Hulk proti světu

Hulk proti světu https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265431/bmid_hulk-proti-svetu-RBR-265431.jpg 4 64 64

Superhrdinský spolek zvaný Illuminati dospěl k názoru, že je Hulk pro lidstvo příliš velkou hrozbou, a odeslal ho do exilu na divokou planetu Sakaar. Nyní se Hulk vrací na Zem, aby se pomstil. V doprovodu svého Válečného pouta a naplněn nesmiřitelnou zlostí přichází oplatit všechna svá příkoří těm, kteří ho zradili.

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

World War Hulk , 2008


více info...

Přidat komentář

ludek.n
15.01.2024 5 z 5

„Můžou ti říkat, jak chtějí. Spasitel. Ničitel. Záleží jenom na tom... co si vybereš ty!“ Poté, co na planetě Sakaar vinou exploze pozemské lodi zemřeli milióny jejích obyvatel, včetně Hulkovy ženy a jeho nenarozeného dítěte, se zelený válečník vrací zpátky domů na Zemi. Vrací se s touhou oplatit příkoří na něm spáchaná, vrací se s ohněm v srdci a záští, přesahující všechny meze. Vrací se bojovat proti celému světu. Greg Pak pokračuje ve své monumentální epické jízdě, kterou odstartoval propracovanou a uchvacující Hulkovou planetou. Přestože došlo ke změně na postu výtvarníka, příběh samotný neutrpěl ani v nejmenším. Pak měl čtrnáct sešitů na to, aby si připravil tohle ohromující finále, a teď zúročuje vše, co si nachystal. Skončil čas her, přichází zúčtování. A je jedním slovem grandiózní. Stačí si tohle pěti sešitové album jen prolistovat, a hned je jasné, že tady se bude marvelovský svět otřásat v základech. Když se pak do tohohle dobrodružství pustíte, už nedokážete couvnout. Strhne vás to okamžitě a nekompromisně. Byť si myslím, že Carlo Pagulayan coby tvůrce grafické podoby Hulkovy planety byl v mnoha ohledech přesvědčivější a důslednější v detailech i celku, John Romita jr. se s monstrózním úkolem ztvárnit na nejvyšší míru rozzlobeného Hulka popral na výtečnou a nezůstal nikomu nic dlužen. Ani nemohu vyjádřit, jak jsem vděčný, že jsem se tohohle Hulkova návratu domů mohl zúčastnit.

ArkAngel
14.07.2022 3 z 5

Hulk proti světu uzavírá děj, který byl odstartován na Sakaaru... pokud pomineme příchod jeho syna Skaara, který se na konci zrodil. Celé je to vlastně rubačka mezi Hulkem a jeho týmem a všemi hrdiny ze Země, kdy pozemšťané nejsou schopni porazit ani jednoho Hulkova spojence, byť by to dokázat měli. Závěr se Sentrym vypadá naprosto otřesně a závěrečné otočení nedává moc smysl. Škoda, že to nemá větší logiku, čte se to ale dobře.


mirec88
25.06.2021 4 z 5

Tak vyvrcholenie "trilógie" o Hulkovi bolo takmer dokonalé. Dychberúca kresba, výborné súboje, dlhé zošity a dvojstránkové nádherné kresby so skvelým scenárom sú zárukou výbornej zábavy a rýchlo odsýpajúcim komiksom. Pokiaľ nepríde záver. Ten bol ušitý horúcou ihlou a nehodil sa k celkovej atmosfére celého dlhého príbehu o Hulkovi. Vyložene ma záver sklamal, ale čo už. Každopádne ma to bavilo a bude aj vás.

trudoš
27.02.2021 4 z 5

Těšil jsem se na rubanici spektakulárních rozměrů, která otřese základy vesmíru a mé fantazie došly z velké části naplnění. Škoda jen, že v Marvelu jsou u kormidla převážně kravaťáci, dohlížející na pravidelně tekoucí zisk, takže je prakticky nemožné zkřivit vlásek komukoliv alespoň trochu oblíbenému. Ve finále tak Hulk proti světu nepřináší nic víc, než další soudný den v životě známých superhrdinů. Kdo už má něco načteno, toho vývoj událostí nepřekvapí, nováček zas bude marně čekat na nějaké zásadní zvraty. Velkolepé pranice tu jsou, o tom žádná, ale celé se to nese ve zcela všedním duchu žánrového mainstreamu.
Zápletka je jinak vymyšlená dobře, charaktery rozhozené nápaditě a i když za Hulkem stojí z nějakého důvodu jen společenští lůzři, v jeho jednání vidíte logický a pochopitelný cíl. Takže ačkoliv tu hraje roli padoucha, držel jsem palce spíš jemu, než všem „těm hodným“. Navíc oceňuji návaznost na Občanskou válku – čtení Ultimátního komiksového kompletu se smysluplně zúročuje.

