Venom

Venom https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263954/mid_ultimatni-komiksovy-komplet-072-ven-263954.jpg 4 55 55

Bývalý mariňák Eugene "Flash" Thompson obětoval své zemi vše. Nyní dostal druhou šanci a přihlásil se k přísně tajnému projektu označovanému jako Operace Venom. Propojený s mimozemským symbiontem, který byl kdysi Spider-Manovým kostýmem, se musí pokusit najít dost vůle, aby využil své schopnosti ke konání dobra, jinak riskuje, že se stane další obětí symbiontových temných tužeb.... celý text

Přidat komentář

georginaa
24.07.2022 4 z 5

Vyloženě komiksy nekupuji, ale když se mi dostanou do ruky, nenechám si to ujít. Jakmile jsem přečetla, že mimozemský symbiont se převtělí do lidského člověka, stahuje se mi krk, jako kdybych se dusila. Nicméně musím brát v potaz, že výmyslům se meze nekladou a ne každý má chuť na takový počin. Je to jak vetřelec co vám užírá život. Nakonec jsem byla ráda, že jsem to dolouskala a můžu přejít opět na něco jiného.

ArkAngel
17.07.2022 3 z 5

Venom startuje s novou tváří a tentokrát je to agent ve službách USA. Kresbu má komiks přímo parádní a slouží spíše se seznámením s hrdinou v nové podobě. Není to žádný velký příběh, ale pár misí, které jsou vzájemně propojeny a navíc ovlivní i Flashův obyčejný život, kdy se do toho připlete i dobrý soused Spider-Man. Agent Venom je super, ale přijde mi, že tyhle variace na variace jsou sice více cool, ale nemají už toho tolik co nabídnout, protože tu všechno x-krát bylo.


ludek.n
10.01.2022 4 z 5

Mimozemský symbiont Venom, který pro přežití potřebuje hostitele, je momentálně majetkem armády Spojených států, která ho používá pro svoje vlastní cíle. Spojení s handicapovaným válečným veteránem Eugenem „Flashem“ Thompsonem dalo tvůrcům nebývalou škálu možnosti, jak se postavit k odvěkému zápasu dobra a zla, bezohledné touhy zabíjet, anebo být prospěšný svému okolí. Thompson se nepotýká jenom s Venomem, kterého „nosí“ a který se ho snaží zlákat na temnou stranu, ale má i svoje vlastní démony, proti kterým musí bojovat. Scenárista Rick Remender se do tohoto zápasu pustil s odvahou a odhodláním. Podle mého mu ne vždy vše vyšlo, ale i tak se drží nad vodou a ukrajuje si z koláče Venomovými zuby pořádně velká sousta. Koneckonců má se o co opřít, neboť záda mu kryje svou výbornou kresbou Toni Moore. Fenomenální jsou především jeho bojové scény, ať už s Jackem O´Lanternem, lovcem Kravenem, Crime-masterovými poskoky, Human Flyem nebo vrcholem všeho Spiedermanem. Předvádí v nich neuvěřitelný cit pro dynamiku, úhel pohledu a rozvržení scény, který už se blíží filmovému zpracování. Rozhodně dávám palec nahoru.

trudoš
05.04.2021 4 z 5

Přestože mi nové pojetí Venoma přijde zábavné, nějak se nemůžu zbavit dojmu, že tohle už tady bylo desetkrát v různých variacích, přičemž ani sám příběh vlastně nepřináší nic nového. Včetně různých klišé ohledně vztahu protagonisty příběhu s přítelkyní či armádou jako takovou. Na druhou stranu, funguje to skvěle. Hrdina je správně rozervaný a člověk jen čeká, jak budou události dál gradovat. Občas dějem dokonce probleskne i nějaká solidní myšlenka, což – v rámci žánru – je co říct.
Paradoxně tady moc nefunguje Spider-Man, třebaže jeho konflikt s Venomem je parádní, stejně jako jejich nevědomé posezení na domácím gauči. Naopak perfektní je zde Jack O'Lantern jako dokonale bezcharakterní zabiják. Co mi zároveň hodně vyhovovalo, bylo uvolněné tempo vyprávění, které zbytečně nejde na věc ze široka, a souvislosti se dají pochopit z kontextu. Takže za mě spokojenost. Není to žádná hitparáda, ale komiks rozhodně zaujal a vůbec by mi nevadilo, kdybych se někdy v budoucnu dočkal dalších dílů.

KillHurt
23.08.2020 4 z 5

Venom je skvělá postava a Flash se jako jeho hostitel hodí výborně, akorát mi přijde, že dostal za uši od života víc než bylo třeba.

Bobik9
26.03.2020 4 z 5

Svižný a sympatický příběh s dobrými hrdiny ai záporáky. Je to trochu drsnější než ostatní marvelovky, což mi vyhovovalo. Velmi příjmené překvapení.

Disease
27.03.2017 3 z 5

Vnímám to sice jako pokus o vymáčknutí "ještě něčeho dalšího" z figury Venoma, ale četlo se to dobře. Neurazilo, ale ani nenadchlo.

hroubek
18.06.2016 4 z 5

Je to hodně fajn. Je to klasický mainstreamový komiks s mírným přesahem a zajímavým příběhem, ve kterém se toho stane mnohem více, než se na první pohled zdá. Akce je super, Venom jako klaďas je velmi dobrý. Jediné co mě občas vadilo, bylo to, že je to až moc přepálené. Místy je to dost civilní a pak je to přepálené až na půdu. I tak, to nic nemění na tom, že se to čte dost dobře.

martinstefko
08.12.2015 4 z 5

Kniha "Ultimátní komiksový komplet 72: Venom" je příjemnou mainstreamovou zábavou, kterou si můžete užít, pokud budete počítat s tím, že už nedostanete nášup. Alespoň ne v češtině. Komiks je ale moderní, akční, zábavný a má zápletku, která se rozvíjí, stejně jako se rozvíjejí postavy a vztahy mezi nimi. Je vidět, že Rick Remender je dobrý vypravěč, a i když se vám Venom jako postava, která hraje i ligu klaďasů, nemusí zamlouvat, pořád je to v očích některých dostatečný záporák. A možná i v očích svých. Kniha obsahuje jen pět sešitů, což moc není, ale nudit se nebudete. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/06/929-ultimatni-komiksovy-komplet-72.html