Troufalá vášeň

Troufalá vášeň https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520772/bmid_troufala-vasen-658acc2a72e8f.jpg 4 307 62

Když se Jordan nastěhuje k otci svého přítele, má to být jen dočasné řešení komplikované situace. Jenže Pike Lawson se jí brzy začne dostávat pod kůži. Oba vědí, že by se svým touhám neměli poddat, a snaží se s nimi bojovat. I kdyby to nebyl Coleův táta, pořád je mu osmatřicet a jí jen devatenáct. V jedné domácnosti se však vzájemné blízkosti vyhnou jen těžko.... celý text

Literatura světová Romány Erotika
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Birthday Girl , 2018


více info...

Přidat komentář

Jajinka713
23.04.2024 5 z 5

Kniha byla skvělá. Hlavní hrdinka Jordan mi připadala od začátku hrozně fajn, takže jsem už tušila, že se mi bude knížka líbit. Byla taková stále pozitivní, usměvavá a přátelská.

Za to hlavní hrdina Pike byl spíše takový mrzout, který v životě nikoho neměl, jen jeho syna Colea, přítele Jordan, a neuměl si tak užívat života. Pro Colea by se roztrhal, což bylo od něj opravdu pěkné, protože jeho syn o něj už moc nestál.

Když se Jordan a Pike spolu setkali, už jsem se těšila až budou spolu. Jsou takový hezký páreček.

Celkově jsem si to velice užila a určitě se vrhnu někdy v blízké době i na další autorčina díla. Troufalá vášeň není stoprocentně ztrátou času a máte to i rychle přečtené.

AnDyB
21.04.2024 5 z 5

Ty jo tak pro mě srdcovka. Téma se mě celkem osobně dotýká. S autorkou jsem se setkala po 1. a ohromně mi sedla. I konec se mi opravdu moc líbil a poslední epilog. Rozhodně sáhnu po další autorčině knize a tuto knihu si nechám v knihovně jako srdcovku.


Ivuska.09
20.04.2024 4 z 5

Nejprve jsem byla ke knize lehce skeptická, ale veškeré mé obavy se postupně rozplynuly. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila a doufala jsem, že i přes složitou situaci nakonec dostanou šanci.

kanitsuj
16.04.2024 4 z 5

Moje první setkání s autorkou a jejími hrdiny, rozhodla jsem se k četbě na základě zdejšího vysokého hodnocení. Knížka byla čtivá i zápletka v rámci možností v celku reálná, jen od poloviny jsem začala mít pocit, že je to stále to stejné a děj se zbytečně protahuje. Příběh páru s větším věkovým rozdílem mi nepřišel v ničem kontroverzní, Jordan byla na svůj věk vyspělá, protože ji životní okolnosti donutili předčasně dospět, a také asi čtyřicetiletého muže ještě nepovažuji za starce:-)

Dizzy3
15.04.2024 5 z 5

Opět naprosto famózní! Myslím, že to Penelope ani jinak neumí! Perfektní po všech stránkách! Přesně ten typ příběhu, kdy se nejste schopni odtrhnout a čtete skoro až do rána :D

Doufám, že už jsou nachystané další její knihy, ideálně všechny, protože je to závislost!

houdkic
13.04.2024

DNF asi ve trictvrte knihy

Zacatek knihy byl skvely, ten me moc bavil, ale pak se to zacalo tahnout a vlastne se v cele knize nic nedelo. Za me strasna nuda, nesympaticke postavy a nebylo tam nic, abych si rekla wow, to potrebuju docist a vedet, jak ti dva dopadnou.

