ho nevzdá bez boje a je odhodlaná ho chránit za každou cenu, i kdyby to mělo znamenat, že sama přijde o život. Ocitne se tak spolu s Em v závodě s časem, který však může vyhrát jen jedna z nich.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

All Our Yesterdays , 2013


více info...

Přidat komentář

miky103
22.08.2023 4 z 5

Cestování časem je téma, které se dá uchopit z různých stran a úhlů. Autorce se daří držet se časových linií a i logicky to do sebe většinou zapadá, zároveň příběh hezky odsýpá a kniha je opravdu čtivá. Líbí se mi, jak se postupně odhalují souvislosti mezi dějovými linkami jednotlivých postav i jak postavy čtenáři přirůstají k srdci. Od druhé půlky už jsem se nemohla odtrhnout.
Jednu hvězdu ubírám za ten konec, který v převážně logickém sledu událostí vůbec nedává smysl.

jitka_dankova
17.11.2021 1 z 5

Kniha je skvělá a příšerná zároveň. Skvěle napsaná, sestavená, příjemně vysvětlené cestování v čase. Pohrává si pěkně se čtenářem. U postav dochází ke změně a je zajímavé to sledovat. Krapet romantiky je tam taky. Nicméně závěr nechá ve čtenáři ohromný pocit prázdnoty. Je totiž hrozně nedovysvětlený. Nedává smysl z pohledu těch časových linií. Rozhodně se to nemůže dostat do bodu, který je tam úplně na konci popsaný. Asi po půlhodině hledání vysvětlení jsem zjistila, že si tím autorka dělala cestičku pro duologii a chtěla v druhé knize vysvětlit, jak se tam dostala. Dala si tam záchytné body (to hledání papíru v autě ke konci a ten zápisník v nemocnici, že...). A teď ta nejhorší zpráva - autorka už před sedmi lety vydala prohlášení, že druhý díl prostě nezvládne napsat. A nenapsala ho. A já teď velmi lituji, že jsem vůbec knihu četla, protože mne štve mít ji tímto způsobem neuzavřenou. Byť chápu, že pro některé se zdá být konec vlastně uzavřený, jen není dopodrobna vysvětlený. Berte to tedy jako varování před tím, než se rozhodnete knihu číst.


EvikU.
24.01.2021 4 z 5

Knihu jsem měla zakoupenou už asi 3 roky doma z levných knih, která mne zaujala svým názvem, obálkou i obsahem. A jelikož jsem potřebovala knihu do výzvy, kterou přečtu a potom ji někomu daruji, padla volba na tuhle. Protože moje nejstarší dcera má ráda fantasy a cestování časem.

Na začátku než jsem pochopila všechny souvislosti mi nebylo vše hned jasné. Ale autorka to napsala velmi čtivě a postupně to odkrývala.

Bylo to velmi napínavý, dobrodružný, místy až krutý. Ale... bylo to uvěřitelný a pořád mě bavilo se ke knize vracet.

Je to tu poznamenaný jako první díl ze série tak jsem zvědavá, zda se dočkáme pokračování. Kdo má rád fantasy, doporučuji.

Weselice
30.09.2019 4 z 5

Knížka je hodně čtivá, rychle vtáhne do děje a i když se zpočátku zdá, že všechny paralely jsou strašlivě zamotané, člověk nakonec přijde na to, co a jak do sebe zapadá. Jen konec mě lehce zklamal. Ráda jsem ale pozorovala změny v chování a přemýšlení hlavní hrdinky v časových odstupech.

Anicka152
22.08.2019 5 z 5

Úžasně zamotaná kniha, od které se jde jen těžko odtrhnout. Vřele doporučuji. Skvělý nápad i provedení

pegasek
21.04.2019 4 z 5

knihu jsem si naprosto uzila

Havel0303
11.02.2019 5 z 5

Mělo to nápad. Byl tam děj a byla tam logika.

