Utajené dějiny Čech I.-II.

Utajené dějiny Čech I.-II. https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205668/utajene-dejiny-cech-i-ii-205668.png 4 24 24

Dějiny Čech od pravěku po nástup osvícenství z netradičního úhlu. Souborné vydání obou dílů v jednom svazku.

Přidat komentář

JiMi017
06.02.2022 5 z 5

Knihu mi půjčila kamarádka se slovy ,,To si přečti, bude Tě to zajímat!".
Vzhledem k tomu, že mám rád historii, tak jsem byl i pro a očekával jsem, že se dozvím informace, o kterých se nepíše v běžných knihách. Nečekal jsem však, že kniha se dívá na historii úplně z jiného pohledu a to z pohledu působení energie země, ,,dobra a zla".
Po prvních kapitolách jsem si nebyl nejistý, ale jak jsem se postupně probíral historii stále kupředu a začaly se tam objevovat historické postavy, které jsou známé, tak mě kniha zajímala více a více. Jednotlivé historické postavy se tam ukazují v jiném světle, než nám byly známy. Knihu doporučím každému, kdo se chce podívat na historii z jiného náhledu a má rád i tzv. ezoterické věci. Není to sci-fi, ani duchovně zaměřená kniha, i když některé pasáže nás k těmto tématikám směrují. Po uvážení dávám 5*. Těším si na třetí díl, že si přečtu, který jde až do roku 1945.

bábuška
04.09.2018 5 z 5

Tato kniha se nedala číst jako obyčejný román ale pěkně pomalu a často se vracet o pár stránek zpět. A z těch se na mě hrnulo takové množství neznámých informací, přetěžko jsem ve své hlavě pátrala co o té či oné události vím. Od sžívání s krajinou, brát na zřetel 'nelidi' a 'beztělce' , prapůvodní kultury, démony a věštkyně, povátné háje a válka čarodějnic, kopce keltů, chaos. A chaos i v mé hlavě a zase se musím vracet zpět. Až o mnoho stránek dál se chytám, už se objevují zmínky o dění v České kotlině, o Přemyslovcích něco trochu jiného než je ve školních osnovách a pomalu doputujeme k zavádění křesťanství, husitské době a končíme začátkem 13.století. Konečně jem se dozvěděla jméno kardinála Guilana Cesariniho, který po porážce křižáků husity u Domažlic při útěku ztratil klobouk a jako památka je ve vesnici Kout na Šumavě postaven gloriot jménem Klobouk. Tam jsem osobně byla, tato drobnůstka v knize nebyla. Kdo má historii rád, počte si.


gad
14.09.2016 3 z 5

Od druidů až k době osvícenecké. Netradiční pohled na historii naší země, který ne každý přijme. Zajímavé čtení.

Autoři knihy

Aleš Česal
česká, 1976
Otomar Dvořák
česká, 1951
Vladimír Mátl
česká, 1952