Společenství čarodějů

Společenství čarodějů https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21732/spolecenstvi-carodeju-21732.jpg 4 242 34

1. kniha série Trilogie o černém mágovi. Každý rok se čarodějové města Imardin vydávají očistit ulice města od tuláků, darebáků a ničemů. Mistři magických oborů jsou přesvědčeni, že se jim nikdo nemůže postavit, ale jejich ochranný štít není tak neproniknutelný, jak se domnívají. Když vyhánějí lůzu z města, jedna mladá dívka z ulice, rozzuřena způsobem, jakým se úřady chovají k její rodině a přátelům, mrští proti magickému štítu kámen a spolu s ním pošle i veškerý svůj vztek. K údivu všech okolostojících kámen prorazí ochrannou bariéru a jednoho z čarodějů srazí do bezvědomí. Něco takového se dosud nestalo a představuje to nejhorší obavy Společenství – někde v ulicích se volně pohybuje nevycvičená čarodějka. Musí ji najít a to rychle, ještě předtím, než její nekontrolované síly uvolní moc, která zničí jak ji, tak město, které je jejím domovem.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

The Black Magician Trilogy: The Magicians’ Guild , 2001


více info...

Přidat komentář

kurama45
24.04.2024 2 z 5

Hlavná hrdinka bola „vyčerpaná z únavy“ a mňa po chvíli vyčerpala oná nezáživnosť, čo je – povedzme si pravdu – pri fantasy dosť kruté hodnotenie… Písané je to spoľahlivým a stabilným rozprávačským štýlom, ale obsahovo by som to zaradila skôr do literatúry pre mládež. Skrátka mi to nič nové neponúklo. Celkovo to nebolo žiadne Ferrari, ale úplne obyčajné vozidlo a chvíľu trvalo, kým sa rozbehlo. Radšej z tohto auta vyskakujem, kým sa to ešte dá, zbohom.

Lenny33
08.05.2022 3 z 5

Rozhodně hezky vytvořený fantasy svět, ale to je tak vše. Děj byl strašně zdlouhavý a nudný, postavy ploché a vůbec mě to nenalákalo na další díly.


Eillen
15.03.2021 3 z 5

První část knihy byla na můj vkus až moc zdlouhavá. Hledání Sonei mohl autor zkrátit.
Druhá část to ale vynahrazuje a jsem ráda, že jsem knihu neodložila. Mám ráda správně napsané politikaření a to jsem si tu užila.

Jana.ch
24.02.2021 4 z 5

Kniha mě rozhodně bavila. Ale dost mi vadily časté překlepy a chyby v textu, chybějící nebo naopak nadbytečná slova ve větách.

nikiss76
14.12.2020 3 z 5

(SPOILER) Bohužel musím říct, že první polovina knihy mne vůbec nebavila. Hledání Sonei bylo nekonečné, těch 200 stran mohlo být využito mnohem lépe. Druhá část knihy už byla lepší a vcelku zajímavá, ale celkově nenadchne, neurazí.

Vencio
14.04.2020 5 z 5

Skvěle vykreslený svět magie, politiky, chudoby, odvahy i zpátečnictví. Příběh celé trilogie je možná trochu pomalejší, na druhou stranu je oddechový a čtivý. Příběh se, nepřekvapivě, točí kolem Soney, mladé dívky ze slumů s neobvyklým magickým nadáním, jak zjistí při potulkách se svým gangem. Vedle jejích příhod, jsou v knihách rozebírány i vztahy mezi postavami - od témat lásky a přátelství, přes rivalitu až za hrob, až po svým způsobem zradu. První část trilogie se velmi zaobírá zmíněnými slumy a postavami v nich, z nichž vyniká Ceryni, který tak trochu prožívá svůj malý americký sen, přesto je jeho vývoj díky zásahům zvenčí zcela uvěřitelný. Z postav mi však nejvíce k srdci přirostl rozporuplný Akkarin - tvrdý, spravedlivý, odvážný a ochotný dělat těžká rozhodnutí, někdy jdoucí za vyšším cílem i přes mrtvoly; zejména ke konci, když je odhalena jeho minulost, tak se však ukáže, že nikdy nebyl dokonalý. Ale příběh není jen o vzájemné loajalitě a malých úskocích spodiny, ani o hamižnosti a vznešenosti mocných - jsou zde i postavy mimo tyto dva extrémy, kupříkladu Dannyl je úžasná postava, oplývající osobitým humorem, ale přesto rozhodně není jen jakousi výplní.

