Revoluce

Revoluce https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475337/bmid_revoluce-EF8-475337.jpg 4 384 83

Underground série

< 2. díl

Svět se ponořil do temnoty, ale Praha City je šťastné město plné neonů a milionů spokojených lidí. Alespoň to tvrdí zprávy City News. Jenže i redaktoři všudypřítomného televizního kanálu vědí, že pod povrchem bublá revolta. Korporace se rozpadají a po mnoha letech se chystají volby, které přinášejí nejen slovní přestřelky, ale i krev v ulicích. V těch ulicích, po nichž prý kráčí Digitální Mesiáš, jenž přišel spasit svět poté, co čarodějky selhaly. Detektiv Petr Vachten má ale jiné starosti. Umírají vlivní lidé a do City News přicházejí informace od jejich vraha, který si říká Zodiak. A co je nejhorší – digitální mládež propadla kouzlu retrorapových verzí písní Hany Zagorové! Vítejte v postapunkovém světě Františka Kotlety, který očaroval tisíce českých čtenářů a stal se bestsellerem lockdownů v roce 2020, 2044, 2056, 2077 a v doplněné verzi i v roce 2103.... celý text

Přidat komentář

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Velmi podobné předchozímu dílu. Cyberpunkový svět opět skvělý (škoda, že výlet mimo Prahu byl tak krátký až skoro odbytý). Závěr mi připadal malinko zmatený a uspěchaný, ale jinak se to samozřejmě četlo parádně a akce střídala akci. Škoda, že některé hlášky jsem už četl v jiných Kotletových dílech. Dost mě bavily narážky na aktuální/nedávné politické/kulturní dění v české společnosti.

hanzmb
21.02.2024 4 z 5

O trochu lepší než 1. díl. Ale pořád přetrvává pocit, že jde o špatnou kopii Hetešova Baltimoru. Už se tu objevuje i náznak příběhu, děj směřuje k nějakému vyvrcholení. Není to je nesmyslné střídání vražd a sexu. Bohužel kvalitám prvních autorových sérií se to nepřibližuje. Tak nevím, kdy dostanu chuť na nějakou další knihu od Kotlety. Ale od pana Kyši bych si rád přečetl brzy něco nového.


majxik
07.01.2024 4 z 5

Tyhle knížky se strašně blbě hodnotí hvězdičkama :) vlastně je to skvěle napsaný, odsejpá to, těšíte se na další zápletku na dalších stranách a dočtete to a chcete další díl, protože futuristická Praha v cyberpunkovém vesmíru je velmi zajímavá. Asi bych tomu dal 3.5 hvězdičky a ať vyrovnám jiný komentář tak to zaokrouhlím nahoru.

PS: Nechce k té knížce někdo udělat soundtrack? :D

Janadvorackova
18.11.2023 3 z 5

Začíná to ve stoce. Břečka čvachtá a smrdí, blemcavě odkapává a hledané nemluvně řve jako tur. Obyvatelé stok, ještě nižší level než bezdomovci, a to jsem si myslela, že už nic takového existovat nemůže, jsou perfektní :).
Péťa má další práci. Nebo že by pokračoval v té dosavadní?
Vílí zjev ve stoce a remixy songů... pane bože, proóóč :)!? Nezbavím se toho, stanice, kde to hrají, nám jede v práci...

Líbí se mi podoba Prahy, fakt líbí. Hlášky a sprosťárny k tomu také patří, a kdyby tady nebylo poměrně hloupé pětibodové hodnocení, vyjádřila bych svůj dojem z knihy něčím jako tři a půl.
Furt jsem ale poměrně věrnou čtenářkou, jojo, jen tak dál.

toni-az
06.08.2023 3 z 5

Jako nebylo to zlý, ale proti tomu prvnéímu dílu mi to přišlo tak nějak nemastný neslaný. Pár fajn záseků, ale jinak tak nějak pořád dokola to samý. Ale aspoň jsem uhodl, kdo je ultimate villain.

