Vánoční kuchařka pro dceru

Vánoční kuchařka pro dceru https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/2096/bmid_vanocni-kucharka-pro-dceru-65756abe0f594.jpg 5 58 18

Kuchařka pro dceru pomohla všem kuchařskou výukou nezasaženým dívkám najít cestu do vlastní kuchyně a prožít v ní první kuchařské úspěchy. Jsou však v životě mladé ženy situace, které vyžadují ještě mnohem více úsilí a vyšší úroveň náročnosti. Pokrýt i tyto situace v jediné kuchařce je nemožné, proto jsme se rozhodli věnovat se jim samostatně v sérii „minikuchařek“. První je věnována prubířskému kameni nezkušené kuchařky – Vánocům. Snad každá touží provonět svůj domov domácím cukrovím a ve svátky oslnit večeří jako od maminky. Jde to, jen je potřeba znát zkratky, které mají úspěšné kuchařky dávno prochozené. Autorka rozhodila sítě a ty nejlepší zlepšováky, které z nich vylovila, nyní servíruje – opět v balení pro začátečníky. Tedy jasně, srozumitelně – a s láskou! Vydal Smart Press, s. r. o.... celý text

Přidat komentář

nikca1994
05.01.2024 4 z 5

Dobrá kuchařka pro ty co začínají péct a vařit.Skvělé obrázky a popis postupu.

trudoš
28.12.2023 5 z 5

Nejsem člověk stvořený pro kuchyni; ovšem ani ne tak pro nedostatek nadšení, jako spíš pro typicky mužský přístup – potřebuji jasný postup, žádné rady typu „přiměřeně“, „od oka“ a podobně. V okamžiku, kdy postrádám zkušenosti a netuším, co která ingredience dělá s čím, je pro mě vaření na úrovni středověké alchymie. Nemám-li jasně definovaný postup, dávám od toho ruce pryč, abych o ně třebas nepřišel.
Jana Florentýna Zatloukalová tenhle můj absurdní postoj změnila. Čistě proto, že při čtení jejích receptů se často dozvídám právě ty věci kolem chemie a fyziky, jež s vařením bezprostředně souvisí. V průběhu dvou let se pro mě pečení (to především) zbavilo hávu nejistých experimentů a přešlo v požitkářskou relaxaci.
Letošní Vánoce se tak neobešly bez jasných cílů – vánočky a několika druhů cukroví. To první (když opomenu vizuální dojem) se povedlo na jedničku, to druhé do sebe celá široká rodina s obdivem a nadšením láduje ještě pět dní po Štědrém večeru. Tímto Vám děkuji, paní Florentýno.


Dámaskloboukem
25.12.2022 4 z 5

Jsem velký příznivec předávání kuchařsky-rodinného know-how z generace na generaci, takže autorčin koncept oceňuji.
Moc rada bych se jednou zapojila do tohoto řetězce a dalším generacím taky něco předala…

Třeba dělám jinak zelí. Ale prý se v této zemi zelí rozlišuje na tzv. české a moravské. Já vařím to moravské, proto je jiné, než popisuje autorka.
Do bramborového salátu nedávám salám. Když budeme vycházet z půstu na Štědrý den, tak by tam neměl byt.
A taky sterilovaný hrášek. Ten tam asi má být, ale ja ho nemam ráda.
V každé rodině je to jinak. A tak můžeme zkoušet, porovnávat, ochutnávat…

Inspirací pro mě byly vánoční nápoje. Luxusní horká čokoláda a taky nádivka do kuřete.

Kuchařka je psaná odlehčeným způsobem, moc dobře se čte.
Občas chybí fotografie popisovaného jídla.

Hakate
04.09.2022 5 z 5

Můj velký pomocník v kuchyni, skvělé popsané kroky, výborná jídla.

Noisette73
30.08.2022 5 z 5

Skvělá publikace, která mi pomohla připravit mé první samostatné vánoce v manželství, kdy to bylo na mě. Takže díky za pomoc. :)

katynka78
13.10.2021 3 z 5

Obávám se, že tato kuchařka mě trošičku zklamala. Nevím proč, čekala jsem jiné zpracování.
Ale věřím tomu, že jiným se líbí, takže nechci odrazovat. Jsem zvyklá na opravdu podrobnější a logičtější rozdělení.
Mám třeba velice ráda vánoční kuchařku od Nigelly Lawson, ta to má precizní, akorát jsou tam recepty, co se u nás nepoužívají, takže kdyby někdo napsal takovou kuchařku na naše recepty, bylo by to skvělé.

