Ukradená písmenka

Ukradená písmenka https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137720/ukradena-pismenka-137720.jpg 5 7 3

V první třídě se z abecedy ztratí deset písmen. Že by je někdo ukradl? Nezbedným zlodějem je zvědavý klokánek Vendelín, kterého napraví pan školník Dobrásek svými veselými pohádkami. Vendelín zatouží naučit se číst, aby si pohádek mohl přečíst co nejvíce. Deset krátkých příběhů, které ke čtení zlákají nejen Vendelína, ale především prvňáčky.... celý text

Přidat komentář

5tužka
02.10.2019 4 z 5

Příjemné čtení pro čtenáře-začátečníky se slabším příběhem.

JankaV80
20.02.2017 5 z 5

Tuto knihu lze pasovat na "knihu vhodnou pro prvňáčky". Jednak má velká písmenka, takže se dětem bude určitě krásně číst. Jedna kapitola = tři stránky (včetně obrázku), což je zcela přiměřená délka. Děj knížky se týká školy (1. třídy) a nápad s pohádkami o písmenkách, kterým vládne královna abeceda, považuji za prvotřídní. Je to první kniha, kterou jsem synovi od této autorky četla a nejen, že se kní určitě vrátíme, ale byla bych moc ráda, kdyby si její knihy v budoucnu četl i syn sám.


Lucissia
09.10.2016 5 z 5

Tak rozhodně zajímavá kniha. Syn ještě číst neumí a tak se pořád ptal a ptal, až jsem myslela, že knihu nedočteme. Ale zvládli jsme to za dva večery. Nejspíš se k ní budu muset vrátit, až bude chodit do první třídy, to už ledacos více pochopí. :-)