V rozkvětu

V rozkvětu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496287/bmid_v-rozkvetu-gFE-496287.png 4 67 31

Zpočátku se zdá, že tahle kniha Soně pokazí slibně se vyvíjející rande. Namísto románku se před ní otevírá úplně nový, bizarní svět: přitažlivá i děsivá Zahrada, která dokáže reagovat na tajné touhy. Bohužel ale nejen na ty její. Něco zvenčí se snaží Zahradu zničit, některé bytosti se pokouší za jakoukoli cenu uniknout. A Soňa zjišťuje, že svět Zahrady je s realitou propojen víc, než by se jí líbilo.... celý text

Přidat komentář

Stonedal
02.04.2024 5 z 5

Hodně zvláštní kniha, ale má svoje "čaro".

TerkinKnižnySve
16.03.2024 1 z 5

Kristina Haidingerova - V rozkvětu

Počet strán: 93
Vydavateľstvo: @goldendogbooks
Žáner: #horor #erotika #fantasy

Tak teraz si môžem s kľudom povedať, že už som čítala všetko.

A asi prvý krát sa mi stalo, že nechcem knihu hodnotiť či hviezdičkami, či slovne.

Ďakujem za štafetu @terr_books teším sa na Héberta

Štafeta č. 152/1
Kniha č. 61/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeceskeautory

Obsah:

#záhada #záhrada #láska

Zpočátku se zdá, že tahle kniha Soně pokazí slibně se vyvíjející rande. Namísto románku se před ní otevírá úplně nový, bizarní svět: přitažlivá i děsivá Zahrada, která dokáže reagovat na tajné touhy. Bohužel ale nejen na ty její. Něco zvenčí se snaží Zahradu zničit, některé bytosti se pokouší za jakoukoli cenu uniknout. A Soňa zjišťuje, že svět Zahrady je s realitou propojen víc, než by se jí líbilo.


kramlinka88
01.03.2024 3 z 5

Začalo to jako obyčejný příběh. Dvě ženy, dva muži, společné rande, podivný klub, tombola a zvláštní výhra.....
Najednou se ocitáme v úplně jiném světě, v barevném světě, v bizarním světě, který ale umírá.... Zachrání ho Soňa? Vrátí se zpět do lidského světa ?

Co za zážitky si odtud odnese kromě pavoučího gang bangu ? :-D Ano čtete dobře, doteď jsem asi netušila, že je něco takového možné, ovšem tahle útlá knížka mě opět vyvedla z omylu :-D

To je tak, když si člověk řekne, že už ho v knihách nic nepřekvapí, no věřte tomu, že tahle knížka vás překvapí a to velmi. Jestli v dobrém? To už asi nechám na vašem posouzení a fantazii, kterou má autorka velmi bujnou :-D Což je vlastně velmi dobře !

Já ač snesu hodně, tak tohle byl hodně velký bizár i na mě, ale tím určitě neříkám, že si kniha nenajde své čtenáře. Skvělý nápad, provedení bylo dobré, jen ten závěr bych si tedy představovala úplně jinak. Ovšem zase dokáže šokovat a podnítit tím diskuzi čtenářů, takže mise splněna ;-)

Co musím opravdu vyzdvihnout jsou opět nádherné ilustrace uvnitř knihy, ty se opravdu povedly :-)

Pavlushka458
16.01.2024 5 z 5

Mé první setkání s knihou edice Zrnka temnoty. Musím ovšem říct, že velice příjemné. Knihu lze doporučit pouze těm, kteří mají v oblibě mírně divné knihy protknuté lehkým erotickým nábojem s nádechem fantasy a hororu. Styl psaní autorky, dobře pochopitelný a nenásilný.

StrYke
12.01.2024 3 z 5

Musím nesouhlasit s některými místními názory. Myslím, že kromě společného žánru (bizarro fiction) nemá V rozkvětu téměř nic společného s tvorbou CM3. Je to sice pitvorné a chvílemi správně zvrhlé, stylem a atmosférou se to ale výrazně liší. Jinak musím ocenit autorky bujarou představivost. Podle mého názoru by ale knize slušel spíš kratší, až povídkový rozsah, protože po výborném začátku začal děj postupně ztrácet dech. Příznivcům žánru ale velmi doporučuji. PS: Pokud jste to ještě neudělali, nečtěte si oficiální anotaci. Z nějakého důvodu je v ní vyzrazena zásadní informace, kterou se má čtenář dovtípit až na konci.

