V knihovně je lev

V knihovně je lev https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447919/bmid_v-knihovne-je-lev-iFE-447919.jpg 5 114 41

V knihovně paní Kábrtové je každý vítán. Pokud tedy neporušuje výpůjční řád, neběhá a nedělá rámus! Takže když do knihovny jednoho dne přijde lev, není důvod, proč by si s dětmi nemohl poslechnout pohádku. Zanedlouho si čtenáři už ani nedokážou představit, že by toho sympatického lva v knihovně neměli. Pomáhá olizovat obálky s upomínkami, vysazuje děti pro knížky do vyšších polic a kdykoli se předčítá pohádka, nesmí mezi posluchači chybět. Jenže pak se najednou všechno zvrtne a lev poruší výpůjční řád...... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Library Lion


více info...

Přidat komentář

jasminecka
04.01.2024 5 z 5

Tak tohle me dojalo. Chysta se testovani na detech :)

MakiMel
14.08.2023 5 z 5

Krásný a krátký příběh o tom jak se chovat v knihovně a že porušit někdy řád z dobrého důvodu může být užitečné. Nádherné ilustrace. Skvělá věc pro lekce s dětmi.


bibi.r
21.07.2023 5 z 5

Pro děti 3+

Moc krásně ilustrovaná a příběh moc potěšil. Už vím, co budu menším dětem předčítat na infolekcích :).

Akvabela
06.06.2023 5 z 5

Moc milá kniha!

Knihomolka506
12.03.2023 5 z 5

Víkend krásné zakončený nejen knihou , ale zvláštním pocitem , že dnes dočitam poslední knihu jako 22 letá , zítra novou jako 23 letá :)
Na úvod řeknu, že takovou paní Kábrtovou máme v místní knihovně, teda měli jsme , dokud neodešla do důchodu :)
Lev v knihovně ? Paní knihovnice ani tamější děti, kterým předčítá pohádku proti němu nic nemají, vždyť i zvíře, král zvířat může být velkým pomocníkem. Hop a už jede dítě na hřbetu, vozí je nejen pro radost volně po knihovně , ale malým a vášnivým čtenářům pomáhá zdolat překážky v podobě poliček a vysokých regálů. Jednou se ale něco změní, řád knihovny je nutno dodržovat...

IVANA0123
04.03.2023 4 z 5

Pěkné obrázky a úsměvný příběh o pravidlech, která jsou nutná, ale občas je třeba je porušit. Velké sympatie má paní Kábrtová. Jenom se bojím, že malí čtenáři budou při první návštěvě knihovny zklamaní, že tam někdo chybí.. Milá jednohubka pro malé děti.
(3/23)

ZuK1
03.03.2023 5 z 5

Naprosto kouzelná dětská knížka! Příběh i ilustrace :-).

Vera Silent
18.01.2023 5 z 5

Synovi jsou teprve dva a tak je to u knizek s nerymovanym textem vzdycky otazka, jestli ho to zaujme nebo ne. Lev se mu libi. Ma rad obrazky, jmena (z nejakeho duvodu je prijmeni Kabrtova srandovni), dokonce uz mi u kazuje na obrazky a vypravi mi to defakto sam. Je to zkratka dobra kombinace psaneho textu a zaroven dostatku obrazku i snadno pochopitelneho deje, ktery neni prilis abstraktni.

broskev28
19.10.2022 4 z 5

Jak napsali již mnozí přede mnou: "Chceme taky lva do knihovny!" - to budou určitě volat i naši malí čtenáři. Výborný nápad, milé provedení a ty ilustrace! Hned bych se o takového (ne)plyšáka opřela a četla a četla; jak ten by krásně hřál . . .
P.S. Velká poklona panu překladateli: to, co mě nepříjemně zarazilo v jinak povedené knížce Jsem zlodějka?, se tady nestalo. Pan Urban i paní Kábrtová budou znít našim maloškům známě. A pro milovníky Járy Cimrmana to bude také milé překvapení!

Bonda
09.09.2022 4 z 5

Líbivé. Čtivé, krátké, celkem vkusné, celkem nápadité a nechybí lehounká "podvratnost" (hlavní ukrytá myšlenka: dodržovat řád není dobré za všech okolností, v životě jsou i důležitější věci). Takové nesmělé a ne zcela dotažené cinknutí o rebelství. Líbí se mi, že příběh vykresluje knihovny jako místo snů, kde každý (dokonce i lev) velice touží být. Zobrazení knihovny je ale bohužel zřetelně staromódní a na obou zobrazených knihovnících by se dalo dobře ukázat vytvoření postavy dle stereotypu. Ilustrace v retro stylu a existence lístkového katalogu v knihovně mě přiměly podívat se, kdy byl prvně vydán originál. Rok 2006 byl trochu překvapení. Kniha má pro mě celkově i přes své přednosti nakročeno ke kýči.