georginaa
12.04.2024 5 z 5

Kdo zná tuto autorku ví, že její příběhy jsou nenásilné, příjemně plynou a mají přirozené životní touhy. Jordan byla milá dívka a vyrůstala v nevhodném prostředí a vždy toužila žít v domě, kde se cítila v bezpečí. Pike ji to vše umožnil i když byla přítelkyně jeho syna. Postupně viděl jak jejich vztah není to pravý ořechový a moc ho to mrzelo, protože viděl, že Jordan by si zasloužila víc. Když se s Colem rozešli, nedokázal už na Jordan nemyslet jinak, než že by ji chtěl. Ona ho chápala, povídali si, což nikdy se ženami nedělal a zamilovával se víc a víc. Jen si uvědomoval ten vysoký věkový rozdíl. Nechtěl, aby někdy litovala, že by měla staršího muže a že za pár let by koukala po mladších, nechtěl prožívat opětovné zklamání z mládí. Jenže Jordan mu nedala na vybranou, prostě ona věděla co chce a to byl jen vztah s Pikem. Bylo to fakt milé čtení, akorát mě mrzel ten konec, ten si zasloužil být lepší a ne tak přeskočený, klidně by snesl pár stránek navíc s rozvíjejícím dějem a ne přeskočený o mnoho let, to mě fakt zamrzelo.

Kristie_7
10.04.2024 5 z 5

Od této autorky jsem už četla Lásku na hraně a její styl psaní mě tak nadchl, že když vyšla Troufalá vášeň, byla to jasná volba. Tuhle knihu jsem prostě potřebovala! :D A autorka ani tentokrát nezklamala. Opět to bylo naprosto úžasné! Tentokrát je hlavní téma velký věkový rozdíl, ale kdyby se na to pořád nepoukazovalo, tak si toho ani nevšimnete, protože Jordan je na svůj věk velice vyspělá a s Pikem si i přes velký věkový rozdíl skvěle rozumí.
Jordan mi jako hlavní hrdinka sedla hned. Byla velice inteligentní a v hlavě to měla srovnané. A Pike? Z Pikea jsem nemohla už po prvních padesáti stranách. Twl to je CHLAP!!! Z toho jsem šla vážně do kolen. Autorce se podařilo, že Pike měl v sobě to nevysvětlitelné cosi, co vás od prvního okamžiku naprosto pohltí a vy tomu beznadějně propadnete.
Nebudeme si nic nalhávat Cole si Jordan absolutně nezasloužil. Ti dva spíš jen žili vedle sebe, než spolu, a Cole si vůbec nevážil ničeho, co pro něj Jordan dělala.
Proto, když je zoufalá situace přivedla do Pikeova domu, a Cole byl věčně pryč a Jordan tam zůstávala sama s Pikem, nebylo divu, že mezi nimi vzniklo nějaké pouto. Ta chemie mezi nimi byla snad doslova hmatatelná. Pike se držel opravdu statečně a velice dlouho. Věděl že to není správné, že je to přítelkyně jeho syna a navíc je tak mladá. Ale takové chemii a přitažlivosti nelze vzdorovat věčně. To je prostě nereálné. :D Takže vy jen napjatě čekáte a podvědomě fandíte “GO! GO! GO! A když pak nakonec ta hráz padne a Pike ztratí poslední zbytky sebeovládání je to pro vás jako touchdown! :D
U finální zápletky vám bude krvácet srdce společně s hlavními hrdiny, ale váš vnitřní masochista už ten příběh naprosto miluje a už jen čeká na svůj happy end.
Myslím, že mohu s klidným srdcem říct, že Penelope Douglas se zařadila mezi mé oblíbené autorky, protože píše naprosto dokonale a ti její chlapi Uf! Nádhera. :D Stejně jako předtím i tuhle její knihu můžu zcela jednoznačně doporučit. Příběh se čte úplně sám a vy mu propadnete už od prvních stránek. Na to si klidně vsadím. :D

Aires
07.04.2024 4 z 5

Zakázané ovoce chutná nejlépe. A některé zralejší plody jsou šťavnatější než jiné...

Zamilovat se do otce svého přítele? Jo, zní to jako napůl totální zvrácenost a napůl sladké, horké tabu. Ale ruku na srdce dámy. Která z nás nikdy nepomyslela na staršího muže? Muže s velkým M, který už ví co chce, na břiše má ještě ucházející pekáč buchet, vytříbený radar na gentlemanské chování k ženám a hlavně zralý rozum?
Takže jo. Nakonec mě to bavilo a to vážně hodně. Pike je dokonalost sama (až na to jméno) a pomalá romantika postupně graduje.