Pořadí Zrnek temnoty, jak se mi líbila: 1. Pomiluj smrt; 2. Oko čarodějnice; 3. Sklíčenost; 4. V pekle jsme všichni Hébert; 5. Billy Silver; 6. Vzácný druh; 7. Zůstanou jen skvrny; 8. Troll; 9. Okřídlení tvorové v bouřkových mračnech; 10. V rozkvětu; 11. Pan Nikdo

6591
08.12.2023 3 z 5

Tak to bylo něco....
Sposta bizardních scén mě nenechaly klidnou, ale aspoň jsem po dlouhé řadě nudných knih zažila nějakou akci.

karinga
03.12.2023 4 z 5

Prosím pěkně, nenechte se oklamat obálkou (mimochodem moc pěknou, to by byla kérka...). Tohle je fakt fakt bizár!

Útlá knížečka, která vyšla v edici Zrnka temnoty (vřele doporučuji), skrývá mnohovrstevnatou Zahradu, kde na vás zaúročí roztodivné vůně, barvy, podivné květiny i roztoužení hmyzáci.

Psychadelické. Znepokojivé.
Děsivé. Fascinující.

Jo, tohle je jedna z těch knížek, po který už nebudete jako dřív. Takže Kristino, díky za rozbití... nejen, že obcházím kanály a klauny obloukem, já už teď ani těm vážkám nevěřím.

A i když si mě Kristina na svou stranu získala především svojí povídkou v geniální antologii Může se to stát i vám (a taky tím, jak skvěle zorganizovala loňský HorrorCon), tohle zrnko mi chutnalo. Takže díky za rozšíření obzorů.

MisaSutcliff
16.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Pojem bizzaro fiction u nás není díky knihám Carltona Mellicka III ničím neznámým. A jelikož naši domácí autoři mají k tomuhle žánru také co přidat, pojďme se podívat jak si s bizzarem poradila Kristina Haidingerová.

Novela V rozkvětu je pro mě zároveň řádným seznámením s autorky tvorbou. Příběh nás seznámí se Soňou, která dostane knihu, kterou nejspíš nikdy neměla otevřít. Ale tu chybu udělala a podívala se. Ten jediný pohled ji však přenesl dovnitř. Do podmanivě krásné a nebezpečné Zahrady, která podléhá zkáze a Soňa je údajně jediná, kdo ji dokáže zachránit. A pokud hádáte, že to nebude příjemná zkušenost, tak jste trefili hřebíček na hlavičku.

Představte si, že jste najednou nazí v cizím a potenciálně nepřátelském světě, kde jste prakticky nejmenším žijícím tvorem a veškerá zvířata, na která narazíte mluví hlasy vašich blízkých. A zároveň jde o svět, kde se vám i rostliny prahnou dostat do klína. Soňa ale nechce být spasitelem, jediné po čem touží je návrat domů. Její přání je však těžší splnit, než by se mohlo zdát naštěstí má však po boku ochránce, který nedopustí, aby se jí cokoliv stalo. Nebo ne?

V rozkvětu pro mě bylo rozhodně příjemným překvapením. Autorka vytvořila svět, který je bizarně krásný, ale kterému zároveň nechybí všudypřítomná aura nebezpečí a temnoty. A do toho světa poslala bezradnou dívku, která o tuhle spasitelskou misi nestála a jen chce domů Svým způsobem vám příběh může připomenout Alenku v říši divů, ovšem ve verzi pro dospělé. Tady ale po celou dobu tak nějak tušíte, že šťastný konec se konat nebude Nejraději byste tak Soňu objali, že jí její osud v nejmenším nezávidíte, ale sami byste se s tím asi nedokázali poprat o moc lépe.

Zpětně moc nechápu, proč jsem se do autorčiny tvorby nepustila už dříve, jelikož jednu z jejích knih mám roky v knihovně. Co si budeme, měla bych to co nejdříve napravit, jelikož touto novelou ukazuje, že má rozhodně co nabídnout!