Petass
29.08.2022 4 z 5

Krásné ilustrace, milý srozumitelný krátký text. Starší ji četla mladšímu nečtenáři a spokojení byli oba. Syn si ji vypůjčil z knihovny už poněkolikáté. Je to přesně ten typ knížky, kterou si může vaše dítě zamilovat a nebude ji chtít dát z ruky. Doporučuji!

Šebestová3
17.03.2022 5 z 5

Geniální. Krásné ilustrace a příběh s moc hezkým a poučným dějem. Nejen o tom, že se v knihovně nekřičí, v případě lva tedy neřve :-) ale i o všeobecné toleranci a nevylučování ostatních z kolektivu. Kouzelná knížka, skvělá pro předškolní děti.

ddkk
04.03.2022 5 z 5

Moc hezký příběh o lvovi, který se zatoulal do knihovny a nechtěně tam nějak porušil knihovní řád. Jenže to napravil a stal se jejím oblíbeným a užitečným inventářem. Navíc měl moc rád pohádky a děti...Krásné obrázky, srozumitelný text a laskavý příběh. Moc se nám to s malým vnoučkem líbilo, zvláště pak to, jak lev po sobě nechal dětičky lézt. Prostě trefa!

Doporučuji.

capricornus
24.11.2021 5 z 5

Krása! Někdy se vyplatí porušit řád...

LunaL.
30.09.2021 5 z 5

Nádherná knížka!! Přečtete ji sice dětem během chvilky, ale děj a ilustrace stojí za to! :) Synovi se tak líbila, že jsme ji za jeden den četli dvakrát. Milé, vtipné, originální.
Určitě doporučuji, bude se líbit dětem i rodičům :)

Pokorna_Praha
13.05.2021 5 z 5

Dokonalost" Ty ilustrace a ten příběh" Kniha pro všechny věky, pro malé i velké, vážně jsem si jí užila já i děti a četli jsme jí asi patnáctkrát během měsíce co jsme jí měli půjčenou z knihovny :-)

Josh
31.03.2021 5 z 5

Jak lépe zakončit březen (v lockdownu) jako "měsíc knihy"? SKVOSTEM !! co víc, skvostem pro DĚTI A DOSPĚLÉ !!!! Vůbec nebudete „řešit“, že nemáte čas na čtení, přečtete ji ani nebudete vědět jak…. a ne jednou :o))

Tahle kniha je nejen ověnčená mnoha cenami, její autorka je úžasná americká spisovatelka dětských knih (u nás se alespoň tahle konečně vydala), ale především sama o sobě je prostě nádherná - od titulní strany, přes grafiku, kouzlo příběhu až po poslední stranu s poučením pro děti i nás dospělé….

Po přečtení tohoto příběhu se totiž DĚTI budou nebojácně rozhlížet v knihovně (až je otevřou:o)) zda neuvidí v uličce chlupaté velké zvíře a DOSPĚLÍ na ulici, protože lev, který neběhá, nedělá rámus a neporušuje výpůjční řád, nebo přece jen ano? se do téhle doby může hodit…. Navíc je našim národním symbolem :o))

alcahanca
26.03.2021 5 z 5

Milá, laskavá knížka s překrásnými ilustracemi. Škoda, že dcera je už náctiletá, ráda bych si ji přečetla s ní. ;-)

Varjohukka
18.03.2021 5 z 5

Nádherně ilustrovaná knížka pro děti se zajímavým příběhem. Dcerka (4) měla ze začátku trochu strach, že se bude lva bát, ale pak zjistila, že je hodný a už bylo vše v pořádku.

Atlantis
16.03.2021 5 z 5

Velice příjemná kniha. Ano, mohli byste argumentovat, že za svoje peníze nedostanete moc textu. Ale jinak jde o krásně ilustrovanou knihu a i ten příběh, i když svižný, tak má určitou hloubku, dokonce malé napětí pro menší diváky. Tohle se zkrátka povedlo.

Štítky knihy

lvi knihovny pro děti od 3 let pro děti od 4 let

Autorovy knížky

Michelle Knudsen
americká, 1974
2020  97%V knihovně je lev

Kniha V knihovně je lev je v

Přečtených137x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených18x
Knihotéce11x
Chystám se číst25x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x