Aleen
04.08.2023 4 z 5

Opět spousta originálních nápadů, opět spousta skvěle zpracovaných akcí. Prasárniček již poskrovnu, snad aby autor neztratil svou image, ale ta šťáva z minulých sérii, již tam není. Škoda...
Chvílemi si říkám, že píše, sice dost brutální, nicméně pohádky. To se mi líbí. Ta postapo depkoidní společnost, ty smutek nahánějící temné kulisy, ale na konci svítí paprsek naděje, že vždy může být lépe.

avalonek
06.07.2023 4 z 5

Parádní pokračování.Humor,akce za mě dobrý dej a vseco potřebuji,aby mě kniha zaujala,naše bavila..

Radiq
24.01.2023 4 z 5

Knihu samotnou jsem nečetl, ale poslechl jsem si audioknihu, kterou namluvil Petr Burian. Po Undergroundovém Petru Kubesovi jsem si na něho chvíli zvykal, ale netrvalo dlouho a i jeho hlas jsem si oblíbil a poslouchalo se mi to náramně, možná nakonec ještě o level lépe.

K ději toho moc nemám. V podstatě je to skoro úplně stejné, jak první díl, akorát se tady dělá jakási revoluce a digitální čarodějky vystřídal digitální mesiáš. Ono to není zase tak důležité, já oceňuji hlavně tu atmosféru a to, jak to celé vyznívá. Nestěžuju si, tak to prostě je. Mám štěstí, že Kotletův styl a smysl pro humor mi sedí a nakopávače prdelí Vachtena jsem si oblíbil už v první knize, takže tady už měl jednoduchou roli. A nezklamal, opět se projevil jako správnej bad-ass a vedlejší postavy přicmrndávaly přesně tak, jak bylo potřeba. Zvláštní pozornost si zaslouží Duhová víla a asi nějaká úchylka na Hanu Zagorovou, chch. Ale jo, já osobně si z ní taky rád dělám prdel.

Tedy trochu střídmější s hodnocením budu a nepustím rovnou plnej počet hvězd. A to právě kvůli tomu, že je to s prvním dílem lehce zaměnitelné. Na druhou stranu pořád lepší a zábavnější, než hromady dalších přeceňovaných známých knih, které pak stojí za starou belu.

Franc
20.11.2022 4 z 5

Opět dílo, které rozvibruje bránici, případně vžene nach na líce.

Petr Vachtena je tím správným hrdinou z lidu, který dokáže být neúprosně krutý, stejně tak nepředvídatelně spravedlivý.

Jako pes hledající kost hrabe v bahně města s cílem dopadnout tajemného vraha, jemuž je oběť cílem či zábavou. Jako ozvěna minulosti se brodí odpadem, aby ho záhy smyl leskem luxusu, byl hrdinou i vyvrhelem, vrahem i ochráncem. Vše konající s jediným cílem.

Autor opět baví, celé dílo s kriminální zápletkou z města blahobytu, které jedněm nabízí, aby většině ubralo, plyne rychlostí s jakou vyprazdňují zásobníky účastníci příběhu.

Pokud se naladíte na vlnu autorovu, budete se bavit, v opačném případě asi sáhnete po jiné knize.

Selve
15.11.2022 5 z 5

Za mě skvělé pokračování, i když souhlasím, že v tom tak trochu cítím jen mírně upravený první díl. Každopádně se mi knížka četla velmi dobře a jak tu někdo píše, že má překotletováno, já rozhodně dost nemám a chystám se na další knihy :D

kethy
09.11.2022 5 z 5

Revoluce je stejně dobrá jako příběh první. Já jsem se u ní opět bavila.

roso.mak
02.11.2022 5 z 5

Detektivka zařazená do posapo světa, kde jíte ještě větší sračky, než se daj koupit dneska v supermarketu a když máte štěstí, máte pro sebe samostatnou krabici na bydlení.

Nebo jste ti nahoře.

