Tři sudičky a já

Tři sudičky a já https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49056/mid_tri-sudicky-a-ja-XPw-49056.jpg 4 8 2

Povídky současného německého spisovatele pro dospívající mládež, ketrý vidí současný život a jeho problémy z různých úhlů, veselých i vážných a který se obrací k dospívajícímu čtenáři otevřeně jako k partnerovi, jenž dokáže pochopit hloubku situací.

Literatura světová Povídky Dívčí romány
Vydáno: , Lidové nakladatelství
Originální název:

Die Drei Frauen und ich , 1973


více info...

Přidat komentář

IVANA0123
28.08.2023 3 z 5

Objevená v knihobudce a po cca 20ti letech přečtená podruhé. Zčásti kvůli výzvě a částečně jsem se chtěla vrátit do mladých let. Ale návrat se příliš nekonal. Povídky byly značně nesourodé, možná i poplatné době, ve které byly napsány. U některých bylo cítit, že se autor snažil psát humorně, ale zasmála jsem se bohužel jen málo. Autor nepíše úplně zle, to bych mu křivdila, ale potřetí se ke knize už vracet určitě nebudu. 3*
(8/23)

BabaJaga11
30.10.2018 4 z 5

Zajímavá knížka, která je vedena v literatuře pro mládež, ale podle mého názoru jsou hlavně některé povídky už pro "hodně starou" mládež či spíše pro dospělé. Například povídka, která se odehrává v baru - převážnou část sice zabírají dvě "pohádky" ze života, které vypráví jedna z návštěvnic baru svým přátelům, ale osobně si nedovedu moc představit, že by mě taková povídka zaujala, když mi bylo řekněme patnáct. První z povídek, pojednávající o strace odchované v rodině, která jednoho dne ulétne a vypravěč příběhu ji honí ulicemi města a díky tomu zažije mnohá dobrodružství, včetně svatební hostiny, ovšem pobaví mládež i dříve narozené. No a jelikož místy se připomínají doby minulé a s nimi třeba pionýrské oddíly (v povídce Babi vede pionýry), bude přece jen podpora starších čtenářů potřeba. Tak jestli někdo s dětmi pojedete vlakem z Českých Budějovic někam dál, zkuste se podívat do tamní nádražní knihovny - přečtený výtisk jsem v ní nechala, tak si jej třeba můžete číst spolu :-).