Vyznavači ohně

Vyznavači ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66271/vyznavaci-ohne-66271.jpg 4 29 7

Čekatel SNB Jan Zeman při svém nástupu do prvního místa - Kateřinské Hory - řeší případ německých esesáků,kteří se v přestrojení za duševně choré snaží dostat za hranice.

Přidat komentář

Canniosh
28.11.2021 4 z 5

Oproti knižnímu zpracování prvního dílu o majoru Zemanovi, Smrt u jezera, se tato kniha víceméně přesně drží seriálového děje. Pro okořenění je tam pár dějových odboček, což je příjemné rozšíření děje a souvislostí, aby pak jednotlivé postavy dostaly širší rozměr. Tento díl jsem viděl mnohokrát, takže jsem v duchu neustále srovnával knihu a seriál, a díky podrobnějšímu rozkreslení jednotlivých postav, jejich postojů a úmyslů, vychází (opět) kniha lépe než filmová verze.

baxz
18.12.2020 5 z 5

Výborné, lepší a bohatější děj než u seriálového zpracování.


RoBertino27
18.08.2020 4 z 5

Chvíli to vypadalo, že edice Magnet nám převede do psané formy všech 30 případů majora Zemana, nakonec se s bídou dostalo na jednu desítku. Vyznavači ohně prakticky souhlasí s televizním provedením, jen postavy jsou prokreslenější a autorovi se podařilo navodit tísnivou atmosféru nejistoty a strachu v době těsně po skončení války. Žádná agitka, ale poměrně syrové vylíčení poměrů v pohraniční oblasti v době, kdy jste ještě mohli čekat zákeřnou kulku do zad.

čef
29.03.2020 4 z 5

Tuto knihu jsem vyštrachal z nejtemnějšího zákoutí mojí sbírky knih nemaje přístup ze známých koronavirových důvodů do knihovny městské. Byl jsem překvapen, že je to vlastně přepsaný druhý díl majora Zemana o, který vlastně ospravedlňuje odsun Němců po druhé světové. No, přečetl jsem kvůli knižní nouzi, ale žádné nadšení. Poválečnou situaci si už mnoho žijících nedokáže představit natož soudit a tak jsem rád, že ani autor nesáhl příliš k přílišnému ideologizování. O vrchol české literatury ani tohoto segmentu však v žádném případě samozřejmě nejde.

MarekThurner
18.11.2018 2 z 5

Další major Zeman.

Eicherik
08.09.2013 5 z 5

Vynikající česká detektivka pod hlavičkou legendárního MAGNETu.

ronyjihlava
21.05.2012 4 z 5

Se značným zájmem jsem si chtěl přečíst také knižní zpracování tv seriálu 30 případů majora Zemana, díl 2, Vyznavači ohně. Musím říci, že mě kniha vůbec nezklamala, právě naopak, ponechávám si ji ve své knihovně. Mohu jenom doporučit