Korzárská čtverylka

Korzárská čtverylka https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376895/bmid_tri-kapitani-iii-korzarska-ctverylk-bQf-376895.jpg 4 36 14

Tři kapitáni série

< 3. díl

Trojice kapitánů se rozdělila. Arnošt Kodex zůstává na Zemi, kde řeší problémy vládce Republiky a nenápadně podporuje své druhy vyslané za tajnými úkoly. Astrobiologa Fixe jsme na konci 2. dílu opustili v prekérní situaci, kdy kosmická loď Pegas zmizela při výbuchu v docích. Poradí si jeho posádka na Třetí přestupní? Vyjednavač Petr Askorta pátrá po pravém pokladu spolu s korzáry. Jeho situace se brzy zkomplikuje; na palubě korzárské lodi Srdce se jej kdosi pokusí zabít. Tlak na něj i „tvůrce kapitánů“ Ramiréze neustále vzrůstá. Nevypukne vzpoura? Dožijí se oba zdárně příletu Srdce na místo určení? Příběh z časů, kdy zas budou muži silní a ženy krásné…... celý text

Přidat komentář

Hakate
10.12.2023 3 z 5

Akce přibývá, pískavý jsou ok, ale opět, prima oddechovka k nedělnímu úklidu.

Atlantis
11.07.2023 1 z 5

Dvojka Kapitánů byla skvělá. Každá postava měla rozjetou svoji vesmírnou linku, ať už to bylo vedení celé galaktické aliance, chytání mimozemských oblud, nebo honba za meziplanetárním pirátským pokladem. A co dál? Co se stane teď?
NIC. A to se prosím nesnažím o nějakou hyperbolu. Ve třetím díle se nestane naprosto a vůbec nic. Všichni sedí s prominutím na zadku a řeší události dvojky. Toť vše. Nekecám, nepřeháním. Michael Bronec psal třetí díl sedm let. A já se nedivím. Máme tu totiž desítky strany vaty, prdů a vakua. Stohy textu o pohybových cvicích, randění na pirátských lodích a diskuzích o robotech. Všimněte si ale, že nic z toho není akční ani napínavé. Tady se prostě nestane ani Ň.
Série Tři kapitáni pro mne vždycky byla synonymem příjemného béčka, takový český Mark Stone. A to samé jsem čekal i od třetího dílu. Jenže člověk míní a autor mění.
Tahle kniha by posloužila lépe jako závaží, tak je zbytečná.


Belanna
04.12.2022 4 z 5

Tři kapitáni na mne udělali dobrý dojem.
Příběh se pěkně rozjel, hrdinové jsou čím dál víc sympatičtí a dialogy mezi nimi se mi moc líbí a navíc, žádný z nich tu není zbytečný.
Doufám, že bude brzo nějaké pokračování v podobném duchu.

RyonMathrin
16.04.2022 4 z 5

Tak jsem byl taky překvapen, že to není trilogie. A je to dobře - už se těším na pokračování. Mám dojem, že dílo má mírně rostoucí kvalitu s postupujícími díly. I když velmi výjimečně jsou zde dialogy "jen" ukecané a nijak důležité nebo zajímavé. Valná většina je však skvěle napsaná, ze skvěle namíchaných ingrediencí a nápadů. Poklad, korzáři, astrobiologie, psychické bojové schopnosti... V neposlední řadě erotické scény, které jsou psány podle mě skvělým, romantickým stylem (např. výprask na holou působí vysloveně něžně, je to však dáno Petrovým charakterem). Nejvíce se mi však líbil styl a jazyk, ten jsem si opravdu užíval.
Vynikající poslechový zážitek.

Eslem
18.02.2022 2 z 5

Vesmír stvořený M. Broncem jsem si oblíbila, působí příjemně a domácky. A vůbec celý tenhle velký projekt navazující na odkaz Bulyčovových kapitánů, kteří jsou zjevně autorovou srdeční záležitostí, je mi opravdu sympatický.
Škoda jen, že autorova ukecanost nabývá opravdu monstrózních rozměrů a kvalita dialogů kolísá od krásných postřehů a mouder až po vysloveně trapné interakce s ženskými postavami. Ještě mě zaráží rozpor mezi zpracováním obálek a namluvením audioknih, kde tři kapitáni působí spíš dojmem páprdů, kteří se vytahují někde v hospodě.