Ale pokud někdo nemá zkušenosti s vařením a pečením na Vánoce, tak tato kuchařka je rozhodně dobrou volbou si to zkusit a načerpat inspiraci.
Ti, co mají už svoje zavedené, což jsem já. tak už je tam trošku něco nevyhovující.

studentice
02.01.2021 5 z 5

Tuto kuchařku jsem dostala ke svému svátku před Vánoci. Zjistila jsem, že mnohé rodinné recepty jsou stejné, ale zkusila jsem letos už několik nových receptů. Tato autorka má skvělé recepty, které chutnají a hlavně jsou výborně vysvětlené. Doporučuji

susannn
24.12.2020 5 z 5

Mám ráda knihy od této autorky. Recepty jsou dobře vysvětlene a někdy je k tomu i doplňující komentář aby se vše podařilo. Velmi hezký napsané, super pro začátečníky i pokročilí najdou radu.

3nitka
31.08.2020 5 z 5

Výborná. Aj pre takého kuchynského tĺka ako som ja. :)
A blog je tiež výborný, praktické rady, a hlavne - dostupné suroviny.
Určite siahnem aj po Snídaně a Večeře pro dceru.

Eorin
30.11.2019 5 z 5

Naprosto vynikající paní Zatloukalová a její krásná kuchařka - co do designu i obsahu. Spousta rad, které nám, mladým kuchařkám, dává s maminkovskou trpělivostí a laskavostí. Každý advent a vánoční svátky mi je nepřekonatelným pomocníkem. Vřele doporučuji.

anno9743
08.04.2019 5 z 5

Super knížka . Darovala jsem dceři - mám jedinou výhradu, mohlo tam být víc místa volného pro recepty a tradice, které by doplnila každá máma. Já takhle musela vytvořit "přílohu". Ale musím také velmi ocenit webové stránky autorky. Klobouk dolů. .

Welinie
01.01.2019 5 z 5

Naprosto dokonale popsané recepty, hlavně pro začínající kuchařky.

tsal
15.12.2018 5 z 5

Pokud se vám líbí jiné kuchařky od paní Zatloukalové, bude se vám líbit i tato. Recepty jsou psané krok po kroku, nic nepřeskakují a snadno se v nich zorientuje i naprostý začátečník. Díky tomu je v knize trochu víc textu, než je u kuchařek obvyklé. Ne však o moc. Fotografie nejsou ke každému pokrmu, jsou ale pěkné a vždy je na nich jídlo (2016, Mrs. Wolf).

Pokud jde o samotné recepty, jako tradičně tu najdete škálu obtížností od naprosto triviálních, které byste mohli patlat i s dětmi, po složitější. Tradiční recepty vedle oblíbených vedle trochy exotiky, vždy však ale z běžně dostupných a cenově přijatelných surovin. Je tedy jen na vás, na co si už troufáte a jak pestrou chcete mít nabídku. Krom cukroví (pečeného i nepečeného, nejznámější druhy, 19 druhů) tu najdete i vše ostatní, co se ve sváteční dny hodí. Polévky (kaldoun, rybí), masové pokrmy (martinská husa, štěpánská pečeně), luštěniny (čočka na kyselo, jáhlová kaše), moučníky (štóla, vánočka) a něco málo navíc (svařák, vaječný koňak, pečené kaštany). Celkem 100 receptů vám na chvíli vydrží.

Jako věčný začátečník a nehorázná lama doporučuji všemi deseti.

Chesterton
12.02.2018 4 z 5

Čtyři hvězdy jen proto, že jsem "masařka" a tyto recepty úplně nedocením:)) Leč autorku si zařadím do oblíbených:)))

martas006
07.01.2017 5 z 5

Opět další skvělé recepty s podrobně popsanými postupy, tentokrát s vánoční tématikou.

Jezevčice
24.07.2015 2 z 5

Čekala jsem víc. Namátkou jsem přečetla většinu receptů a občas chybí surovina ve výčtu toho, co budeme potřebovat (pak se objeví v textu) nebo je ve výčtu, ale v textu už se nedozvím, kdy ji kde uplatnit. Navíc kuchařka vypadá spíš jako román - hustotext malým písmem, který v kuchyni při "akci" těžko můžu stíhat číst. Co mě mrzí nejvíc, je totální absence fotek. Spousta jídel, které neznám (a i kdybych znala) nevím, jak má vypadat, nejsou nafocené postupy, není nafocené výsledné jídlo. Asi 6 fotek je u bramborového salátu (včetně samostatné fotky majonézy...) - proč zrovna bramborový salát?? Je tam spousta fotek malých dětí, které jsou sice roztomilé, ale v kuchařce mě skutečně nezajímají....děti, formičky, blbinky...ale fotka suroviny, postupu, jídla, nikde. U jednoho cukroví je vyfocená dekorace a cukroví v krabičce (neprůhledné) - k čemu konkrétně mi je taková obrazová dokumentace?

Lzicenka
12.12.2014 5 z 5

Opravdu, jak to píšou, tak to je, pro nezkušené začínající kuchařky-cukrářky super kniha.

zuzi1162
22.10.2014 5 z 5

Jsou tam všechny ty recepty, co na vánoce dělám a mám je pozakládané po jiných kuchařkách. Tady jsou všechny najednou a i hodně navíc. Plus ty komentáře jsou úžasné.