Skvělý příběh, spousta jiskření..tohle je prostě příběh který si přejete dostat, když sfoukáváte svíčku na dortu a přejete si jednu parádní romantiku!

klarunas
04.04.2024 5 z 5

Tak jo, podlehla jsem okolí a knihu si musela přečíst. Neměla jsem od knihy žádná očekávání, jen jsem tušila, že se jedná o knihu, kde je mezi párem velký věkový rozdíl, ale že to bude taková bomba jsem nečekala. Ano, stále se jedná o čtivý, romantický, předvídatelný příběh. A přesto mě tam spousta věcí překvapila. Třeba vyspělost hlavní hrdinky Jordan, která měla nelehký život, vyrůstala ve špinavém karavanu, kde si ji nikdo moc nevšímal a přesto se z ní stala velmi chytrá a schopná dívka. Bohužel v milostném životě narazila na ne moc hodné kluky( protože chlapi to opravdu nebyli) a vůbec si ji nevážili. Posledním z nich byl Cole, který rozhazoval peníze a život měl jako jednu velkou párty. Po té poslední, to nevydržel pronajímatel a vyhodil je z bytu. Nezbývalo jim, než se nastěhovat k jeho tátovi. Pike, otec Cola je od samého začátku zlatíčko. Měl také nelehký život a absolutně chápu Jordan, že se do něj zamilovala.
Musím říct, že kniha se čte velmi dobře, je napínavá, žhavá, ale jsou tam i události, které nečekáte. Od autorky si určitě do budoucna ještě něco přečtu.

Ála1968
03.04.2024 4 z 5

Bylo to krásné,na knihu jsem se těšila hodně dlouho,ale přesto se mi Láska na hraně líbila víc.Byla víc dějově akční

kalinkacz
28.03.2024 4 z 5

Erotické romány jsem nikdy moc nečetla... Letos v lednu jsem ale propadla Twisted sérii od Any Huang a rozhodla se, že tomuto žánru přeci jen dám větší šanci. Oddechového čtení po práci totiž není nikdy dost!
No a čím jiným začít, než horkou novinkou celosvětově oblíbeného autorky Penelope Douglas.
Troufalá vášeň sbírala nadšená hodnocení a já si říkala, co na ní všichni vidí... Teď už to vím, mně se totiž taky líbila!
Jasně, je to nenáročná odpočinkovka, ale mě to tak chytlo! Moc mě bavily obě hlavní postavy i vývoj vztahu mezi nimi. Od první stránky sice víte, jak to dopadne, ale to nic nemění na tom, že jsem se pokaždé těšila na volnou chvíli, kdy budu pokračovat ve čtení.
Jsem moc ráda, že jsem se do čtení pustila a určitě vyzkouším i Lásku na hraně.
P. S. Od autorky jsem před asi 5 lety četla její knihy Nádech a Jiskření, ale z těch už si pamatuju opravdu pramálo...

Syma149
28.03.2024 5 z 5

Neuměla jsem si představit, že by mě mohla bavit kniha, kde má hlavní hrdinka přítele a začne pálit za jeho otcem. Teď už ano, vůbec jsem se jí totiž nedivila. Opravdu povedený příběh.

Mistylady
26.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Už když jsem to četla poprvé v originále, tak se mi to moc líbilo. A i po letech se to nezměnilo.

Jordan je ve svých 19 letech neuvěřitelně vyspělá s rozumem dívky, která si v životě prošla hodně složitými věcmi. Život se s ní nemazlil a její první přítel se k ní nechoval úplně nejlíp. I teď nemá přítele, na kterého by se mohla spolehnout. Cole místo povinností vyznává zábavu a po posledním maléru, kdy je vyhodí z bytu, se musí přestěhovat k jeho otci domů, protože na další nájem nemají peníze. Jordan to není moc po vůli, nerada obtěžuje a slíbí sama sobě, že hned jak to půjde, odstěhuje se. Zatím se aspoň snaží v domě pomáhat a vařit. Dělá vše i za Cola, který se doma moc nezdržuje. Pikovi se začne líbit, že se vrací do tepla domova, který Jordan udržuje. A to není to jediné, co se mu líbí. Ta chemie mezi Pikem a Jordan z knihy úplně tryská. Dovolí si oba podvolit se té přitažlivosti mezi nimi poté, co se s Jordan Cole rozejde? Je skoro 20 letý věkový rozdíl mezi nimi něco, co nedokáží překonat nebo hodí předsudky za hlavu?