Ronnie68
07.09.2023 4 z 5

Nebylo to špatné čtení... ale spíš jako představa takové noční můry...

Aya81
01.09.2023 2 z 5

Tohle mi prostě nekáplo do noty. Musím uznat, fantazii autorka má, vykreslení zahrady bylo barvité, ale nějak mi to celé přišlo jako napatlání jedné myšlenky přes druhou. Víc barev, víc bizarností, víc šokování, plynutí volných asociací s totálně sjetým kormidelníkem. Hlavní hrdinka tak trošku kravka. Třeba příště.

Terva
18.08.2023 5 z 5

Tohle celé
je film,
fantastický film,
a já některé scény
prostě vystřihnu!

Kristina Haidingerová se mi dostala do paměti díky sestavování povídek do svazku Bizzaropolis. Musím však krutě přiznat, že jsem od paní spisovatelky ještě nic nečetl. Sice mám od ní doma, dokonce i podepsanou, knihu Děti Raumy, ale ještě nebyl ten správný čas se do ní pustit. V rozkvětu jsem si pořídil hlavně proto, že to slibovalo dobré bizzáro . . . a je to malé. Vlastně je to taková trochu delší povídka. Tak že nehrozilo, že kdyby se mi to nelíbilo, že bych to nedočetl. Avšak opak byl pravdou, byl jsem naštvaný, že už to končí.

Malá ochutnávka:
Tohle je ráj! Řekl Emanuel tiše. Na nic nečekej a ponoř se. Voda léčí.
. . . Nežijou tam odporný, nadržený rybí bestie? Pochybovala Soňa hlasem už ale zjihlým dojetím.
Jsou tam rostliny a tvorové, který se tě ani nedotknou. Právě oni sytí vodu všelékem. Přesvědč se sama!

V rozkvětu mě velmi bavilo. Nenudil jsem se ani chvilku. Příběh dívky, která se propadne "za papír" a prožívá kruté útoky rostlin a zvířat. Nemusím snad dodávat, že se převážně jedná o sexuální útoky. Bizzárko jedna báseň. Kloubí se tu děs i krása v jednom. To střídání okolností vás nutí být neustále ve střehu a fandit hlavní hrdince, aby se z toho dostala. Ve světě, kde cítíte jen bolest nebo rozkoš není žádná sranda žít. Je to něco jako cukr a bič. Jenže, když hrozí, že budete čekat na bič, zatím, co si užíváte rozkoš . . . to je bizzaro. Tak že jo, tohle bylo dobré a kdo má rád tento styl příběhů, ten ať si knížečku pořídí. Doporučuji!

Citát: Tvor jí připadal děsivý svojí obludnou velikostí, ale zároveň překrásný.

Morbidus
17.08.2023 4 z 5

Až tolik mě to v zásadě nenakoplo. Přitom to má nápad, některé scény jsou dost nepříjemné a fantazie teče plnými proudy. V jádru je to neklasický příběh o magické knize, přičemž nejde o prastarý grimoár, ale svazek plný stereogramů. Čtenáři dlouhodobě věrní nakladatelství Golden Dog si při této příležitosti možná vybaví autorčinu povídku Stereogram z knihy Vostrá krása. Minimálně jsem si ji musel u určité kapitoly vyhledat (...a našel jsem, co jsem si myslel).
Ovšem i přes dobře rozjetý začátek a odpíchnutí se od zmíněné povídky děj trochu přešlapuje na místě. Ano, nádherně psychedelická krajina a její obyvatelé se mění a cizorodá pravidla světa rozhodně zaujmou. Nicméně samotná hrdinka knihy skoro po celou dobu spíše jen pasivně pozoruje a aktivní je vůči ní zejména okolní prostředí. Navíc je v pozadí rozjeto několik linek, které se tváří důležitě, ale nakonec nehrají významnější roli. Závěr i přesto uspokojí. Jít v hodnocení výš mě nakonec přiměly ilustrace (kontrast je skvělá věc) a celková vymazlenost knihy, snad jen... proč jsem v ní nenašel žádný stereogram?
Kniha V rozkvětu rozhodně potěší všechny milovníky literárních experimentů.

iv.ča
14.08.2023 3 z 5

Rozhodně originální, abstraktní, zvrhlý.

ka.dudk
06.06.2023 3 z 5

Docela slušná dávka zvrhlosti ve světě jak pro Alenku v říši divů. Nic není jak má být a moje představivost jela na plný obrátky. Malinko bizarní, šílený příběh jedné ženy.
První autorčina kniha a možná ne poslední.

