Vrah přijde do kina

Vrah přijde do kina https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156375/bmid_vrah-prijde-do-kina-j9R-156375.jpg 4 21 4

Podle námětu Jana Otčenáška k 22. dílu 30 případů majora Zemana: Tatranské pastorále. Vydalo nakladatelství Naše vojsko n.p. jako součást periodické řady Magnet - č. 1/79.

Přidat komentář

Canniosh
05.12.2021 5 z 5

S ohledem na to, že seriálové zpracování této knihy jsem viděl nespočetněkrát, tak jsem si při čtení neustále v hlavě přehrával filmovou podobu. Tato kniha víceméně přesně kopíruje události na filmovém plátně, žádné překvapení se nekoná. Na druhou stranu, tento díl je zcela určitě jeden z těch nejlepších, ne-li úplně nejlepší, a knižní podoba je na tom nejinak. Skvěle rozpracované postavy, zápletka i prostředí, to vše se slilo v jeden výtečný celek, jakým tato detektivka. Určitě mě potěšilo pár odlišností od seriálu, byla to příjemná změna, přičemž celkový koncept zůstal neporušen a tento vpravdě kriminální případ jsem přeletěl v řádu hodin, nakolik to bylo poutavé a zajímavé. Rozhodně doporučuji k přečtení všem fandům krimi žánru, i odpůrcům seriálu, protože tento příběh v žádném případě neosahuje jakoukoliv propagandu na dobu, kdy se děj odehrává. Bravo!

castkov
13.10.2020 5 z 5

Skvělé...


behe
07.09.2017 5 z 5

klasika z majora Zemana, Tatranské pastorále, knižní podoba je mnohem zajímavější než filmová podoba..

prof.chrobak
18.09.2013

Kniha se neodlišuje od televizního zpracování (nebo spíše seriálový příběh se neodchyluje o literární předlohy?), nicméně v knižní podobě si to člověk víc užije a uvědomí si, že je to vlastně výborně napsaný detektivní kousek.