Ailee
08.08.2018 3 z 5

Příběh nebyl špatný, dokonce nebyl ani špatně napsaný, ale za srdce mě nechytl. Když se začalo umírat, bylo mi to celkem jedno. A to všechno jenom kvůli pojetí cestování časem, jak bylo v této knize. Cestování časem zbožňuju, ale přišlo mi, jako kdyby tady tak docela nepasovalo.

brzda.
21.04.2018 5 z 5

Moc dobrá knížka. Dobře se četla....

devildeny
21.11.2017 4 z 5

Kniha se četla sama, velmi zajímavý vývoj děje. Akorát ten konec mi stále vrtá v hlavě, asi jsem fungování času úplně nepochopila :)

Tofinka
14.07.2017 4 z 5

Čtivá, hezky napsaná knížka...

Hodně věcí v této knize bylo předvídatelných, ale i tak jsem si čtení užila. :)
Jen konec jsem si musela přečíst dvakrát, protože jsem pár věcí napoprvé nepochopila...

Nikyyy
10.07.2017 5 z 5

Užasná knižka.
Nemohla jsem se od čtení odtrhnout a čekala jsem,co bude dál.Chvíli mě trvalo pochopit,kdo je Marina a Em.I když ti byla ta stejná a tatéž dívka.
Určite doporučiji přečíst.

Moncudlik
14.06.2017 4 z 5

Jednoduše napsaná s velmi zajímavým dějem. Kniha k odpočinku třeba na dovolenou - PERFEKTNÍ.

Liduka
11.06.2017 5 z 5

Tak tohle je knižní skvost. Nemohla jsem se vůbec odtrhnout a stále čekala, jak to bude dál. Konec mě dost překvapil a musela jsem nad ním i chviku přemýšlet, abych si ujasnila, jaký pak měla závěrečná scéna následek pro zúčastněné osoby.

Dzovicek
11.10.2016 4 z 5

Snad nikdy jsem nepřečetl knihu takhle rychle, tak moc mě vtáhla do děje. Ač už nejsem dávno týnejdžr a Young Adult knihy mě z tohoto titulu většinou štvou, tady jsem prožíval veškeré city s postavami. To je další zvláštnost. Pátou hvězdičku nedám jen kvůli závěru, který mě trochu zklamal, ale celkově úžasná kniha!

maja8148
20.04.2016 5 z 5

Knihu jsem objevila v levnych knihach a velmi mile prekvapila. Ze zacatku mi chvilku trvalo zvyknout si na styl psani ( nevim na kolik je to chyba autorky a na kolik prekladatele)a u neceho trvalo dele nez to vylo vysvetleno tak abych se zacala ve vsem spravne orientovat, ale celkove jsem z knihy naprosto uchvacena....

Dee.Grusova
30.01.2016 4 z 5

Moc zajímavý nápad, musím říct, že mě kniha příjemně překvapila. :) Marina ze začátku trochu hloupoučká, ale je tam hezky vidět, jak se člověk časem a rozhodnutími, které udělá, mění. :)

warca
08.10.2015 4 z 5

kniha se mi líbila, ale děj mi přišel moc stejnorodý. Pěkný nápad :)

RecycledCarrey
23.08.2015 4 z 5

Ze začátku mě moc nebavila, protože jsem hodně věcí nepochopila, pak se ale vše vyjasnilo, kniha byla napínavá, i když musím přiznat, že více mě bavily kapitoly o Em, takže jsem čekala spíše na ně. Konec byl taky zajímavý, neočekávaný, takže 4 hvězdičky.

Jajus
30.01.2015 4 z 5

Přestože tohle bylo moje první sci-fi, byla jsem velice příjemně překvapená.
V počátcích knihy jsem přemýšlela, že to vzdám, že ta knížka nemá smysl, nemohla jsem se zorientovat. Ale nakonec jsem se sžila s příběhem, a bylo to vynikající! Takže čtete dál, a nevzdávejte to, příběh je pěkně napsaný! :)

Štítky knihy

cestování časem pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

2014  83%Včera tě budu milovat

Kniha Včera tě budu milovat je v

Přečtených120x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených10x
Knihotéce73x
Chystám se číst132x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x