Zachráněné Vánoce

Zachráněné Vánoce https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359400/bmid_zachranene-vanoce-aUB-359400.jpg 5 40 14

Malý František se na Štědrý den vydá pro betlémské světlo. Cestou potká pana Dobrejšku, kterému někdo ukradl kytici, kterou chtěl věnovat svojí ženě. Františka hned napadne, jak by mohl panu Dobrejškovi pomoct, aby starý pán neztratil o Vánocích víru v dobré lidi… A protože jsou Vánoce, určitě všechno dobře dopadne!

Přidat komentář

Briv
24.02.2023 5 z 5

* Knížku jsem nám na Vánoce půjčovala z knihovny a velmi příjemně mě překvapila. Knížka k nám opravdu přinesla kouzlo Vánoc. Je to krásný český příběh o dětské víře v dobro, odhodlání a pomoci. Hodně mě to dojímalo. Našemu kloučkovi se to také moc líbíla, Františka měl rád a úplně to prožíval s ním. Pohladilo nás to na duši, děkujeme.

Po roce na Vánoce přečteno znovu a klouček byl z příběhu úplně dojatý a já zase z něj. Doporučujeme.

Adrim
12.01.2023 5 z 5

Naprosto úžasná kniha. Hezký dětský příběh, který má nápad, spád a věřím, že mnohý dětský čtenář se může v příběhu vidět.


Dsenbi
07.12.2022 4 z 5

Dojala mě. Ze začátku byl rozběh pomalejší, ale kniha je opravdu milá. Má myšlenku. Přečetli jsme ji během odpoledne a večer chtěl syn (4 roky ) znovu.

Booky84
13.03.2022 5 z 5

Krásný a milý příběh s pěknými ilustracemi.

Kattie
16.11.2021 5 z 5

Nádherná pointa. Také sem tam potřebuji události´, které mi vrátí důvěru v lidi. V knihovně si vždy půjčíme přes 20 dětských knih a sem tam nás nějaká zaujme a koupíme domů a tahle je jedna z nich :) Má nádhernou staromileckou atmosféru, zahřeje, překvapil mě rok vydání, čekala jsem starší :)

maminkoutek
28.12.2020

Kniha přináší originální příběh z období adventu a Štědrého dne. Má krásnou myšlenku – malý chlapec se rozhodne potěšit svého souseda, který je smutný, protože mu někdo ukradl květiny pro jeho zesnulou ženu, které ji každoročně nosí o Vánocích na hrob. František chce koupit novou kytici, jenže získat ji není jen tak. Touha udělat sousedovi hezké Vánoce je ale větší…

Osice
12.12.2020 5 z 5

Na knihu mne nalákaly pochvalné komentáře zde na DK a jsem tomu ráda. Vypůjčila jsem nám ji z knihovny, Barunka (4, 5 roku) o ni nejdřív zájem vůbec neměla, už jsem si myslela, že si ji budu muset přečíst sama:-)

Zachráněné Vánoce nejsou naštěstí žádný disneyovsky laděný vánoční blábol, ale ryzí český příběh o malém klučinovi Františkovi, který se na Štědrý den vypraví sám do blízkého kostelíka pro betlémské světlo. Tahle jednoduchá výprava nabere nečekaný směr, když potkává na ulici starého pana Dobrejšku, který lepí na dveře papír s nějakým vzkazem. … Milé, vřelé čtení o tom, že pomáhat druhým není úplně samozřejmostí. Ještěže je tu malý František s velkým srdcem. … Barče se nelíbil moment, kdy byl František označen za zloděje, skoro jsme kvůli tomu knížku nedočetly. Ve finále se jí ale Zachráněné Vánoce líbily:-) Příběh nás inspiroval k sestavení ladovského betlému. Nejdřív ho děti objevily v adventním kalendáři, já ho skoro celý den vystřihovala a děti pak lepily. Při sestavování jsme si povídali o Ježíškovi a vyprávění jsem stavěla právě na tom, co jsme se dozvěděli z této knížky. Jestli letos dorazí betlémské světlo i k nám je zatím ve hvězdách. Jestli ano, tak si pro něj určitě zajdeme.

Kniha jako stvořená ke společnému vánočnímu čtení. Vřele doporučuji.

PS. Knihu jsem si musela vyžádat ze skladu knihovny. Do skladu určitě nepatří! Možná netáhnou ilustrace (I. Dekune)? Kdo ví. Mně se teda líbily:-)

broskev28
23.11.2020 5 z 5

Lenka Rožnovská opět nezklamala; její vánoční příběh je kouzelný a současně velmi realistický. Výborně to ve svých komentářích vystihli uživatelé (možná spíše vystihly uživatelky) sgjoli, Agatha2 i lizavett.
A nápad - adventní tradice - lucissie se mi taktéž tuze líbí!

sinamona
14.11.2020 5 z 5

Nádherné kniha nejen pro malé čtenáře. Příběh je krásný, kouzelný, poučný, místy napínavý a milý. Kniha vypráví o malém chlapci Františkovi, který zažívá malé dobrodružství na Štědrý den. Autorka si pohrála se sofistikovanou pointou celého příběhu. Ilustrace dokreslují vánoční atmosféru, které z knihy voní jako vanilkové rohlíčky. Doporučuji všema deseti k nasátí předvánoční atmosféry.

zuzik1981
02.01.2020 5 z 5

Milé čtení v období Adventu.Syn byl nadšený

sgjoli
09.11.2019 5 z 5

Zachráněné Vánoce jsou velmi milým čtením pro nejmenší. A popravdě, užila jsem si to i já jako dospělá. Knížečka je navíc opatřená krásnými ilustracemi, které doprovázejí milý text o rozdávání radosti a pomoci druhým lidem v době vánoční. Je to takové krásné pohlazení po duši a věřím, že i dětem se tato knížka může hodně líbit. :-)

Knižní střípky
07.11.2019 4 z 5

Další z kouzelných vánočních příběhů pro malé děti s nádhernými ilustracemi, které ještě více podtrhují vánoční atmosféru sálající doslova z každé stránky. Příběh na Štědrý den spojí malého chlapce Františka a starého pána, kterého okradli. Chlapcova neochvějná dětská víra v dobro dá naději i starému pánovi. Vždyť jsou přeci Vánoce a vše musí dobře dopadnout. Nejen malým dětem tak kniha připomene, jak moc je důležité si vzájemně nezištně pomáhat.

lizavett
08.02.2018 5 z 5

Nádherná kniha, která pohladí na duši. Přináší příběh, který se opravdu mohl stát a ,zároveň nenásilně seznámí děti s původem Tří králů a Betlémem. Dětem, ale i dospělým připomíná takové hodnoty, jako je pomoc bližnímu a láska. Knihy této spisovatelky mohu jen doporučit.

Lucissia
05.02.2018 5 z 5

Další knížka od Ježíška přečtená. Moc milý příběh s pěknými ilustracemi, které mi tak trošku připomínají dětství. Knížka se nám tak líbila, že si z její předčítání uděláme adventní tradici. :-)