Let nočních dravců

Let nočních dravců https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15773/bmid_valka-temnych-let-nocnich-dravcu-BTS-15773.jpg 4 100 8

Válka Temných série

1. díl >

Temný mág Leso Varen má podivuhodnou schopnost přežívat svou vlastní smrt – takže ani tentokrát, když jej Kašpar a Spear udolali, nikdo nepochybuje, že mrtvý dlouho nezůstane. A že jej bude nutné opět hledat a najít dříve, než stihne nadělat příliš mnoho problémů… A jako by to nestačilo, zprávy z Velké Keshe naznačují, že se u císařského dvora něco chystá. Mezi posledními potomky císaře Diigaiho, bratry Seziotim a Dangaim, hrozí vypuknout boj o nástupnictví, zatímco jejich děd se ve svých více než devadesáti letech věnuje především houfu kurtizán. A do toho navíc někdo začne vraždit stoupence jednoho z potenciálních následníků trůnu. Indicie bez pochyb ukazují na Noční dravce. Ostatně, je to logické – toto bratrstvo úkladných vrahů přece vzniklo právě v Keshi…. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Flight of the Nighthawks , 2005


více info...

Přidat komentář

Luigi1
19.09.2023 5 z 5

Docela dobré čtení které mělo ten správný spád

AlexandraBane
24.03.2021 4 z 5

Zajímavý rozjezd. Uvidíme, co bude dál


denniys
23.05.2020 5 z 5

Pan Feist je zárukou kvalitního fantasy :) baví mě příběhy jeho hrdinů, které znám už z jiných knih..tato série se rozjela velmi slibně, je pro mě radostí sáhnout po dalším díle :)

p3tris
07.03.2018 4 z 5

Faist dále rozvíjí příběh Kašpara a Speara, započatý už v trilogii Konkláve stínů. Ti tentokrát míří nadobro zničit temného mága Laso Varena do srdce říše Velká Kesh. Připojuje se k nim Pugův syn Caleb a jeho dospívající adoptivní synové, který ale zdaleka není tak mocný, jako jeho otec, matka nebo bratr Magnus a nebezpečí, číhající od Nočních dravců, je i pro něj doslova smrtelné. V druhé linii sledujeme Nakora, zkoumajícího talnoye a jejich domovskou planetu. S ním se objevuje Ranan Bek, postava, která v sobě má nejspíše část samotného Temného boha a velký potenciál do dalších knih. I když autor některé motivy (někdy dokonce i přiznaně) opakuje, jedná se znovu o velmi čtivou knihu. A jako téměř pokaždé bych jí vytknul pouze přílišné zapojení náhody a uspěchaný konec.

Peti
16.03.2015

První kniha série Válka Temných nás nejdříve provádí příběhem Caleba, který adoptuje dva syny a ožení se. Jelikož nebezpečí ze strany nájemných vrahů a zlého mága je zpět, vydávají se Kašpar, Spear a Caleb se syny do Keshe, aby zabránili vzniku občanské války a zbavili svět Nočních dravců. U toho jim samozřejmě pomáhají i ostatní - Pug, Magnus, Miranda.. . Zdá se, že i tato série bude čtivá.

Richie1
18.01.2015 4 z 5

Feist rozvíjí další zápletku, kde hlavní zápornou roli znovu hraje (téměř) nesmrtelný mág Leso Varen. Konkláve stínů musí opět zakročit a bojovat proti zlu - tentokráte se rozhoduje v srdci říše Velká Kesh. Solidně zpracovaný další příběh mistra žánru fantasy Feista bylo velmi příjemné čtení. A vzhledem k tomu, že zápletka není zcela vyřešena, mohu se těšit na další pokračování.

Wizardos
30.12.2013 3 z 5

Nerad bych v někom vzbudil dojem, že to je špatná kniha, ale prostě už to není ono. Mám zakoupené skoro všechny předchozí Feisty, ale tahle byla vážně poslední.

Sirius
02.01.2011 3 z 5

Slabší 3* Zdá se mi, že pan Feist vaří z stále tu samou polívku- stále ty samé motivy, v čele dospívání dvou mladých kluků v muže, které se odehrává v temných časech. A hlavně záporák, kterého prý zabijí pět knih či kolik. To je opravdu vrchol trapnosti. I tak se panu Feistovi nedá upřít to, že se z něj stal klasik dobrodružné fantasy, ta kniha je taková jednohubka. Inu, budu se těšit na druhý díl.

Autorovy další knížky

Raymond E. Feist
americká, 1945
1996  87%Mág – Učedník
1997  93%Dcera Impéria
1996  91%Mág – Mistr
2003  85%Čestný nepřítel
1996  89%Stříbrný trn