Shaxx
27.03.2023 4 z 5

Další Zrnko temnoty, má oblíbená edice od Golden Dogu, tentokrát české bizzaro v podání Kristiny Haidingerové, plné fantaskna, flóry, fauny a tak trochu zvrhlého erotična. Po dočtení jsem ráda, že od autorky doma mám další knihu k přečtení, protože její styl psaní mi sedl. Nečetla jsem anotaci a pustila se směle do toho, ani jsem si vlastně tak moc důkladně neprohlížela obálku (a pokud jste tak neučinili taky, věřím, že po určité pasáži v knize si tu obálku půjdete prohlídnout). Prostředí silně útočí na vjemy, plno barev, vlhký vzduch džungle, třepotání křídel, čtenáře to pohltí jako soustředění se na stereogram, který zde hraje nemalou roli. Povedený bizzárek :)

Malarkey
09.11.2022 4 z 5

Zrnka temnot z Golden Dogu neberou konce a neustále si udržují svojí kvalitářskou formu. Důkazem budiž i tento kousek s názvem V rozkvětu.

Od Kristiny Haidingerové jsem ještě nic pořádně nečetl. Byl jsem tedy hodně zvědavý, co se zde bude dít. Domnělý, poměrně běžný, start běžného života. Nějaké to rande, setkání v klubu…a pak to přijde. Bizzaro jak vyšité. Hlavní hrdinka se probere v jistém psychedelicky znějícím světě a začíná ta správná sranda…nebo děs. Záleží, jak k tomu chcete přistupovat.

Autorka skvěle popisuje. Bavilo mě číst to, jak umě si tu textařsky hraje ve světě, který tu popisuje tak precizně, jak kdyby ho sama po konzumaci houbiček zažila. Fakt šílenost jak vyšitá. I když, pravda, šílenost to úplně pro každého není. K těm bizarním motivům se tu totiž vetře ještě trošičku násilnický a hlavně sexuální motiv, což na klidu čtenářovi opravdu nedodá.

Třeba u mě to ve výsledku způsobilo, že po přečtení jsem vůbec nevěděl, co si myslet. Být znechucen nebo fascinován? Nakonec jsem byl oboje.

Janniska
07.11.2022 5 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou,ve skupině Stephena Kinga byla zmínka a dobře jsem udělala že jsem ji(bylo jich víc) obědnala.Zajímavé počtení.Taková trochu porno Alenka v říši divů.Styl psaní mi je sympatický , byla to lahodná jednohubka.

666Jitka
12.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Další zrnko temnoty - tentokrát podané v surrealistickém fantasy hororovém hávu. Pestrobarevný, nevšední a místy až nechutný příběh nás prostřednictvím brány, která se ukrývá v knize stereogramů, zavede do úžasného světa fantazie Tvůrce, jenž na první pohled může působit jako ráj, ale jen do chvíle než se hlavní hrdinka stane obětí mnohonásobného znásilnění jak rostlinstvem, tak hmyzem. Musím přiznat, že chvílemi mi při čtení bylo úzko, až na zvracení, z věru šokujících a odporných Soniných zážitků. Také představa, že se nemůžu dostat z jakéhokoliv místa pryč, je pro mě dost děsivá.

LucYfer666
11.10.2022 5 z 5

Tahle kniha má jedinou chybu, že nevyšla v zahraničí. Byla by z toho bomba. Jsem hodně zvědav, kam až se Kristina Haidingerová posune dál v budoucnosti.

Valihrašek
04.10.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila, vytáhla mě do světa,,, úplně jiného, pro někoho odpad, pro mě super čtení, každý máme svůj svět a svůj názor. Mě se to líbilo. Děkuji