Utajené dějiny Čech I.-II.

Utajené dějiny Čech I.-II. https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205668/utajene-dejiny-cech-i-ii-205668.png 4 23 3

Dějiny Čech od pravěku po nástup osvícenství z netradičního úhlu. Souborné vydání obou dílů v jednom svazku.

Přidat komentář

JiMi017
06.02.2022 5 z 5

Knihu mi půjčila kamarádka se slovy ,,To si přečti, bude Tě to zajímat!".
Vzhledem k tomu, že mám rád historii, tak jsem byl i pro a očekával jsem, že se dozvím informace, o kterých se nepíše v běžných knihách. Nečekal jsem však, že kniha se dívá na historii úplně z jiného pohledu a to z pohledu působení energie země, ,,dobra a zla".
Po prvních kapitolách jsem si nebyl nejistý, ale jak jsem se postupně probíral historii stále kupředu a začaly se tam objevovat historické postavy, které jsou známé, tak mě kniha zajímala více a více. Jednotlivé historické postavy se tam ukazují v jiném světle, než nám byly známy. Knihu doporučím každému, kdo se chce podívat na historii z jiného náhledu a má rád i tzv. ezoterické věci. Není to sci-fi, ani duchovně zaměřená kniha, i když některé pasáže nás k těmto tématikám směrují. Po uvážení dávám 5*. Těším si na třetí díl, že si přečtu, který jde až do roku 1945.

bábuška
04.09.2018 5 z 5

Tato kniha se nedala číst jako obyčejný román ale pěkně pomalu a často se vracet o pár stránek zpět. A z těch se na mě hrnulo takové množství neznámých informací, přetěžko jsem ve své hlavě pátrala co o té či oné události vím. Od sžívání s krajinou, brát na zřetel 'nelidi' a 'beztělce' , prapůvodní kultury, démony a věštkyně, povátné háje a válka čarodějnic, kopce keltů, chaos. A chaos i v mé hlavě a zase se musím vracet zpět. Až o mnoho stránek dál se chytám, už se objevují zmínky o dění v České kotlině, o Přemyslovcích něco trochu jiného než je ve školních osnovách a pomalu doputujeme k zavádění křesťanství, husitské době a končíme začátkem 13.století. Konečně jem se dozvěděla jméno kardinála Guilana Cesariniho, který po porážce křižáků husity u Domažlic při útěku ztratil klobouk a jako památka je ve vesnici Kout na Šumavě postaven gloriot jménem Klobouk. Tam jsem osobně byla, tato drobnůstka v knize nebyla. Kdo má historii rád, počte si.


gad
14.09.2016 3 z 5

Od druidů až k době osvícenecké. Netradiční pohled na historii naší země, který ne každý přijme. Zajímavé čtení.

Autoři knihy

Aleš Česal
česká, 1976
Otomar Dvořák
česká, 1951
Vladimír Mátl
česká, 1952

Kniha Utajené dějiny Čech I.-II. je v

Právě čtených1x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených6x
Knihotéce64x
Chystám se číst10x
Chci si koupit9x