Thunderbolts: Víra v monstra

Thunderbolts: Víra v monstra https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263550/mid_ultimatni-komiksovy-komplet-055-thu-263550.jpg 4 63 63

V době, kdy Amerika ztratila víru v superhrdiny, nastává čas pro tým napravených padouchů – Thunderbolts Normana Osborna. Ale na základně Thunderbolts nevládne zrovna idyla. Vnitřní rozbroje hrozí zničit celý tým a noví hrdinové se musí vyrovnat se svým postavením. Amerika je připravena přijmout své nové spasitele. Zvládnou Thunderbolts svou novou úlohu?... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Thunderbolts: Faith in Monsters , 2007


více info...

Přidat komentář

ludek.n
15.01.2024 4 z 5

Zákon o registraci superhrdinů rozdělil svět na dvě poloviny a o tom, kde je spravedlnost existuje nejedna pochybnost. Jen v takovém světě mohou být největší padouši na straně zákona, zatímco superhrdinové se stávají lovnou zvěří. Scénárista Warren Ellis rozbíjí zažitou představu dobra a zla, přičemž zpátky se rozhodně nedrží a ohňostroj nadupaných akcí, které si s morálkou hlavu příliš nezatěžují, spouští hned zkraje prvního sešitu. Nepřekonatelný Mike Deodato za kreslící podložkou mu k tomu dává prostředky, s nimiž snad ani nelze neuspět. Jeho kresba má snad všechny nej, na které si vzpomenete. Už jen ta úchvatná dynamika a koherence jednotlivých panelů bere dech, o citu pro detaily, rozvržení, akční scény, tváře a figury ani nemluvě. To díky němu si Ellis může dovolit provádět s dějovými zvraty a svými hrdiny cokoli ho napadne bez jakýchkoli omezení. Ono ostatně i díky oné pomýlené logice, že ty nejodpornější kreatury a psychopatičtí zločinci budou najímáni vládou, aby bránili zákony, mu dalo volné pole působnosti a odstranilo všechny bariéry. Na druhou stranu je však stejná logika také největší slabinou díla, neboť kdo by chtěl dát sympatie a svou víru v lepší zítřky krvežíznivým monstrům, která zabíjejí pro potěšení?

ArkAngel
13.07.2022 2 z 5

Občanská válka skončila, superhrdinové jsou loveni a vláda si najala padouchy, kteří je na veřejnosti loví a společnosti je s tím naprosto v pohodě... Marvelovská verze Sebevražedného oddílu je stejně pošahaná jako ta od DC, ale tuto podobu vede na rozdíl od Wallerové Norman Osborn, kterého všichni znají spíše jako Green Goblina. Ve světě Marvelu zřejmě všichni snadno každému odpouští jeho činy a i proto tenhle komiks působí trochu hloupě. Aby měli padouši navíc alespoň trochu šanci, pošlou je autoři lovit spíše méně známé hrdiny... protože ti větší by jim natrhli prdel.


trudoš
14.11.2021 4 z 5

Jedná se o rozjezd série, takže spousta věcí je nakousnutá a prakticky nic není dořešeno, což je velká škoda, protože Warren Ellis navnadit rozhodně umí. V jeho podání jsou Thunderbolts partičkou labilních sociopatů, u kterých si dvakrát rozmyslíte, zda jim fandit anebo je raději zatratit. Zápletka přitom umí neustále překvapovat a v detailech odzbrojovat nečekanými zvraty. Navíc díky odchytu neregistrovaných hrdinů má autor možnost vytahovat na světlo boží různé staré tváře, čímž vesmír Marvelu zase nabývá na komplexnosti.
Pravdou ale je, že víc než základní dějová osa mě zajímaly linie v pozadí, z nichž se prakticky žádná nestihne vyvrbit do finále. Jinak ovšem nadupané akční počtení, plné sympaticko-nesympatických postav a zábavných hlášek. V mnohém to připomíná Ultimates Marka Millara, Warren Ellis má však tu výhodu, že hraje se skutečnými záporáky, takže si může dovolit občas zajít za čáru a tím komiks získává na atraktivnosti, protože události nemusí primárně končit happy endem.

mirec88
27.06.2021 4 z 5

Veľmi zaujímavý komiks, ktorý je dostatočne temný (Bullseye) a šikovne vymieňa strany, kde sa z neregistrovaných superhrdinov stávajú zločinci a zo zločincov vykonávatelia poriadku. Naviac dôjde aj na zopár zaujímavých zranení/úmrtí, čo nebudem spoilerovať. Páči sa mi aj to, že UKK dáva ďalší kúsok do skladačky sveta po Občianskej vojne.

Atlantis
27.12.2020 4 z 5

Tahle kniha Thunderbolts byla svěžím vánkem v UKK (další díl už kvalitativně lehce padají). Bavily mne postavy, dokonce jsem si po dlouhé době vyhledával některé béčkové a céčkové hrdiny, protože jsem o nich věděl jen minimum. A bavil jsem se. Škoda, že je tak silně vidět, že jde jen o ochutnávku, nedostanete ucelený příběh a pokud jste se namlsali jako já, musíte si pořizovat originál.

KillHurt
26.12.2018 5 z 5

Marvelovská verze momentálně známější Suicide Squad. Zasazení po Civil War byla perfektní volba, která potrhuje tvrzení, že Civil War nenechá/la kámen na kameni. Celým komiksem se nese myšlenka, jak je lehké z hrdiny udělat zločince a naopak a stačí k tomu dostatečná mediální masáž.

Disease
04.09.2017 4 z 5

Sice tam není tolik toho Ellisovského humoru, ale i tak je to nadprůměrná záležitost.

VikyKleinik
17.11.2016 4 z 5

Jedno z nejlepších UKKček. Konečně jsem četl příběh Marvelu, kde umírají hrdinové, kresba je hezká i přehledná a akce je vyvážená s dialogy. Přidejte si k tomu skvělé morbidní hlášky Venoma a jediné, co sráží toto dílo je fakt, že je to jen začátek něčeho většího.

Hwaelos
09.05.2016 4 z 5

Nápad hodný obdivu je obsadit do role bojovníků za právo a spravedlnost (a za vlastní život, dlužno dodat) třetiřadé hrdiny z Arizony a podobných zapadákovů. Spolu se silnou přítomností politické a mediální roviny prostředkované vyprávěním to dodává marvelovskému světu nebývalou plastičnost a uvěřitelnost. Jednou bych si rád přečetl celou řadu od Civil war až po odhalení Thunderbolts, ale to se v našich podmínkách asi nestane.

martinstefko
08.12.2015 5 z 5

Při čtení "Thunderbolts: Víra v monstra" budete mít zvláštní pocit toho, že se může všechno zle podělat. Postavy jsou nevyrovnaní lidé nebo rovnou šílenci, kdy Bullseye se prezentuje jako úchvatně temná postava. Právě tohle činí komiks tak zajímavým. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/02/856-ultimatni-komiksovy-komplet-55.html

Štítky knihy

superhrdinové

Autoři knihy

Warren Ellis
britská, 1968
Marc Guggenheim
americká, 1970