Atlantis
02.09.2020 3 z 5

Vzal jsem znovu do ruky tohle UKK, které jsem četl v době jeho vydání. Vím, že poprvé jsem se neskutečně bavil, byla to zábavná řežba. Ale teď jsem se nějak nedokázal chytit. Nelíbila se mi kresba, která je často nepřehledná, Hulkova otočka o o 180 stupňů byla podivně náhlá a já tak musím hodnotit značně méně, než původně.

KillHurt
04.11.2018 4 z 5

Autoři vymysleli další možnost, kdy si mohou hrdinové dát vzájemně po hubě. Hulk je naštvaný jako nikdy. Navíc prošel v Hulkově planetě vývojem, který z něj dělá velmi nebezpečného nepřítele. Také s ním na Zemi přicházejí jeho přátelé, kteří jsou s ním svázaní Válečným poutem. Logika jde stranou a postavy se zkrátka nebudou bavit jako normální lidé, protože proč mluvit, když můžou své schopnosti pustit ze řetězu a vzájemně si nakopat zadek. Hulk nestihl Občanskou válku, tak si to dostatečně vynahradil a zmlátil hrdiny na jednu hromadu.

milan1935
12.02.2018 4 z 5

V celku dobrý příběh. Kresba je pěkná a závěr zajímavý.

Gustik5
10.11.2017 4 z 5

Hulk se po událostech z Hulkovy planety vrací naštvanější a mocnější než kdy dřív, navíc disponuje válečnou taktikou a rozumem, na což ostatní hrdinové, nyní jeho nepřátelé, nebyli zvyklí. Až na bohužel očekávatelný a klišovitý konec se jedná o parádní řežbu, ve které se mi snad poprvé opravdu líbil styl kreseb Johna Romity Jr. ačkoli bych býval byl radši, kdyby u toho zůstal kreslíř Hulkovy planety. Jde krásně vidět, že Bannerovo zuřící alter- ego, se může, pokud je správně uchopeno, stát něčím víc než jen bezduchou mlátící kreaturou.

VikyKleinik
17.11.2016 2 z 5

Završení průměrného příběhu. Hulk se vrátil, aby si to rozdal se superhrdiny a jak jsme mohli očekávat, nikdo neumře, tudíž vás nic nepřekvapí.
Všechny postavy jen opakují dávno slyšené kecy "Hulku nikdy by jsme...blablabla" nebo "Všechno jste mi vzali..."
Kéž bych si mohl užít akci, ale opět je tak přemrštěná, že se v ní člověk moc neorientuje a ani vlastně nechce. Většina soubojů má rychlí konec a postrádají logiku.
Zakončení tohoto příběhu je tak průměrné a předvídatelné, že celou tuto minisérii do dvou dnů zapomenu.

Greg Pak napsal příběh, který za moc nestojí. Měli vybrat někoho, kdo má smysl pro kvalitu a ne smysl pro průměrnost.

Hwaelos
18.02.2016 4 z 5

Hulk se v tomhle svazku vlastně stává poměrně chytrou personifikací Conana. Celá ta linka v pozadí "otrok - gladiátor - král - pomstychtivý berserk" k takovému čtení svádí. Vizuální vyprávění v panelech se drží amerického standardu, což mě trochu zklamalo, ale Romitova šrafovaná kresba je naopak velmi dobrá. Dost by mě zajímalo, jak se vztahy mezi Hulkem a jeho buddies vyvíjely dál. Jediné, co mě zaráželo, je otázka, jak se z Hulka stalo totálně neporazitelné monstrum, na nějž nestačí ani ultimátní mlátiči jako Black Bolt a Sentry (kterej jinak dokáže smáznout půlku planety mrknutím oka). Všechno se jen spravedlivým hněvem vysvětlit nedá.

martinstefko
08.12.2015 4 z 5

Není to dokonalé, ale přesto je před vás postaven příběh, který vás chytne. Je zde vyvážená stránky kresby a scénáře, který funguje více jak tři čtvrtě délky celého příběhu. Když si odmyslíte konec, je to skutečně skvělý příběh, Greg Pak ukazuje, že si s Hulkem velmi rozuměl a udělal z něj postavu, která má nezpochybnitelné a nesmazatelné místo v marvelovském světě. A takové místo by Hulk měl mít. Ta postava sama o sobě je skvělá, a když se jí chopí správný autor, stojí to za to. Jen kdyby bylo možné trochu uvolnit ty mantinely Marvelu... Jenže s tím se opravdu nedá nic moc dělat. Hulk mi pak vychází jako jedna z postav, která má v "Ultimátním komiksovém kompletu" ty nejlepší knihy. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/798-ultimatni-komiksovy-komplet-54-hulk.html