EmanuelBremi
21.06.2021 5 z 5

Výborné.
Knihy možná nejsou pro každého, ale postupně přibývá akce, což snad ocení i běžný čtenář. Rozhovory jsou psány bravurně. Příběh není zbytečně komplikovaný, přesto jsou všechny tři hlavní linie zajímavé. Bavily mě všechny tři díly a toužebně očekávám další. Byla by věčná škoda sérii nedokončit.

slawa.cap
13.04.2021 4 z 5

(SPOILER) Poslouchal jsem jako audioknihu. Tak nějak lepší než předchozí díly, nebo jsem si zvykl. Příběh poutavější a akčnější, nebo jsem si zvykl. Postavy reálnější a děj uvěřitelnější, nebo jsem si zvykl. Co mě ale dost nas*alo je, že jsem čekal konec trilogie a ono to asi není zatím ani v půlce. A teď spoiler: Filip je někde bůh ví kde ve vesmíru. Petr na korzárské lodi někde bůh ví kde ve vesmíru. Jen ten Arnošt u Violy. A děj se skoro vůbec neposunul, teda krom postelových scén. Navíc mi přijde že u každé postavy plyne čas tak nějak jinak. A co mě zajímá asi nejvíc je Blanche ta samá jako Blanka z prvního dílu? Je ta změna u autora, u korektora, u rétora, nebo u Filipa?
Pokud někdy vyjde další díl a pokud ho někdo načte (a tím doufám, že to bude Jiřík) tak se o něj s radostí pustím. Pokud vyjde jen v psané formě, tak nevím, jestli se ke čtení odhodlám.

Jarka_rybář
02.10.2020 5 z 5

Čím dál tím lépe. Pan Bronec umí. Příběh se pěkně rozběhl, postavy si "užívají" problémů. Velmi se mi zde líbí Arnošt Kodex.

Malarkey
09.09.2020 4 z 5

Pomalu se do toho dostávám, né, že né. Tři kapitáni mi ale dali zabrat, než jsem si ty jejich diskuze začal užívat. Nejlepší jsou jednoznačně u Arnošta Kodexe. Ten jeho rozhodovací smysl je na správném místě. Když si vzpomenu, jak jsem ho vnímal v prvním díle a jak ho vnímám dnes, tak musím říct, že jestli se někde postavy u čtenáře rozvíjí, tak je to u Tří kapitánů. Stejně tak i Marek Twain. Kapitola v podstatě o ničem, jenom o nějakém podezřelém smetí, a ono Vás to těch třicet stránek nenechá vydechnout. Co naplat, že v námětu jste se neposunuli ani o píď. Takoví Tři kapitáni prostě jsou. Osobití, hledá se k ním cesta, ale jsem moc rád, že jsem vydržel. Michaelu Broncovi se ten vesmírný svět opravdu povedl, jen musíte počítat s tím, že celý ten námět je více o jednotlivých scénách, jak o komplexním námětu. Tak to prostě je.

tlllk
11.05.2020 5 z 5

Postupne skracujem čas na jednu knihu, od lepších čias pána Kulhánka som sa už dávno tak netešil na ďalšie pokračovanie. Dej si volne plynie vo svojich troch rovinách, nevyžaduje od vás riešenie morálnych dilem. Naopak hlavná postava možno proti stereotypným predpokladom, nerieši všetky problémy silou, ale so skutočným diplomatickým citom .

KatherineLuka
19.12.2019 5 z 5

Čte se lehce, dobře odsýpá, přibývá konkrétních náznaků, že půjde do tuhého, věci se posouvají. Na finále si ale budu muset ještě počkat. Jsem napjatá a mám spoustu očekávání.
Velmi ráda bych se dozvěděla víc o minulosti i budoucnosti tří kapitánů i celé Galaxie a Republiky.
Kniha úplně nefunguje sama o sobě. Je prostě nedílnou součástí většího celku. Bez předchozích dvou knih by se v ní čtenář ztrácel a znudila by, bez (snad) posledního dílu zase nemá to pravé finále.
Nicméně epizodní události bavily a příběh plynul hladce, příjemně a místy vtipně.
Dobré čtení. Zatím jsem ráda, že jsem překonala svou averzi ke skafandrům a stavu beztíže. Je to fajn pokladovka.

Hoshi
20.04.2019 4 z 5

Třetí díl Tří kapitánů za mnou. Příběh je opět čtivý, jen některé kapitoly s koordinátorem mě nebavily. Naopak se mi velmi líbila pohádka, kterou vyprávěl Filip Fix a tím narostla má zvědavost o jeho minulosti a minulosti vyjednavače Petra Askortu. Jsem zvědavá, co nám nabídne poslední díl. Snad se jej dočkáme brzy.

Berca.000
18.03.2019 5 z 5

ten svět se mi líbí

Rawen616
16.12.2018 3 z 5

Dělám to nerad, ale třetí díl kapitánů je v mých očích výrazným krokem zpět oproti dvěma předchozím dílům. První díl byl spíš prologem a seznamovačkou s postavami a četl se celkem svižně. Druhý díl rozvinul poslání všech postav a ukázal více ze světa, kde se to celé odehrává a dočkali jsem se i několika soubojů a akce. No a třetí díl...popravdě vůbec nevím o čem byl. Přišlo mi, že to byl jen soubor dlouhých rozhovorů a děj se neposunul vůbec nikam. Astrobiologická výprava je stále na cestě a po cestě debatuje, Koordinátor sáhodlouze debatuje s kdekým a piráti také sáhodlouze debatují mezi sebou. Když se ještě přidaly kapitoly s milostnými dobrodružstvími, měl jsem už tendence tyhle části přeskakovat. Příliš mnoho postav, příliš mnoho dialogů a příliš málo děje. Uvidíme co bude dál. Ten svět se mi totiž jinak celkem líbí:-)