Belanna
26.09.2022 3 z 5

Tento díl mi nepřipadal ani lepší ani horší.
Bylo tu více akce a skvělé hlášky, ale řekla bych, že na úkor zápletky, která tu byla taková nijaká. Jako kdyby šlo všechno mimo mě.
Asi už mám trochu překotletováno :)

Hanathor
25.09.2022 4 z 5

Kotletův styl psaní a humoru mě hrozně baví. Bohužel, stejně jako u prvního dílu, strhávám jednu hvězdičku za konec. Líbil by se mi o něco obsáhlejší.

Hakate
11.09.2022 3 z 5

Ve stejném duchu jako 1. díl, ale přesto trochu jiný.

Opět akční, opět humorné, názvy ulic a hlášky a narážky na současné dění pobaví.
Tentokrát méně sexu, více mrtvých, více akce. V tomto směru se mi 2. díl líbil více.

Opět plné vulgarit, na které si více méně zvykám, i když je jich stále na mě až moc, někdy jsou až zbytečné.

Zápletka jako taková a vývoj děje byly nemastné neslané, v 1. díle se mi líbila více.

Opět prima oddechovka.

dr.romca
28.08.2022 4 z 5

Možná o něco slabší než první díl, ale jinak skvělá.
Jen těch mrtvol je tam až až...

Nasko
31.07.2022 3 z 5

Tentokrát mě teda Kotleta kapku zklamal.

Nejsem žádná princezna, co si koupila Bruntálského řezníka a nevěděla, do čeho jde. Naopak jsem věrná čtenářka jeho knih už od dob Hustého nářezu, což bylo někdy v roce 2010.

Druhý díl Undergroundu mi oproti jedničce ale bohužel přišel takový nenápaditý, nepřekvapilo mě ani odhalení padoucha, jeho pozadí, vývoj postav, dynamika Petrova vztahu s Fay... Všechno takové nemastné neslané, předvídatelné a neoriginální.

Vzhledem k tomu, že je mi 24 a písničky od Zagorové neznám, omílaná Duhová víla mě moc nebavila, ale tady chápu, že chyba je na mé straně vysílače.

Tentokrát to bylo i míň vtipné. Kde není prostor na humor, tam nacpeme víc sexu, ale na úkor děje, což byla trochu škoda. Další díl už bych ale asi nepotřebovala. Radši nový kus Legie, prosím. :)

PS. Zarazila mě fyzika dámských vlasů v knize. Jak se proboha dělá cop jehlicí? Jehlice je na drdoly. Cop tím neuděláte, alespoň ne bez vteřinového lepidla, izolepy apod. Možná tu knihu v redakci měli dát přečíst i nějaké ženě.

Johny_H.
03.07.2022 3 z 5

Sranda byla neuvěřitelná na krásných 5/5. Příběh je tady ovšem slabší 400 stránek a nic moc se tam neděje.

Feryy
20.06.2022 4 z 5

Zajímavé, méně sexu více akce ale libílo.

Radesan
14.06.2022 4 z 5

Možná budu pro hodně lidí v opozici, možná jsem měl jen dlouhou pauzu od Kotletovin.... ale mě kniha opravdu bavila, co víc přistihl jsem se, že je mi nějaké postavy líto, skutečně líto.

Kotleta ve mně dokáže v knize krom zábavy probudit i emoce..... a to je pro mne u něj něco poměrně nového a chci toho víc. Děj má větší význam, než sex a záměrné přepumpování sprostou mluvou, což je ještě lepší (na slovo ku..ička už jsem si díky autorovi vypěstoval vyloženě averzi). Rozumějte... já mám rád Kotletu kvůli přirozenosti postav (když je někdo vzteky bez sebe, tak lítají sprostá slova.... když sex, tak se vším všudy) .....ale občas mi vadilo, jak násilně to do textu tlačí. Tenhle pocit už u posledních knih nemám a o to víc si je užívám.

Přijde mi, že se více soustředí na hloubku postav, i když je to stále akční a živé, plné chutných prasárniček.

Oblast Prahy a žánr Cyberpunku se mi v jeho podání líbí a dvojka Fay a Vachten mi prostě sedla v mnoha ohledech. Podání augmentačních možností se mi hodně líbí a pár z nich bych si přál i pro sebe :D . Za mne doporučuji asi i více, nežli první díl.