Úspěch je pro vás

Úspěch je pro vás https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424976/bmid_uspech-je-pro-vas-498-424976.png 4 13 13

Známý autor David Hawkins vás v této knize seznámí s tím, jak dosáhnout úspěchu na všech úrovních vašeho života. Poradí, jak si na svoji stranu naklonit štěstí, ale ukáže i praktiky, abyste pouze na štěstí závislí nebyli. Kniha volně navazuje na autorův bestseller Moc versus síla. Sám autor tvrdí, že se mu v knize podařilo dekódovat klíče k úspěchu.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Success is for you , 2016


více info...

Přidat komentář

Káťa484
15.04.2023 4 z 5

Kniha je plná inspirace k úspěchu. I když se autor spíše zaměřil na stravovací zařízení, "úspěšný člověk" dokáže po přečtení této knihy informace přenést i do jiného oboru.

Lily101
05.09.2022 3 z 5

Je na škodu, že většina příkladů se vztahuje restaurací a obchodů (hl. s potravinami či “smíšenými”/tedy, kde koupíte nejen potraviny, ale i oblečení/). Na druhou stranu je to představitelnější, než kdyby žádný příklad uveden nebyl. V knize se objevují i rady ve výše uvedených “odvětvích” podnikání, což, jak píše paní mariva, je škoda pro jiné “odvětví”.

Dále mi přijde, že je kniha místy hooodně americká. Autor se snaží vše doložit tím, že to také dělal a byl v tom úspěšný (např. jsem nepochopila, jak mohl v osobním životě vydělat milióny? a proč jako lékař musel zakusit všechny možné profese, trochu se domnívaje, že jde spíš o zvýšení důvěry čtenáře týkající se obsahu knihy).

S některými skutečnostmi v knize uváděnými nesouhlasím (aspoň v našem prostředí a asi i “mentalitě” neuvěřitelné). Na druhou stranu mi nějaké skutečnosti “otevřely oči” a rozšířily obzory.

Co hodnotím nejhůře je to, že hlavní princip/informace v knize zůstává neobjasněná, jakoby si autor chtěl tu nejstěžejnější skutečnost nechat pro sebe. Za mě ale nejdůležitější. Tato záležitost je krátce “okecána” (“omáčkou”) a nevysvětlena, ba ani nerozebrána. Za to hodně ubírám hodnocení. Tři hvězdičky dávám za to, že nad obligatorně hodnocenou snahu autora i celého týmu za vydáním knihy stojící, jsem se dozvěděla pár skutečností, které mi daly nahlédnout na jinou perspektivu věcí, a to očima úspěšných lidí (kniha není primárně o tomto, ale dozvíte se zajímavé informace). #prvniknihazari


včelařka
07.12.2021 3 z 5

Vnitřní integrita a vědomí smyslu je základ úspěchu.... Příjemné čtení.

GepardLady
24.05.2020 4 z 5

V porovnání s knihou Vzestup po úrovních vědomí, kterou jsem četla jako první, je tahle jiná, není tak "odborná" a je spíš přátelským monologem dr. Hawkinse k těm, kteří chtějí naslouchat. Vzestup po úrovních vědomí nepřekoná, ale i tak podává ryzí pravdu, kterou, jak sám píše, sice všichni známe, ale potřebujeme si ji uvědomit tím, že nám ji někdo řekne. Povídání o konkrétních případech někdy bylo zbytečně podrobné (vycházelo z vlastního prožitku dr. Hawkinse), ale celkově je to příjemné čtení :-)

BStone
23.02.2020 4 z 5

Skvělé rady pro všechny, kteří chtějí nějakým způsobem být úspěšní, nebo podnikat, ale nejen pro ně. Pohled lékaře, autora a výzkumníka na tuto činnost je opravdu osvěžující a zajímavý. Autobiografie v doslovu je mimořádná.

mariva
13.11.2019 4 z 5

Zajímavá kniha, i když mé pocity z ní jsou trochu rozpačité. Na jedné straně obsahuje myšlenky, se kterými nelze než souhlasit. Na druhé straně na mě příliš teorie. Škoda, že většina rad pro podnikatele je z oblasti gastro provozů. Podle toho, co jsem si četla u jeho dalších knih, tato je asi o něco slabší. Nejzajímavější byla závěrečná autobiografická poznámka (která se zřejmě v dalších knihách opakuje).