Erik / Pohyblivé obrázky

Erik / Pohyblivé obrázky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50661/bmid_erik-pohyblive-obrazky-2Wu-50661.png 4 224 8

Další vázaná bohatě ilustrovaná dvojkniha z populární fantasy série Úžasná Zeměplocha.

Přidat komentář

FirstDaw8ID
29.08.2023 4 z 5

(SPOILER) ERIK:
Jako čtenář neznalý Pratchetta jsem očekával knihu nabitou neskutečným, neustálým a hlavně chytrým humorem. Ve finále jsem se u nějakých úseků pousmál, nebylo to tak třeskuté, jak jsem očekával od spisovatele s tak legendárním statusem. Trochu nechápu tu podstatu toho vymyslet si fantasy svět, ve kterém se zrcadlí naše historie, jen je to jinak pojmenované. Čekal jsem mnohem kreativnější svět. Ve finále bych byl nejraději, kdyby se celá knížka točila kolem té pekelné říše, tam jsem se bavil nejvíc a mělo to největší potenciál.

POHYBLIVÉ OBRÁZKY:
Parádní kniha, u které jsem se smál nahlas. Parodická tvorba snímků, kde místo důmyslného technického zařízení maluje výjevy před sebou parta skřítků v krabičce za neustálého popohánění malým bičem (a navíc se jim musí pravidelně kydat)? To je vážně krásně a vtipně vymyšleno a je to jen jeden z mála střípků, který mě chytil a nepustil. Dělat si legraci ze vzniku celého filmového průmyslu, slavných snímků, mýtusu Cthulhu atd...do toho postavy jako knihovník nebo Gaspoda, které nepřestanou bavit ani na chvíli, všechno si to vážně krásně sedlo a já si to užil. Navíc se dozvíte, jak upravit váš plnovous tak, aby to vypadalo, že nosíte falešný. To se přeci může báječně hodit!

Jessy
15.01.2023 3 z 5

Četbou této knihy jsem dala T. Pratchettovi druhou šanci stát se jeho fanynkou. Bohužel musím konstatovat, že se tak nestalo. Poměrně dlouho jsem čekala až se děj rozjede a někdo se stane hlavní postavou, přesto mě kniha prostě nebavila. Určité narážky na současnost či naši minulost mě pobavily, ale to bylo asi tak vše co mě zaujalo. Přesto si myslím, že Pratchett si své čtenáře zaslouží, protože píše dobře a mnohé může bavit jím vymyšlené světy, představivost a schopnost spojit nespojitelné mu nelze upřít.


Hobo
24.04.2022 5 z 5

Z Pratchetta může být čtenář buď naprosto odvázanej, nebo zblblej. Bohu díky za Pratchetta!

kamibe
03.08.2019

Mám ráda tyhle dvouknihy - kvůli výrazným obrázkům. Erik byl zábavný a ráda jsem se znovu setkala s Mrakoplašem. Pohyblivé obrázky považuji z těch dosud přečtených knih za nejsilnější. Obdivuji autora za tu spoustu znalostí, které zde opět prokazuje, obdivuji ho za dobře mířené vtipnosti na cokoli, co tak dobře známe z našeho světa, a nejvíce ho obdivuji za to, jak toto vše dokáže ještě obohatit o širší dimenzi něčeho, co nás všechny přesahuje a čemu mnohdy odmítáme věřit.

Mergirus
22.06.2018 4 z 5

V Erikovi autor postavil legendu o trojské válce a krásné Heleěn úplně na hlavu, čímž mě opravdu pobavil. A konečně se objevil můj oblíbený hrdina i se svým stonožičkovým psíkem. Pohyblivé obrázky si zas vzaly na paškál slavný Hollywood. Pratchett mi zlepšil den, děkuji.

V.lee
19.08.2017 5 z 5

Erik jakožto démonolog kterému dělá garde můj oblíbenec Mrakoplaš prostě paráda :-)
geniálně promyšlené peklo SUPER Mr.Pratchett se svým originálním stylem psaní mě nepřestává i po několika titulech překvapovat,Pohyblivé obrázky Aťsepicnu jestli nepobaví :-)

Dandy87
08.03.2015 4 z 5

Pokud se člověk chce zasmát a odpočinout si od příběhů točících se kolem masových vrahů a nesmrtelných detektivů, je Pratchett to pravé. Erik je slabší odvar typických Pratchettovek, ale v Pohyblivých obrázcích se autor opět vrací ke svému geniálnímu stylu, který vás chytne a nepustí, dokud nezjistíte, že jste se ocitli na poslední stránce.

Alix
04.02.2011 5 z 5

Erik je pubertální démonolog-amatér a právě proto zažije spoustu dobrodružství s tím, kdo démonem vůbec není. Se zbabělým mágem Mrakoplašem. Jestli se ale chcete dovědět, jak to opravdu bylo s trojskou válkou, jak vypadá peklo a že není zrovna nejlepší nápad, chtít splnění třech přání, dejte se do čtení!

Štítky knihy

Zeměplocha

Autorovy další knížky

Terry Pratchett
britská, 1948 - 2015
1993  84%Barva kouzel
1997  87%Dobrá znamení
2007  77%Darwinovy hodinky
2003  94%Noční hlídka
1995  93%Stráže! Stráže!

Kniha Erik / Pohyblivé obrázky je v

Právě čtených1x
Přečtených388x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených14x
Knihotéce99x
Chystám se číst29x
Chci si koupit15x