Já tu knihu miluji. Sama jsem měla vztahy s větším věkovým rozdílem, takže naprosto chápu všechny obavy, které měli. Nejhorší je, když se člověk začne ohlížet na to, co by na to řekli ostatní, místo aby poslouchal své srdce.

Radka1727
25.03.2024 5 z 5

Skvělý příběh, takový muž jako Pike je snem každé z nás ......
Originální téma, hezky zvolený časový odstup epilogu po 9 letech, jen předklad místy trochu drhnul....

Raislin
23.03.2024 5 z 5

Velmi milá oddechovka. Krásně se čte. Příběh má jiskru, hlavní hrdinové jsou fajn. Já si knihu užila.

anettaUjUK
22.03.2024 5 z 5

Naprostá pecka! Až na závěrečnou zápletku nemám absolutně co vytknout. Pomalejší rozjezd, erotické jiskření a pohled z obou stran. Kéž by bylo více takových knih. Autorku mám mezi oblíbenými.

KK22
19.03.2024 5 z 5

Super oddechovka, kdo má rád romantiku, určitě si přijde na své. Mně osobně se líbilo, že měli mezi sebou větší věkový rozdíl, v tomto byla kniha celkem originální. A já sama jsem taky spíš na starší muže, takže jsem se dokázala do Jordan vcítit naplno. Pike byl za mne chlap snů... jen škoda že v reálném životě ty vztahy tak dokonale nevypadají... :-D

nada3314
19.03.2024 5 z 5

TROUFALOU VÁŠEŇ jsem si neskutečně užila. Je to ten typ knihy, kdy když Vám sedne, obracíte jednu stránku za druhou a troufám si říct, že i rádi obětujete pár hodin spánku. Po dočtení má první reakce byla, proč jsem něco od autorky nečetla už dříve. Nedalo mi to a šla jsem se podívat, co ještě dalšího napsala a byla jsem smutně překvapená, že u nás to jsou 4 knihy, ale autorka je velmi známá a čtená v zahraničí a má na svém kontě 42 knih. Snad se nějaké další dočkám, moc bych si to přála.

A teď k ději: Větší věkový rozdíl v románech není až zas tak obvyklé téma, takže za mě velké plus za originalitu. Byla jsem hodně zvědavá, jak to Penelope uchopila a jak se ti dva dají dohromady, za jakých okolností a jestli spolu vůbec zůstanou Ve svém okolí, pár takových párů mám, takže se u mě neodehrávaly žádné předsudky, i když chápu, že pro hodně čtenářek toto bude meh

Hlavní hrdinové mi sedli, hlavně Pike – takového prince by si jistě přála nejedna z nás. Když ji miluješ, není co řešit! Jordan na svůj věk je hodně vyspělá a ošlehaná životem, takže její chování nebylo hloupé ani nijak trapné. Sexuální napětí mezi nimi bylo snad až uchopitelné, to se nedá popsat, jak to bylo kouzelně realistické! Výborná romance určitě doporučuji!

maryska09
16.03.2024 3 z 5

Čtivá kniha s dobrým příběhem, které ublížil překlad. Jen pár příkladů: neříká se "zítra půjdem sadit", "loupat brambory", ani "ani jeden z nás nesmí nosit kalhoty" nebo "muž v šatech vypadá vždy skvěle". Stejně jako si nejsem jistá limonádou se zmrzlinou (snad milkshake?). Škoda za tyhle boty, mohlo jít o skvělý erotický román.

Štítky knihy

láska náhody

Autorovy další knížky

Penelope Douglas
americká, 1977
2018  82%Nádech
2019  81%Jiskření
2023  84%Láska na hraně
2024  89%Troufalá vášeň
2024  0%Corrupt: Skazení

Kniha Troufalá vášeň je v

Právě čtených18x
Přečtených367x
Čtenářské výzvě39x
Doporučených28x
Knihotéce205x
Chystám se číst243x
Chci si koupit74x
dalších seznamech4x