Smrtonošův slib

Smrtonošův slib https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395985/bmid_smrtonosuv-slib-VfT-395985.jpg 4 8 4

Město Tarn´Ut se stále hlouběji propadá do tenat korupce. Luka Mortifer, královský protektor, je tomu nucen přihlížet, stejně jako stále hrubějšímu zneužívání diablů, rasy, ke které náleží i on sám. Ve snaze dodržet slib, který dal před dvěma lety jednomu z nich, Luka rozehrává riskantní hru, která může přinést diablům vytouženou svobodu nebo uvrhnout celé království v chaos. Vše vychází podle plánu až do chvíle, kdy do hry nečekaně vstupuje nový hráč…... celý text

Romány Literatura česká Fantasy
Vydáno: , Klub Julese Vernea
Originální název:

Smrtonošův slib , 2018


více info...

Přidat komentář

Dani3
02.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Smrtonošův slib navazuje na přechozí autorčinu knihu Smrt je má tanečnice a uzavírá tu některé dějové linky, které zůstaly nedořešené.

Stejně jako předchozí kniha, je i tato plná akce a napětí. Luka rozehrává riskatní hru s Čarokrálem, aby splnil svůj slib. Cestu mu ovšem zkříží mnohem nebezpečnější protivník, se kterým se bude muset popasovat. V knize se objevuje několik nových postav, velmi jsem si oblíbila temperamentní vodnářku Simari, která tu Lukovi zdatně sekunduje. Samozřejmě tu nechybí ani kočičák, bez kterého by to prostě nebylo ono!

Shades
20.02.2019 5 z 5

Knížka více méně plynule navazuje na děj předchozí knihy autorky (Smrt je má tanečnice). Vzhledem k tom, že první díl se mi líbil, na pokračování jsem se těšil a naplnilo moje očekávání. Děj má opět spád a dál rozvíjí příběhy postav z předhozí knihy. Doporučuji proto začít přečtením prvního dílu, protože jinak se ochudíte o některé souvislosti, které zde nejsou rozvinuty do úplných detailů.


Ziss
28.01.2019 4 z 5

Plně srovnatelné s první knihou Smrt je má tanečnice. Možná i o něco intenzivnější.
POZOR! Spíše než o volné se jedná o přímé pokračování. Příliš nedoporučuji tuto knihu číst bez té první. Dohromady tvoří harmonický celek, protože pokračování uzavírá zbytek volných linek.

mara211
07.01.2019

Slovy klasika... "Kdyz my nesmime ani naznacovat...." :) no ale ja musim. cekal jsem na dalsi dil, protoze prvni nechal spoustu veci nedoresenych, respektive jsem si chtel nektere veci vychutnat vice. Clerien nezklamala a zazitek mi doprala. V knize se to hemzi spoustou potvor, jejichz jmena musela autorka dlouho vymyslet. O to roztomilejsi ale jsou a nepochybuji, ze Sášeň mi v pameti zustane jeste hodne dlouhou dobu. Kdykoli vidim novozelandske All Blacks na hristi, jako bych v jejich Haka videl ritual samotnych Tarasku. Zen je v teto knize o neco mene, ale o to lepe vykreslene a pritazlivejsi. Mortifer zatim nestihl zestarnout a zmoudret, ale sam v sobe bloudi o poznani mene. No a hlavni bad ass guy? ...my nesmime ani naznacovat. Diky Clerien

Autorovy další knížky

Hana Clerien Hozová (p)
česká, 1980
2016  82%Smrt je má tanečnice
2018  78%Smrtonošův slib
2017  80%Vandal a já aneb Kůň pro radost