V příboji osudu

V příboji osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156864/mid_v-priboji-osudu-A1S-156864.jpg 4 8 3

Dívčí román se odehrává na počátku století převážně na moři a částečně v Berlíně. Romantický příběh Rosmarie, která při plavbě z Japonska dostane darem cenný prsten, o který však za podivných okolností přijde

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Was ist mit Rosemarie? , 1983


více info...

Přidat komentář

jana-cisarova
08.11.2023 4 z 5

Rosmarie cestuje se svým otcem z Japonska, kde působil z pověření své firmy. Zároveň s nimi cestuje jeho mladý kolega doktor, který se velmi dobře zapracoval a měl jeho sympatie. Rosmarie s Heinzem našli v sobě zalíbení. Její otec se bohužel musel podrobit operaci, kterou nešlo odložit, a rozhodl se absolvovat ji v jednom sanatoriu v Honolulu, kde parník končil cestu, a ostatní cestující pokračovali jinou lodí.
Mladí lidé byli nešťastní, že se musí rozloučit. Heinz jí věnoval jako talisman prsten, který dostal od matky na smrtelné posteli. Oba mladí lidé to pokládali za tajné zasnoubení.
Na lodi byla mladá žena, která se do Heinze zamilovala a usilovala o něho. Uchýlila se k podvodu. Jméno Rosmarie mohlo být zneuctěno a hrozilo, že se mladí snoubenci k sobě nedostanou.
Příběh z doby začátku minulého století se mi líbil, dávám mu čtyři hvězdičky.

Rose-Mary
08.11.2023 4 z 5

Romantický příběh se odehrává zčásti na lodi, která plula z Japonska, z části v Honolulu, kam se hlavní hrdinka se svým otcem museli uchýlit kvůli jeho operaci. Cestoval s nimi mladý doktor, spolupracovník dívčina otce, se kterým si s Rosemarií byli moc blízcí. On musel pokračovat v cestě domů do Berlína.
Jejich tajnou lásku a tajné tiché zasnoubení bylo ohroženo intrikami jiné ženy, Američanky, která chtěla mladého muže získat pro sebe. Domluvila se s dalším cestujícím, klenotníkem, že spolu zahrají roli, aby na nevinnost a čest Rosemarie padl stín podezření z nevěry.
Dále se děj odehrával v Berlíně. Jako v každém romantickém příběhu vše nakonec skončilo dobře. Kniha se četla dobře a poměrně rychle, měla jsem ji brzy přečtenou.


Marekh
25.08.2020 4 z 5

Jak vidím, jsem první, který hodnotí tuto knihu. Knihu si koupila v minulosti mamka, po čase jsem se pustil také do četby této knihy. Už je to hodně let, co jsem knihu četl, takže na obsah knihy si už nevzpomínám. Určitě se jedná o romantický příběh, ve které se vyskytuje láska, kniha je určená zejména pro ženy. Myslím si, že se mi kniha líbila. :)