Tajemství tudorského dvora

Tajemství tudorského dvora https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105304/bmid_tajemstvi-tudorskeho-dvora-QHl-105304.jpg 4 43 43

Tudor Court série

1. díl >

Když mladičké Mary Howardové oznámí, že opustí domov, aby u velkolepého dvora krále Jindřicha VIII. pečovala o jeho milenku Annu Boleynovou, je u vytržení. Všechno, čeho se Anna dotkne, jako by obracela ve zlato, a Mary pevně věří, že Anna bude jednoho dne královnou. Ale Mary také poznává královu nestálou povahu a vidí, jak snadno se zbavuje těch, kteří mu byli dřív blízcí… I když Mary zjistí, že je loutkou ve spiknutí pečlivě rozehraném svým otcem, vévodou norfolkským, neopováží se ho neuposlechnout. Přes veškerou snahu mu vyhovět se však stává obětí jeho chladného hněvu. Teprve když se zasnoubí s Harrym Fitzroyem, vévodou richmondským a levobočkem krále Jindřicha VIII., nachází Mary vytouženou lásku a porozumění. Ale právě když se domnívá, že se konečně osvobodila od otce, štěstěna se od ní odvrací. Mary se musí naučit dobře hrát svou úlohu v nebezpečné šachové partii, která může změnit její život – a běh dějin.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Secrets of Tudor Court , 2010


více info...

Přidat komentář

Paulika419
05.10.2023 5 z 5

Od D.L.Bogdan mám přečtené všechny knihy.V této knize spisovatelka nabízí psychologický pohled ze strany hrdinky Mary Howardové.Jednak stresový život vlastní rodiny a postavení poddané na královském dvoře Tudorovců.Přestože sloužila pěti královnám svůj život nenaplnila štěstím.Možná pouhé krátkodobé dvě lásky ji přinášely nenaplněné náděje.Umřela velmi mladá.

Markett
21.02.2020 5 z 5

Moc krásná knížka, hodně čtivá s krásně plynulým dějem. Celý příběh krásně popisuje období vlády Jindřicha VIII. a jeho manželek, u kterých hlavní hrdinka Mary slouží jako dvorní dáma. Život v této době rozhodně nebyl jednoduchý, přesně jak vypráví kniha z pohledu Mary, pro ženu byla tato doba velmi těžká. Mary mi přišla jako hlavní postava moc sympatická, hodná, jen mi jí bylo moc líto, protože chování jejího otce k ní bylo opravdu děsné.
Knížka určitě stojí za přečtení, příběh je krásný a celkově dobře se čte. Za mě plný počet a rozhodně mohu doporučit.


magda.h
13.08.2017 5 z 5

krásná kniha, hltala jsem každé slovo, je krásně čtivá

BooksWorm
08.06.2016 5 z 5

Nadherna knizka, prelouskala sem ji behem jednoho odpoledne

orinka3
29.04.2016 4 z 5

Těžko je člověku citlivému a přemýšlivému. V každé době, zvláště pak v takové, o které je v knize řeč. Chudák Mary, musí potlačovat svou přirozenost jen aby vyhověla a přežila. Kniha se velmi dobře čte, příběh se nenásilně odvíjí a situace jsou vylíčeny pravdivě a životně. Jsem mile překvapena, že i přes inflaci v těchto tématech se pořád ještě najde další dobré čtení.

Blanchi
29.07.2015

Kniha se velmi dobře čte a člověka rychle vtáhne do děje. Toto téma je velmi populární, ale v této knize člověk nemá pocit, že ji už četl... super příběh psaný tak trochu "z druhé strany".

Blanchi
21.03.2015

Kniha velmi čtivou formou vypráví o období vlády Jindřicha VIII. Tudora a jeho manželkách. Vše je tentokráte líčeno z pohledu dvorní dámy, jež je členkou mocného rodu Howardů. Reálný obraz, jak bezcitný je život a společnost dvora.

lumydee
08.02.2015 5 z 5

Velice čtivý román z doby Jindřicha VIII.. Je o osobě, která není v historii často zmiňována a jak je řečeno v knize, Mary je známa pouze jako manželka králova jediného uznaného levobočka.

chimala
26.12.2014 2 z 5

Kniha v podstatě vypraví o celém období vlády Jindřicha VIII, jeho manželkách, z pohledu Howardovské větve. Kniha je velmi čitelná. Ovšem co mě ke konci začalo trochu vadit bylo, že hlavní hrdinka neustále brečí. Tím u mě kniha trochu ztratila na atraktivitě. Také jsem trochu měla problém s bezmeznou naivitou a láskou k otci hlavní hrdinky.

danka13
30.11.2014 5 z 5

Kniha se mi líbila, o rodu Tudorovců je spousta románů, hlavně, že má dobrý konec, to mám opravdu ráda.

renefer
01.09.2014 3 z 5

Historická román psaný ich formou vévodkyní z Richmondu, která byla příbuznou dvou Jindřichových manželek. Román je poutavý, hlavní hrdinka působí naivním dojmem, ale spíš je to tak, že se pokouší hledat na každém jen to dobré. Nicméně její vztah s otcem jsem nepochopila, tolik pokoření na jedné a tolik oddanosti na druhé straně....

quendery
07.07.2014 5 z 5

Krásně napsaná kniha, velmi neotřelý pohled na období vlády Jindřicha VIII. Skutečně kniha, kterou si milovníci historie s chutí přečtou. Doporučuji.

Imor
02.02.2013 5 z 5

Další příběh o životě na tudorovské dvoře i mimo něj, za vlády Jindřicha VIII. i po jeho smrti, vyprávěný vévodkyní richmondskou - Mary. Krásně napsané - čtivé.

Ereniss
19.02.2012 4 z 5

No, věřím, že to ženy za vlády Jindřicha VIII. neměly jednoduché...Moc pěkně napsané

Štítky knihy

Anglie 16. století Jindřich VIII. Tudor, král, 1491-1547 Tudorovci

Autorovy další knížky

D. L. Bogdan
americká, 1978
2011  87%Tajemství tudorského dvora
2018  80%Zapomenutá královna
2017  84%Rivalky u dvora Tudorovců