Jazyk knihy je, jak jsem již naznačil výše, velmi čtivý, překlepů je velmi málo a ani nijak neztěžují pochopení textu. Názvosloví je konzistentní v celé trilogii i s prequelem Tessia, který mimochodem velmi vřele doporučuji.

Trilogii tedy určitě doporučuji, a to zejména díky postavám, logicky navazujícímu příbehu, určitému tajemnu a morálním dilematům a také kvůli vytvořenému světu, který je velmi dobře popsán již ve zmíněném prequelu a dále je rozvíjen v trilogii Zrádkyň. Dalším pozitivem je konec, který nepůsobí vůbec utopisticky, naopak naznačuje, že dobré úmysly mohou vést ke zkáze. Jednoznačně 5/5, byť je to trochu odlišná fantasy, než které obvykle čítám; ale vlastně tím lépe.

Archie
07.02.2020 3 z 5

Na tak opevovane dilo, ponekud genericke fantasy. Cist se to na autopilota urcite da, ale existuje spousta zabavnejcich ci propracovanejsich, jak uz klasickych, tak i modernich fantasy. Dalsi dily jsou pry lepsi cteni, ale bohuzel, na to si casu u knihy cenim az prilis.

radka3929
03.02.2020 5 z 5

Četla jsem v anglickém originále a byla jsem nadšená. Doporučuji!

denniys
30.10.2019 3 z 5

Nemohu se rozhodnout, zda se mi kniha líbila nebo nelíbila..na můj vkus je asi moc jednoduchá, předvídatelná a jakoby dětská..dávám přednost složitým knihám, za což autorka nemůže, ale stejně se mohla snažit o špetku víc ;) Sonea je zvláštní hrdinka, uvidíme, co bude dál, jistý potenciál má..

girdi
06.08.2019 5 z 5

Trilogie mě před lety tolik zaujala, že zakotvila v mé knihovně a letošní léto přišel znovu její čas. Bylo to zase tak příjemné oddechové čtení jako před těmi pěti lety. Sonea je perfektně vykreslená postava, kterou jsem si oblíbila jako spoustu dalších v knize. No a když máte rádi postavy, když jste okouzleni skvěle vystaveným světem magie a když autorka vymyslí napínavý děj, tak je to vážně prima čtení.

Bombas
29.08.2018 4 z 5

Takové milé vyplnění mezery mezi jinými knihami. Chvíli jsem tápal, co číst dál a tak jsem úplně náhodou sáhl po této knize. Hezky čtivé, docela i svižné a bez míst, které by mě vyloženě štvaly. Ano, hledání mohlo být kratší, ale ani tak nebylo otravné. Také mě těší, že problém se záporákem se nenatáhl do celé série, jak bývá zvykem. Uvidíme, jak se podaří Sonee jako novicce.

