Uši džungle

Uši džungle https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69593/bmid_usi-dzungle-Dyq-69593.jpg 4 7 5

Špionážní román s motivy science-fiction je situován do Vietnamu v době války s Američany. Na pozadí bojového prostředí obou stran líčí jednu zdařilou akci vietnamské kontrarozvědky v souboji s americkými senzory, odposlouchávacími přístroji nazývanými uši džungle.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Práce
Originální název:

Les Oreilles de jungle , 1972


více info...

Přidat komentář

heavy66
05.11.2022 4 z 5

Zajímavě vymyšlený příběh z války ve Vietnamu. Dnes mají armády dokonalejší zařízení ke sledování každého nepatrného objektu na zemském povrchu nebo pod ním, ve dne jako v noci. Ale džungle má svoje uši ozbrojené jen lukem a oštěpem, které dokáží přinutit přetechnizovanou civilizaci, aby jim pomohla se sháněním potravy.

Tatsume
03.06.2016

Doporučuji všem, kteří mají rádi válečnou literaturu, a speciálně válku ve Vietnamu. Psáno z pohledu Američanů i Vietnamců (resp. Číňanů...)


nabber
31.12.2013

Mrazí v zádech, jaké vyspělé technologie musí mít dnes armády, když v dobách kdy jsme my tu přetáčeli prstem cívky bateriového magnetofonu Start už nad Vietnamem létaly bombardéry řízené počítači. Ostatně na zemi proti nim "bojovaly" právě takové "sranda" magnetofony zřejmě české provenience.

Tajnůstkář
31.12.2013 5 z 5

Americká armáda a výzvědné služby jsou neustále o několik kroků v technice napřed před ostatním světem. To přináší bojové úspěchy v počátcích vojenských konfliktů. Nejinak tomu bylo za války ve Vietnamu a přesto z většiny konfliktů, z dlouhodobého pohledu Amerika jako jednoznačný vítěz většinou nevychází. V probíhajícím konfliktu se podařilo Vietnamcům využít sílu amerického bombardovacího letectva k vlastním cílům a tak Američané s obrovským nasazením a prostředky často bojovali proti imaginárnímu nepříteli. Ve vleklé partizánské válce nakonec špičková technika a mohutná síla neprosadila. Knížka nadchne ty kdož mají technického ducha a rádi čtou válečná témata s nádechem konspirace. Ozývají se hlasy, že fakta v knížce nejsou podle reality, ale technicky vše co v publikaci je psáno možné v té době bylo a nevymyká se to tomu co pamětníci pamatují. Je to napsáno dobře a stojí to za to přečíst.

Ječmínek
31.05.2012 3 z 5

Sice se jedná o trochu naivní dílko, stojí však na dobrém nápadu, je zajímavé a ke konci se snaží zapůsobit i na city. Čtenář, který má rád válečné knihy a zajímá se o válku ve Vietnamu, se nebude určitě nudit.