Vandal a já aneb Kůň pro radost

Vandal a já aneb Kůň pro radost https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329698/bmid_vandal-a-ja-aneb-kun-pro-radost-uYz-329698.jpg 4 14 8

Knížka zachycuje autorčiny vzpomínky na sedm let radostí i starostí, kdy jí byl zlatohřívák Vandal nejen společníkem na vyjížďkách, ale i terapeutem, přítelem a velkou koňskou láskou. Je to ohlédnutí za splněným snem a zároveň snaha poskytnout nadšenému nezkušenému čtenáři představu o tom, co všechno obnáší pořízení a vlastnění koně, a to obzvláště v situaci, kdy nejde jen o sport a pohodu člověka, ale i o spokojenost jeho koňského společníka. A to nejen v časech, kdy je plný síly, ale i později, kdy s přibývajícím věkem potřebuje větší péči než dřív.... celý text

Přidat komentář

Vanya
13.12.2020 5 z 5

Je to hezká a pravdivá kniha.

andy_nejedla
16.10.2020 2 z 5

Ze začátku mě kniha bavila, ale asi v půlce knihy mě to bavit přestalo, protože vyprávění je furt stejné a člověka to nebaví.


Kitty
12.06.2019 1 z 5

Nechápu vysoké hodnocení.
Kniha není ani humorná, ani poučná. Připomíná debaty náctiletých slečen kolem koní, které bývají často zábavnější. Zde je jen chronologický popis událostí okolo autorčina koně.

katerina6448
09.04.2019 5 z 5

Úžasná knížka o přátelství autorky knihy a koně. Příběhy jsem si vždy užívala naplno. Úplně mi to připomíná mě a mého koňského parťáka...ten vztah a zážitky, krásně popsáno, konec smutný, i slzu jsem ukápla, ale i to je bohužel život... Krásná knížka a doporučuji všem co rádi čtou o koních

jenetka
05.02.2019 5 z 5

Nádherné vyprávění o vlastním koníkovi z autorčina života.

Kupcovka
17.11.2018 5 z 5

Pro knihu nemám slov ❤️nádherný příběh od začátku do konce

zaba335
29.09.2018 5 z 5

Kniha mě okouzlila pouze popisem na zadní straně. Neuvěřitelně lehce se čte, i když příběh končí smutně. Krásně napsaná se vzpomínkami nad autorčiným životem s koněm Vandalem. Obsahuje uvnitř každé kapitoly spoustu rad a zkušeností, které se skvěle vyjímají nad vtipným, radostným i smutným povídáním. Opravdu výborná kniha.

rarášek
01.07.2017 5 z 5

Na tuhle knihu jsem úplně náhodou narazila při jedné ze svých návštěv knihovny a protože mám ráda skutečná vyprávění o vztahu člověk + kůň, neodolala jsem a půjčila jsem si ji.
Autorka knihy má rozhodně smysl pro humor a provází nás veselými historkami spojenými s jejím koňským společníkem Vandalem. Tyto historky také doplňuje dobře míněnými radami. Každý začátek kapitoly obsahuje její fotky s Vandalem.
Autorka taky vytvořila blog, na kterém psala o sobě a Vandalovi, a který jsem během čtení navštívila. Je pozoruhodný hlavně tím, že příspěvky na něm psala z Vandalova pohledu.
V knize nevypráví jen o příjemných a veselých příhodách, ale i o nepříjemnostech a potížích spojených s ustájením nebo onemocněním Vandala. Vandala jsem si během čtení zamilovala, a proto mě závěr velmi rozbrečel.
Nikdy jsem sice koně neměla, ale podobně, jako autorka lpěla na Vandalovi, tak já lpěla na své potkanici Čiperce. Užívala jsem si s ní každou volnou chvíli. Když nastal její čas, zlomilo mi to srdce. Nyní máme potkanky Daisy a Prašivku a v obou dvou vidím část Čiperčiny osobnosti.
Kniha se mi dobře četla a ráda ji doporučím. :)

Štítky knihy

chovatelství, chov

Autorovy další knížky

Hana Hozová
česká, 1980
2016  82%Smrt je má tanečnice
2018  78%Smrtonošův slib
2017  80%Vandal a já aneb Kůň pro radost

Kniha Vandal a já aneb Kůň pro radost je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce7x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x