1bastinka
23.06.2018 5 z 5

Moje první knižní setkání s fantasy a jsem nadšená.Nikdy dřív jsem podobné knihy nečetla,ale to se změnilo a jsem ráda,že tomu tak je.Nevím jestli se mi budou líbit i jiné podobné knihy od jiných autorů,ale i kdyby ne ,jsem i tak spokojená. Sonea a její mravní čistota a zásadovost se mi moc líbily a i ostatní postavy jsou tak krásně lidské a uvěřitelné,že jsou mi blízké.Moc příjemné čtení

Evule114
30.03.2018 4 z 5

Musím přiznat, že na mě to hledání zdlouhavé bylo, a proto musím ubrat hvězdičku. Jinak jsem nečekala, že mě to tak chytne a konec mě naprosto pohltil a dostal. Záporáky moc nemusím, ale zde přeci hlavní lord osvobodil Ceryho, tak jak bych ho nemohla nemilovat? Jsem zvědavá na pokračování...

knihomolkajanca
19.02.2018 5 z 5

Kniha se čte příjemně a rychle, celkově mi velice vyhovoval styl , jakým je kniha napsána. Kdysi jsem ji už jednou četla a vím, že mi první část, kdy Soneu Společenství hledalo, připadala zdlouhavá, ale nyní mi přišlo, že vše bylo tak akorát. Už se těším, až se vrhnu na další díl.

Dani3
11.01.2018 4 z 5

Příjemná a čtivá oddechovka.
Jediné, co mi vadilo, bylo to zbytečně dlouhé Soneino skrývání před čaroději. Vlastně jsem byla ráda za to, že ji konečně našli a děj se mohl pohnout dopředu.
Další díl si určitě přečtu!

Elis987
22.12.2017

Četla jsem i trilogii o černém mágovi i trilogii zrádkyň a musím říct, že jsou to úžasné knihy. Neustálně se tam něco děje a to je na nich to dobré. Čtení mě bavilo a určitě doporučuji.

Viviana-Mori
11.12.2017 5 z 5

Pro mne naprosto skvělá celá trilogie. Fantasy, které mne nadchlo a v nejbližší době se ke knihám chci vrátit a přečíst si je znovu, neb jsem to četla již před několika lety a navázat pak i trilogií Zrádkyň, kterou jsem kdysi už nedočetla. Svět čarodějů je vykreslen pěkně a "nepřehnaně", postavy mi byly, co si pamatuji, velmi sympatické a celý příběh takový fialově magický. A ten konec mi byl velmi líto.

marek1278
22.08.2017 4 z 5

4,5* Opravdu příjemné překvapení, Sonea a její svět se mi moc líbil, těším se na další díly :)

saphe
21.08.2017 3 z 5

Spíše popisově laděné než akčně, ale stále skvěle napsané. Zařadila bych ji víc k "oddechovějším knihám" než k čemukoliv jiném. Je to spíš takový prolog/úvod k dalším knihám, hodně toho vysvětluje a připravuje na další díl. Alespoň to tak chápu já a nemůžu se dočkat dalšího dílu.

*Pájuše*
09.07.2017 3 z 5

Tato kniha spadá do kategorie: kniha, kterou musíte číst pomalu. Ne proto, že je špatná, ale proto, abyste jí dali šanci zazářit. Je pravda, že některé pasáže ani mě nebavily. Byly zdlouhavé a nudné. První polovina knihy spadá do té "nudné a zdlouhavé" části, ale ta druhá už je o hodně zajímavější. Nelituji, že jsem u knihy strávila ten čas. Ovšem, i když jsem si knihu vychutnala do posledního písmenka, nemůžu říct, že bych z ní byla tak moc unesená. Je to určitě zajímavá kniha, čte se prakticky sama, jako oddechovka naprostá bomba, ale... ta její "záře" nebyla tak ohromující, jak jsem očekávala. Přesto si druhý díl nenechám ujít.

Autorovy další knížky

Trudi Canavan
australská, 1969
2008  81%Společenství čarodějů
2013  86%Sonea - Novicka
2011  87%Tessia: Zrození čarodějky
2011  83%Sonea: Vyslancova mise
2009  78%Bílá kněžka

Kniha Společenství čarodějů je v

Právě čtených3x
Přečtených384x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených16x
Knihotéce234x
Chystám se číst187x
Chci si koupit38x
dalších seznamech5x