Midasovy vraždy

Midasovy vraždy https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225783/bmid_midasovy-vrazdy-225783.jpg 4 22 22

Van In série

< 2. díl >

V turistickém ráji – Bruggách – zavládne panika a chaos, když ve městě dojde k řadě zdánlivě nesouvisejících zločinů. Mezi osobními věcmi zavražděného německého obchodníka je nalezena podivná fotografie Michelangelovy Madony. O něco později zničí bomba sochu vlámského básníka Guida Gezelleho. Komisař Van In stojí před nelehkou úlohou a postupně rozplétá klubko zločinů na cestě za pachateli a jejich motivy. Jak souvisí Michelangelova Madona s očekávanou fúzí dvou cestovní kanceláří? Jaký je vztah mezi nevyřešeným bombovým útokem z roku 1967 a pokladem Nibelungů? Pravda vycházející najevo je hrůznější, než by se dalo čekat...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Brána
Originální název:

De Midas Moorden , 1996


více info...

Přidat komentář

Marla
29.12.2023 3 z 5

Příběh a zápletka výborné, postavy děsně nesympatické.

kap66
03.10.2023 2 z 5

"Obyčejné v dobrém slova smyslu", psala jsem a čtyři hvězdy přidělila prvnímu dílu, čtenému před téměř čtyřmi lety. Jen jsem se ale vnořila do Midasových vražd, hned jsem na autorovu adresu poslala prosbu: Kmotře Pietře, nepřepepři toho vepře! Přepepřil. Hlavně toho hlavního vepře, kterým je autorovo alter ego TakyPieter Van In. Můžu se pousmát nad jeho nadržeností, můžu se zašklebit při každé jeho šaškárně a předvádění se, ale s jeho nemorálním a neprofesionálním chováním mám závažný problém; opravdu je tahle série díky němu v Belgii populární?! No potěš. Navíc se autorovi trhla ruka s pepřem i jazykově. Ach jo, zase další autor, jemuž je líto osiřelých podstatných jmen, tak ke každému lupne jeden dva přívlastky Např.: soudce začne kouřit KYSELÝ doutník a vzpomíná na svého otce, jenž inhaloval příjemně NAKYSLÝ kouř z doutníku, a když dovzpomíná, uhasí nedopalek KYSELÉHO doutníku. A těch přirovnání, třeba i čtyři na stránce. A těch "Bensone na nebi!" z Van Inových úst. Minule mi přišla volba podobných příjmení ještě celkem roztomilá, teď jsem ale byla tímhle vším zpruzená a ztratila jsem toleranci. Takže když i překladatelka zaváhala a v části odehrávající se na schůzi zastupitelstva města, jíž se zúčastnili mj. Decorte, Deryckeová, Dewitová a Dewilde, udělala z posledně jmenovaného zastupitelku Dewildeovou a hned o kousek dál zase trotla Dewildea, uklidnila jsem se, že jsme trotlice přinejmenším dvě. Třetí díl nechám ladem.


Magrata15
08.03.2020 4 z 5

Strhující detektivka, kdy je současnost propletená s dobou druhé světové války.
Bylo to velmi napínavé, ale trošku mi to kazil belgický policejní komisař Van In, který měl snad všechny existující neřesti a nebrzdil je ani v době vyšetřování.

saez
12.02.2019

Jména se mi pletla ještě více, než v prvním dílu, ale děj byl poutavý a vztah mezi hlavními hrdiny se slibně rozjíždí :-)

JaneTrafy
02.01.2019 2 z 5

Tak nebylo to špatné. Ale nic pro mě. Celá kniha mě nudila. Sice byla záhada, kdo stojí za jakou vraždou či atentátem, ale jinak se tam toho moc nedělo. Znám lepší díla.

Irsaf
19.05.2018 3 z 5

První díl se mi líbil víc...

Wolf012
02.04.2018 4 z 5

Knihu jsem přečetl za dva dny, zápletka me velice bavila, bylo to něco úplně jiného než samá krev a střeva. Jen jména se mi furt trochu pletli proto 4*

gleti
04.11.2017 3 z 5

Po přečtení Kvadratury pomsty, jsem se vrhla na Midasovy vraždy. Opětovné setkání s komisařem Van Inem se, tak jako poprvé, vyplatilo.

soukroma
19.09.2017 5 z 5

Velice "šmrncovní" kniha: upoutali mě hlavně hrdinové a styl (i když zápletka byla vlastně také zajímavě košatá a se zločinci si vyšetřovatelé pohráli rovněž pěkně). Hlavní komisař (vlastně adjunkt) byl náruživý originál, místo děje bezkonkurenční a pojetí autora takové, že mi každou chvíli cukaly koutky nad jeho lehkým perem a zlehčováním vlastních krajanů (už jen těch jmen na "V", která nastřádal vedle sebe - po vlámsku). Jen ještě musím přijít na to, proč je v titulu odvolávka na Midase.
Kvadraturu pomsty jsem četla už před nějakou dobou a ta na mě nijak podobně pozitivně nezapůsobila...

AlčaVaca
17.04.2017 3 z 5

Ze začátku jsem se trochu ztrácela ve jménech, byla si dost podobná. Dějově docela dobrá kniha, zápletka taky. Je to detektivka, kterou není problém odložit, takže za mě 3 hvězdičky. Zkusím ještě jinou knihu autora.

vincek1
13.11.2015 4 z 5

Zatím první detektivka z prostředí této země. Z počátku jsem měl nutkání knihu odložit, ale děj začal nabývat na síle a odložení bylo odloženo. Přečtené během necelých tří dní a to jen proto, že jak jsem již psal dříve, musím trochu šetřit zrak.
Doporučuji všem, kteří čtou rádi krimi a nechtějí se přímo "koupat" v krvi.

Autorovy další knížky

Pieter Aspe (p)
belgická, 1953
1998  59%Tajemství mladíkova hrobu
2014  72%Midasovy vraždy
2002  71%Kvadratura pomsty